Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Gazzetta team
Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

bet365

Με δύο γκολ και ασίστ ο Γκάρεθ Μπέιλ οδήγησε την Ουαλία στο 0-3 επί του Ισραήλ και την έστειλε 1η. Με άρωμα Παναθηναϊκού η Κροατία 5-1 τη Νορβηγία. Γκέλα της Τσεχίας (1-1 με Λετονία).

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Γκάρεθ Μπέιλ το Ισραήλ-Ουαλία (0-3). Αυτό που υποτίθεται ότι θα ήταν το ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου, ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ το κατέστησε έναν χαλαρό περίπατο για τους Βρετανούς. Αφού... κέρασε την κεφαλιά του Ράμσεϊ για το 0-1 (45'+1'), εκτέλεσε τέλεια ένα γκολ φάουλ (50') και με πλασέ (77') που πήρε μέσα τα χέρια του τερματοφύλακα, έγραψε το τελικό σκορ. Με αυτή τη νίκη οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν 1οι στη βαθμολογία (σ.σ.: το Ισραήλ έχει ματς λιγότερο) και για πρώτη φορά μετά την παρουσία τους στο Μουντιάλ του 1958 στη Σουηδία, μπορούν να ονειρεύονται για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Πάρτι η Κροατία!
Η Κροατία έκανε πάρτι το υποτιθέμενο ντέρμπι του 8ου ομίλου κόντρα στην Νορβηγία, την οποία συνέτριψε 5-1 στο Ζάγκρεμπ και την άφησε 4 βαθμούς πίσω. Η ομάδα του Νίκο Κόβατς μπήκε πιο δυνατά και αφού ο Μπρόζοβιτς απείλησε σε δύο περιπτώσεις (5', 20'), άνοιξε το σκορ στο 30' με εξαιρετικό τεχνικό σουτ εκτός περιοχής για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 1-0. Ολα τα λεφτά ήταν στην επανάληψη, στο ξεκίνημα της οποία οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα γκολ του με νέο ωραίο σουτ με φάλτσο εκτός περιοχής, αυτή τη φορά από το αριστερό του Πέρισιτς (2-0).

Το τρίτο δεν άργησε να έρθει και έγινε στο 65', όταν ύστερα από τη σέντρα από αριστερά, ο Μάντζουκιτς πήρε την κεφαλιά και ο Ολιτς πετάχτηκε στην καρδιά της -ανύπαρκτης- άμυνας των Νορβηγών και με προβολή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το ματς είχε πολλά ακόμα να δώσει και στο 68' ο Τσόρλουκα ανέτρεψε στην περιοχή τον Ελιουνούσι, όμως ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από τη βούλα και στην επαναφορά ο Σάμουελσεν δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 74' ο Τσόρλουκα μάρκαρε από πίσω τον Ελιουνούσι και μέσα σε τέσσερα λεπτά είδε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, για να βάλει ο Κόβατς τον Σίλντενφελντ για να αποκαταστήσει την τετράδα στην άμυνα.

Στο 78' ο Σούμπασιτς έκανε τρομερή επέμβαση με το ένα χέρι σε δυνατό σουτ του Σάμουελσεν μέσα από την περιοχή και στο 80' ο Μάντζουκιτς έφυγε στην κόντρα αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Στο 81' τελικά οι Νορβηγοί μείωσαν με ωραίο σουτ του Τετέι εκτός περιοχής στη γωνία (3-1) και στο 86' ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Μάρτιν Οντεγκααρντ, -σε ηλικία 16 ετών και 101 ημερών έγινε ο νεότερος που παίζει σε προκριματικά Euro- είχε καλό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Σούμπασιτς απέκρουσε. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα δύο Κροάτες παίκτες του Παναθηναϊκού πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ με την Εθνική Κροατίας. Στο 87' μετά το κόρνερ του Σρνα ο Σίλντενφελντ με κεφαλιά έκανε το 4-1 και στο 93' ο Πράνιτς με σουτ μέσα από την περιοχή που κόντραρε το τελικό 5-1.

