Χ-αμογέλασαν στο φινάλε (vids)

Gazzetta team
Χ-αμογέλασαν στο φινάλε (vids)

bet365

Η Ολλανδία απέφυγε στο 92' την ήττα από την Τουρκία (1-1) και η Ιταλία στο 84' από την Βουλγαρία (2-2).

Χιτσκοκικό φινάλε στην Amsterdam Arena, όπου η Ολλανδία στέρησε από την Τουρκία μία τεράστια νίκη καθώς ισοφάρισε σε 1-1 στο 92' με έναν παίκτη που βγάζει το ψωμί του στη Τουρκία, τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ στάθηκε πολύ καλά κόντρα στους Οράνιε -σε αγώνα για τον 1ο όμιλο- είχε τον τερματοφύλακα, Μπαμπατσάν, σε καλή μέρα, προηγήθηκε στο πρώτο μέρος, όμως αυτή του Γκουους Χίντινκ 'χτύπησε' στο φινάλε και διατήρησε το τρομερό αήττητο σερί στο γήπεδο του Αγιαξ το οποίο πλέον έφτασε τα 23 ματς (18 νίκες και 5 ισοπαλίες). Οι Τούρκοι είχαν καλή παρουσία και άξιζαν το προβάδισμα το οποίο πήραν στο 36' όταν μετά την απόκρουση του Ντε Βράι, ο Βολκάν Σεν έδωσε στον Μπουράκ Γιλμάζ, ο οποίος κινήθηκε ωραία στην περιοχή και με σουτ που κόντραρε νίκησε τον Σίλεσεν (0-1). Δυστυχώς για τους φιλοξενούμενους και ευτυχώς για τους Ολλανδούς, κάτι ανάλογο έγινε και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν στο σουτ του Σνάιντερ εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Μπαμπατσάν για το τελικό 1-1. Παρά τον βαθμό, οι Οράνιε παραμένουν σε άσχημη θέση αφού βρίσκονται στο -7 από την Τσεχία και το -6 από την Ισλανδία αντίστοιχα.

Το έσωσε ο Εντερ
Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για την Ιταλία αφού ο Ιμόμπιλε απείλησε στα... 18 δευτερόλεπτα και στο 4' έγινε το 0-1 από το αυτογκόλ του Μίνεφ μετά την σέντρα του Μπερτολάτσι από αριστερά. Η συνέχεια, όμως, ανήκε στη Βουλγαρία, η οποία κατάφερε να ανατρέψει μέσα σε λίγα λεπτά το σκορ! Η ομάδα του Λούμποσλαβ Πένεφ ισοφάρισε στο 11' με το καλό διαγώνιο σουτ του Ποπόφ και στο 17' ο Μιτσάνσκι με κεφαλιά, μετά την σέντρα του Μιλάνοφ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιρίγκου για το 2-1! Η Σκουάντρα Ατζούρα θα μπορούσε να ισοφαρίσει άμεσα αλλά ο Ιμόμπιλε στο 20' με κεφαλιά-ψαράκι από πολύ κοντά κατάφερε να μην σκοράρει και στη συνέχεια του πρώτου μέρους οι Βούλγαροι, που είχαν και δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Ποπόφ, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από την Ιταλία του 3-5-2...

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο δεύτερο μέρος, με τον Κόντε να βγάζει στο 58' τον Τζάτζα για να βάλει τον Εντερ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του. Ο πολιτογραφημένος Ιταλός επιθετικός της Σαμπντόρια θα ήταν και αυτός που θα εξελισσόταν σε κεντρικό πρόσωπο στη συνέχεια αφού ξελάσπωσε τους Ατζούρι. Η ομάδα του Κόντε, που κάποια στιγμή άλλαξε και το σύστημα βάζοντας τον Γκαμπιαντίνι αντί του Αντονέλι, κινδύνευε σοβαρά με ήττα αφού η πίεση δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, μέχρι που ήρθε η ωραία κίνηση και το ακόμη ωραιότερο σουτ του Εντερ στο 84' για το 2-2!

