Τα 5 πρόσωπα του Μαρκαριάν

Τα 5 πρόσωπα του Μαρκαριάν

Νίκος Ρόλλας
Τα 5 πρόσωπα του Μαρκαριάν

bet365

Το Gazzetta.gr κατέγραψε όλες τις κινήσεις του Σέρχιο Μαρκαριάν στο Groupama Arena και σας παρουσιάζει τις εναλλαγές των συναισθημάτων του. ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΡΟΛΛΑΣ.

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό μέρος, τα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Ουγγαρία, ήταν στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος λόγω της παρθενικής παρουσίας του Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο Ουρουγουανός δεν ήταν το ίδιο εκρηκτικός όσο τον είχαμε συνηθίσει επί των ημερών του στον Παναθηναϊκό, αλλά παραμένει ως ένας από τους πιο εκδηλωτικούς προπονητές.

Το gazzetta.gr βρέθηκε στην Βουδαπέστη, κατέγραψε τις κινήσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού και σκιαγραφεί τα. πρόσωπα που πήρε κατά την διάρκεια του αγώνα στην έδρα της Φερεντσβάρος.

Ο ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟΣ
Έχοντας αντιληφθεί την πίεση που ένιωθαν οι παίκτες του για τη νίκη στην Βουδαπέστη, προσπαθούσε να μην τους φορτώνει με επιπλέον. βάρος. Για αυτό και σε κάθε ευκαιρία του επαινούσε για να τους ανεβάσει την ψυχολογία, ξεκινώντας από το 7ο λεπτό, όταν ο Χριστοδουλόπουλος έδωσε μία σωστή αμυντική βοήθεια στον Σταφυλίδη, με αποτέλεσμα να κοπεί μία επιθετική ενέργεια των Ούγγρων. Ακόμη μάλιστα και όταν ο Γκέρα έχασε την πιο κλασσική ευκαιρία του παιχνιδιού, στο 24ο λεπτό, ο Ουρουγουανός αντί για παρατηρήσεις επέλεγε την ψυχολογική τόνωση των παικτών του.

Ο ΑΥΣΤΗΡΟΣ
Μπορεί γενικώς να ήταν light στις αντιδράσεις του, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει τον δυναμικό του χαρακτήρα. Στο 8ο λεπτό για παράδειγμα, όταν ο πάγκος σύσσωμος ζήτησε πλεονέκτημα σε ένα φάουλ που έγινε στον Σταφυλίδη, με μία κίνηση του δεξιού χεριού του, τους ζήτησε να σταματήσουν, ενώ στο 17 έκανε έντονες παρατηρήσεις στον Κονέ επειδή κράτησε παραπάνω την μπάλα και δεν την πάσαρε στον αμαρκάριστο, σε εκείνο το σημείο Χριστοδουλόπουλο.

Ο ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ
Το εκρηκτικό πρώτο μισάωρο της Εθνικής ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο με τις κλασσικές ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ, ειδικά αυτές μεταξύ 58'-61', απογοήτευσαν τον Σέρχιο Μαρκαριάν, ο οποίος είτε θα χτύπαγε τα χέρια του, είτε θα γυρνούσε προς τον πάγκο απογοητευμένος, συζητώντας με τους συνεργάτες του. Μάλιστα από το 80' και μετά, που η κούραση έκανε αισθητή την παρουσία της, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι μακρινές μπαλιές, σαν να το πήρε απόφαση ότι το πολυπόθητο γκολ, δεν θα ερχόταν.

Ο ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ
Βλέποντας ότι η Εθνική από το πρώτο λεπτό είχε το παιχνίδι, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός προσπαθούσε να βγάλει τους παίκτες του μπροστά. Το δίδυμο Μανωλά-Παπασταθόπουλο, έχοντας και την βοήθεια του Παπαδόπουλου «καθάριζαν» σχεδόν όλες τις οργανωμένες επιθέσεις των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σιγουριά στα μετόπισθεν. Έτσι, ο Ουρουγουανός τεχνικός ζήτησε αρχικά στον Σάμαρη στο 18' και στον Σταφυλίδη λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους να μην φοβούνται να πάρουν επιθετικές πρωτοβουλίες.

Ο ΗΡΕΜΟΣ
Στο 39ο λεπτό, ο Παπασταθόπουλος είχε πάει να εκτελέσει ένα πλάγιο, όμως άφησε την μπάλα για τον Τοροσίδη, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει κάπως η ανάπτυξη της Εθνικής και η άμυνα των Ούγγρων να προλάβει να οργανωθεί. Ο αμυντικός της Ρόμα φάνηκε να εκνευρίζεται από τον χαμένο χρόνο, όμως μόλις πέρασε μπροστά από τον Σέρχιο Μαρκαριάν, ο Ουρουγουανός του ζήτησε να χαλαρώσει και να συνεχίσει να κάνει το παιχνίδι του.

 

EURO Τελευταία Νέα