Ολλανδία - Ισπανία 2-0

Gazzetta team
Ολλανδία - Ισπανία 2-0

bet365

Η Ολλανδία επιβλήθηκε 2-0 της Ισπανίας και έγινε η πρώτη που τη νίκησε για δύο επί Ντελ Μπόσκε.

Στο Μουντιάλ οι Ολλανδοί είχαν διαλύσει με 5-1 την Ισπανία και λίγους μήνες αργότερα έκαναν το... repeat, για να γίνουν η πρώτη ομάδα που νικάει δύο φορές τους Ισπανούς επί εποχής Ντε Μπόσκε.

Στην καλύτερή τους εμφάνιση με τον Χίντινκ στον πάγκο οι γηπεδούχοι ήταν πολύ ανώτεροι στο πρώτο μέρος και μόλις στο 7' έχασαν την πρώτη ευκαιρία, με τον Ντε Χέα να βγάζει το μακρινό σουτ του Ντεπάι. Ό,τι δεν κατάφερε ο επιθετικός της Αϊντχόφεν, το κατάφερε ο Ντε Φράι στο 13'. Ο Σνάιντερ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο αμυντικός της Λάτσιο με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0. Με τους Ολλανδούς να κυριαρχούν στο 16' ήρθε και το 2-0. Ωραίος συνδυασμός, απίστευτα κακή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων και ο Κλάασεν από κοντά με διπλή προσπάθεια έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα! Στο 31' χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για την Ισπανία, με τον Πέδρο να καθυστερεί και τον Φέρμεερ να σώζει. Μετά το 30' οι παίκτες του Ντε Μπόσκε κατάφεραν να ισορροπήσουν και στο 34' έχασαν νέα ευκαιρία με τον Χουάνμι, για να μείνει το 2-0 μέχρι το ημίχρονο.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους Ολλανδούς να χάνουν δύο καλές ευκαιρίες με την κεφαλιά του Μάρτινς Ίντι (54') και το σουτ του Ντεπάι (56'), όμως στη συνέχεια οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι. Ο Φέρμεερ έβγαλε με διπλή προσπάθεια το φάουλ του Πικέ, στο 68' ο Βιτόλο βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, όμως το τελείωμά του ήταν κάκιστο, ενώ στο 70' το γκολ του Σίλβα ακυρώθηκε σωστά, καθώς και χέρι έκανε ο μέσος της Σίτι, ενώ ήταν και σε θέση οφσάιντ. Οι Ολλανδοί έδωσαν χώρο, δεν απείλησαν καθόλου και στο 87' ο Μοράτα έχασε την τελευταία ευκαιρία, για να μείνει το 2-0 μέχρι το τέλος.

Ολλανδία (Γκους Χίντινκ): Φέρμεερ, Γιάνμαατ, Μάρτινς Ίντι, Ντε Φράι, Βίλεμς, Μπλιντ (73' Ντε Γκουζμάν), Κλάασεν, Σνάιντερ (62' Βαϊνάλντουμ), Νάρσιγκ, Ντεπάι (85' Αφελάι), Χούντελαρ (79' Ντοστ)

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Αλμπιόλ, Πικέ (69' Σέρχιο Ράμος), Μπερνάτ, Φάμπρεγας, Καθόρλα (76' Ινιέστα), Μάριο Σουάρεθ (69' Σαν Χοσέ), Ίσκο (46' Σίλβα), Πέδρο, Χουάνμι (62' Μοράτα)

 

EURO Τελευταία Νέα