Αμετακίνητος στις θέσεις του ο Κοντονής!

Θάνος Σαρρής
Αμετακίνητος στις θέσεις του ο Κοντονής!

bet365

Οι αξιωματούχοι της UEFA και της FIFA εξέφρασαν τις ενστάσεις τους, ωστόσο για το νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί ο Σταύρος Κοντονής είναι αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω.

Ήταν δεδομένο πως οι Ευρωπαίοι θα είχαν τις ενστάσεις τους στο... ποδοσφαιρικό Eurogroup με την ελληνική πλευρά για τα όσα σκέφτεται να εφαρμόσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, προκειμένου να αλλάξει τα πράγματα. Οι βασικές τους διαφωνίες δεν αφορούν το νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί, αλλά αυτά που έπονται και αφορούν το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, θίγοντας άμεσα το αυτοδιοίκητο.

Το βασικό βήμα όμως όσον αφορά την βία και την δικαιοσύνη έγινε με την κατάθεση του νέου νόμου, ο οποίος και είδε το φως της δημοσιότητας. Οι Τιερί Ρέζνα, που εκπροσώπησε την FIFA και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης από την UEFA, εξέφρασαν κάποιες διαφωνίες και για αυτόν, οι οποίες από την πλευρά του Υφυπουργού και του ΓΓΑ θεωρείται ότι θα ξεπεραστούν.

Οι Ευρωπαίοι, πάντως, δεν είναι τόσο αισιόδοξοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr δεν έλαβαν τα μηνύματα που ήθελαν και είναι σίγουρα περισσότερο σκεπτικοί από την ελληνική πλευρά, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν υπάρχει διάθεση να τα βρουν. Υπήρξε μια απογοήτευση και από τα όσα άκουσαν από την πλευρά της ΕΠΟ, την οποία δεν περίμεναν και ίσως στο μέλλον να υπάρξουν κινήσεις τους που... δεν θα περιμένει ούτε η Ομοσπονδία. Την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσουν τα υπομνήματά τους, μεταφέροντας τα συμπεράσματα που εξήγαγαν και επιθυμούν να συμβάλουν ουσιαστικά οι ίδιοι, ώστε να λυθούν οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Υφυπουργός και ο ΓΓΑ φρόντισαν να τους διαμηνύσουν ότι ουσιαστικά τα μέτρα είναι διοικητικά και ότι είναι διαφορετικό το αυτοδιοίκητο και διαφορετική η αυτονομία, όπως ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός και στις δηλώσεις του. Ο Ιούλιος Συναδινός, σε πηγαδάκι του με τους δημοσιογράφους είπε ότι η Πολιτεία θα μπορεί να τιμωρεί τις ομάδες για μη ποδοσφαιρικούς λόγους, π.χ επειδή χρωστούν φόρους ή λόγω της καταστροφής δημόσιας περιουσίας των φιλάθλων τους. Ότι από τη στιγμή που είναι ΠΑΕ και άρα εταιρεία, υπάγεται στον έλεγχο του κράτους. Με βάση αυτό, θεωρούν λοιπόν ότι τόσο στη FIFA, όσο και στην UEFA, θα καταλάβουν το πνεύμα του νόμου και θα υπάρξει συμφωνία.

Πάντως, αυτό που προκύπτει από το Υφυπουργείο είναι ότι ο Κοντονής δεν έχει καμία διάθεση να κάνει πίσω στο θέμα των ποινών και των προστίμων και θα το πάει μέχρι τέλους, έχοντας και τη στήριξη της κυβέρνησης. Υπάρχει η πεποίθηση πως τελικά, όσον αφορά το ήδη κατατεθειμένο νομοσχέδιο, θα καταφέρουν να βρουν τη χρυσή τομή.

Στις δηλώσεις του, ο Ρέζνα αναφέρθηκε και στα στημένα παιχνίδια και αυτό που ξεκαθάριζε ο Ιούλιος Συναδινός ήταν πως οι άνθρωποι της Κυβέρνησης έχουν... άσο στο μανίκι τους με το νέο νόμο, όπου θα μπορούν να αποσύρουν ομάδες από το κουπόνι του στοιχήματος. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά, αν 8 στις 10 φορές που έρχεται αναφορά από τις εταιρείες που παρατηρούν τον στοιχηματισμό αφορά την ίδια ομάδα, τότε δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα