Βρέχει λεφτά κι εμείς λέμε να κρατάμε ομπρέλες!

Βρέχει λεφτά κι εμείς λέμε να κρατάμε ομπρέλες!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta κάποια απλά, αλλά τεράστιας σημασίας πράγματα για όλες τις ομάδες μας και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όλοι διαβάσαμε για τα νέα οικονομικά δεδομένα στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ. Η ΟΥΕΦΑ έχοντας κάνει νέες συμφωνίες με τα τηλεοπτικά κανάλια, δίνει πακτωλό εκατομμυρίων στους συλλόγους που θα πάρουν μέρος από του χρόνου στις διοργανώσεις της.

Μιλάμε για απίστευτα λεφτά. Ειδικά δε για πρωταθλήματα σαν το δικό μας. Ομάδες μπορούν να βγάλουν όλη τους τη σεζόν μόνο με τα λεφτά από το Τσάμπιονς Λιγκ η, το Γιουρόπα Λιγκ. Και να έχουν και κέρδη, ανάλογα με το μπάτζετ που θα προϋπολογίσουν. Οι ευκαιρίες είναι τεράστιες. Πολλά λεφτά. Και σίγουρα λεφτά. Με το που έρθει η ημερομηνία, η ΟΥΕΦΑ θα σου τα καταθέσει. Χωρίς καμία καθυστέρηση. Τράπεζα (ελβετική)!

Κι ενώ μοιράζουν λεφτά, εδώ εμείς σκεφτόμαστε, λέει, να κρατήσουμε ομπρέλες! Για να μην…βραχούμε από τα εκατομμύρια! Λέμε μήπως απομονώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη, για να λύσουμε το πρόβλημα της βίας-που εμφανίζεται από το χάντμπολ και το βόλεϊ, έως το πόλο και το μπάσκετ!

Είχα γράψει και τις προάλλες, ότι η μοναδική ελπίδα για κάτι καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι να παίζουν οι ομάδες μας στην Ευρώπη. Κι όσο το δυνατό να διακρίνονται περισσότερο. Να στέκονται αξιοπρεπώς ρε παιδί μου. Όπως κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως φέτος ο Αστέρας στο Γιουρόπα Λιγκ. Όπως προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ. Όπως ο Παναθηναϊκός παλιότερα σε όλες τις διοργανώσεις.

Το να μην παίξουν οι ελληνικοί σύλλογοι στην Ευρώπη, θα ισοδυναμεί με καταστροφή τους. Ολόκληρου του ποδοσφαίρου μας. Κι αυτό γίνεται ακόμη πιο φανερό τώρα, που τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν θεαματικά, προς το καλύτερο, για τα ταμεία των ομάδων. Εδώ, ο στόχος, όλων, όχι μόνο του Ολυμπιακού, που σέρνει το χορό, αλλά όλων, πρέπει να είναι ένας: να φτιάξουν όσο το δυνατό πιο ισχυρές ομάδες, για να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί στη δόξα του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στα εκατομμύρια που προσφέρουν απλόχερα αυτές οι διοργανώσεις.

Το πράγμα φωνάζει μόνο του: φτιάξτε καλές ομάδες και θα κονομήσετε από όλες τις μπάντες! Το πράγμα είναι απλό: όποιες ομάδες δυναμώσουν, θα θησαυρίσουν. Ο καθένας έχει την ευκαιρία του. Όχι μόνο ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ έδειξε μέχρι ένα σημείο της περιόδου ότι μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστικός. Ο Παναθηναϊκός το ίδιο. Η ΑΕΚ μοιάζει έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και πάλι.

Μπορεί από του χρόνου να έχουμε ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα, αν άπαντες πιάσουν το νόημα. Ας επενδύσουν λίγο κι οι άλλοι. Ας κάτσουν όλοι μαζί στο τραπέζι για ένα καλύτερο πρωτάθλημα. με καλύτερα γήπεδα, με καλύτερους παίκτες, με καλύτερες διαιτησίες και βέβαια με καλύτερες συμπεριφορές από την εξέδρα. Όλοι κερδισμένοι θα βγουν. Και οι σύλλογοι και οι προπονητές κι οι παίκτες, αλλά και ο κόσμος και εμείς, ο Τύπος. Όχι μόνο να πετροβολάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ευκαιρία είναι μεγάλη. Και τα λεφτά πολλά. Υπερβολικά πολλά.

Κι εμείς εδώ λέμε να κρατάμε ομπρέλες. Στην Ελλάδα της χειρότερης οικονομικής κρίσης. Τώρα που βρέχει λεφτά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.