Το έσωσε στο 90' η Τσεχία
Λίγο ήθελε και θα γινόταν η μεγάλη έκπληξη στο Τσεχία-Λετονία (1-1). Οι φιλοξενούμενοι που βρίσκονταν στην προτελευταία θέση του 1ου ομίλου, έπαιξαν καλύτερα στην έδρα της πρωτοπόρου και θα μπορούσαν να έχουν πάρει την νίκη. Προηγήθηκαν με τον Βισνιάκοβς (30') έχασαν τεράστιες ευκαιρίας και για άλλα γκολ και ισοφαρίστηκαν τελικά στο 90' από τον Πίλαρ. Εστω κι έτσι τουλάχιστον οι Τσέχοι έσωσαν τον βαθμό και παρέμειναν στην 1η θέση, στο +1 από την Ισλανδία.

EUROπαϊκή Ισλανδία!
Με τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια με την εθνική ομάδα, η Ισλανδία πέρασε εύκολα από το Καζακστάν με 3-0 και διατήρησε αμείωτες τις ελπίδες της για πρόκριση στο Euro 2016! Ο πρώην άσος της ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 20' με πλασέ εντός περιοχής και από εκεί και πέρα ανέλαβε ο Μπιάρνασον... Στο 32' με κεφαλιά έγραψε το 0-2, το Καζακστάν προσπάθησε αλλά στάθηκε άτυχο στην καλύτερη του φάση με το δοκάρι του Αμπντούλιν και στο 90' ο Μπιάρνασον βρήκε ξανά δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 0-3, με το οποίο η Ισλανδία είναι στο -1 από την Τσεχία!

Η κλασική νίκη
Το Αζερμπαϊτζάν δεν είναι καμία υπερδύναμη στο ποδόσφαιρο, δεν είναι ούτε καν καλή ομάδα βασικά αλλά από την στιγμή που απέναντι ήταν η Μάλτα, ήξερε ότι θα πανηγύριζε. Η επιβεβαίωση ήρθε από πολύ νωρίς αφού στο 4' ο Αλασκάροφ έδωσε στον Χουσεΐνοφ και αυτός απέφυγε τον αντίπαλο του και τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση για το 1-0. Στο υπόλοιπο του αγώνα η Μάλτα προσπαθούσε αλλά -όπως πάντα- χωρίς αποτέλεσμα για κάτι καλό και στο 90' ο Ναζάροφ κλείωσε το τρίποντο για το Αζερμπαϊτζάν (2-0). Το πρώτο (τρίποντο) στα προκριματικά του Euro 2016.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
1ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Τσεχία 13 (11-6)
2. Ισλανδία 12 (12-2)
3. Ολλανδία 6 (10-5)
4. Τουρκία 4 (5-7)
5. Λετονία 3 (2-11)
6. Καζακστάν 1 (4-13)
* Ολλανδία, Τουρκία με ματς λιγότερο (παίζουν το βράδυ)!

2ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Ουαλία 11 (7-2)
2. Ισραήλ 9 (9-5)
3. Κύπρος 6 (9-5)
4. Βέλγιο 5 (7-1)
5. Βοσνία 2 (2-6)
6. Ανδόρα 0 (2-17)
* Η Τσεχία είναι η μόνη με 5 αγώνες. Οι υπόλοιποι έχουν από τέσσερις και το Βέλγιο τρεις!

8ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Κροατία 13 (15-2)
2. Ιταλία 10 (6-2)
3. Νορβηγία 9 (7-8)
4. Βουλγαρία 4 (4-5)
5. Αζερμπαϊτζάν 3 (4-11)
6. Μάλτα 1 (1-9)
* Βουλγαρία, Ιταλία με ματς λιγότερο (παίζουν το βράδυ)!

 

EURO Τελευταία Νέα