Στα λεπτά που απέμεναν η Ιταλία πίεσε για το τρίτο γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει με τον Γκαμπιαντίνι, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 87'. Με αυτό το αποτέλεσμα η Σκουάντρα Ατζούρα είναι στη 2η θέση του ομίλου και στο -2 από την Κροατία ενώ συνεχίστηκε η παράδοση που την θέλει να μην νικάει την Βουλγαρία εκτός έδρας.

Κόλαση για την Κύπρο στο Βέλγιο!
Κάθε άλλο παρά κατάφερε να δώσει συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις στον 2ο όμιλο των προκριματικών η Κύπρος που συνετρίβη 5-0 με κάτω τα χέρια εκτός έδρας από το Βέλγιο, το οποίο έφτασε τους 8 βαθμούς ύστερα από τέσσερις αγώνες. Οι Κόκκινοι Διάβολοι έδειξαν από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 21' με τον Μαρουάν Φελαϊνί (1-0). Ο Κριστιάν Μπεντέκε της Αστον Βίλα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Μαρκ Βίλμοτς στο 35' για να βάλει το γκολ του αγώνα στο 66' ο Φελαϊνί. Ο κεντρικός χάφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε εξαιρετικά τη μπάλα μπροστά του από τον Αλντερβάιρελντ πλάγια εκτός περιοχής και με απίθανο αριστερό σουτ στο παραθυράκι νίκησε για δεύτερη φορά τον Κίσσα (3-0). Με τη σέντρα το Βέλγιο έβαλε κι άλλο γκολ, όταν ο Αξελ Βίτσελ σέρβιρε στον Εντέν Αζάρ για το 4-0, ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 80' ο επιθετικός της Μαρσέιγ, Μπατσουαγί, στο 80' ύστερα από προσπάθεια του Ράτζα Ναϊνγκολάν. Το ντεμπούτο του με τους Κόκκινους Διαβόλους πραγματοποίησε ο εξτρέμ της Μονακό, Φερέιρα-Καράσκο.

Μόνος του ο Τζέκο!
Αντιμετωπίζοντας την Ανδόρα εκτός έδρας, που έχει μόνο ήττες, η Βοσνία είχε μεγάλη ευκαιρία για την πρώτη της νίκη στα προκριματικά προκειμένου να διατηρήσει κάποιες -έστω λίγες- ελπίδες για πρόκριση. Αυτό που ήθελε το πέτυχε, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Εντιν Τζέκο, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και έφτασε τα 41 γκολ σε 70 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα! Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε στο 13', στο 49' και στο 63', έχοντας για άξιο συμπαραστάτη τον Λούλιτς της Λάτσιο, ο οποίος έδωσε και τις τρεις ασίστ!

Τα αποτελέσματα

Ανδόρα – Βοσνία 0-3
(13', 49', 63' Τζέκο)

Βέλγιο – Κύπρος 5-0
(21', 66' Φελαϊνί, 35' Μπεντέκε, 67' Αζάρ, 80' Μπατσουαγί)

Βουλγαρία – Ιταλία 2-2
(11' Ποπόφ, 17' Μιτσάνσκι - 4' αυτογκόλ Μίνεφ, 84' Εντερ)

Ολλανδία – Τουρκία 1-1
(92' Σνάιντερ - 38' Γιλμάζ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
(σε 5 αγώνες)

1ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Τσεχία 13 (11-6)
2. Ισλανδία 12 (12-2)
3. Ολλανδία 6 (10-5)
4. Τουρκία 4 (5-7)
5. Λετονία 3 (2-11)
6. Καζακστάν 1 (4-13)

2ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Ουαλία 11 (7-2)
2. Ισραήλ 9 (9-5)
3. Βέλγιο 8 (12-1)
4. Κύπρος 6 (9-10)
5. Βοσνία 5 (5-6)
6. Ανδόρα 0 (2-20)
*Βέλγιο και Ισραήλ έχουν ένα ματς λιγότερο!

8ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Κροατία 13 (15-2)
2. Ιταλία 11 (8-4)
3. Νορβηγία 9 (7-8)
4. Βουλγαρία 5 (6-7)
5. Αζερμπαϊτζάν 3 (4-11)
6. Μάλτα 1 (1-9)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα