Αφελάι: «Ένιωσα πως κινδύνευσε η ζωή μου στην Λεωφόρο»

Δημήτρης Τομαράς
Αφελάι: «Ένιωσα πως κινδύνευσε η ζωή μου στην Λεωφόρο»

bet365

Ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από ό,τι έζησε στην Λεωφόρο ο Αφελάι, που όπως τόνισε στους Ολλανδούς ένιωσε πως κινδύνευσε. Τι είπε για Ολυμπιακό, Βαγγέλη Μαρινάκη και το πρόστιμο στην ομάδα.

Ο ολλανδικός Τύπος αποτυπώνει στα κείμενά του ότι η Λεωφόρος και τα όσα έγιναν στο γήπεδο άφησαν βαθιά σημάδια στον Αφελάι. «Πραγματικά ένιωσα πως κινδύνευσε η ζωή μου στην Λεωφόρο. Αισθάνθηκα πως έπρεπε να τρέξω για να σωθώ», σχολίασε ο άσος του Ολυμπιακού. Για την ζωή στην Ελλάδα σχολίασε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κάτω από τέντες, στους δρόμους ή πίσω από φράχτες.

Υπάρχουν σίγουρα και πιο ευχάριστες εικόνες. Τέτοιες καταστάσεις δεν τις ζούμε στην Ολλανδία, επειδή πάντα βοηθάμε τον κόσμο απ' όπου και εάν προέρχεται. Όλα αυτά με κάνουν να νιώθω ότι είμαι ευνοημένος από την ζωή που έζησα και ζω». Επίσης ξεκαθάρισε πως υπάρχουν αρκετές υπερβολές γύρω από την Ελλάδα και την καθημερινότητα στην Αθήνα.

Σε ερώτηση για το πρόστιμο που δέχθηκε η ομάδα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη υπογράμμισε: «Ήρθε στα αποδυτήρια να μας μιλήσει. Μας είπε πως θα πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ και αρκετά παραπάνω απ' αυτά που δείχναμε. Και βέβαια να κερδίσουμε. Αλλιώς θα δεχόμασταν πρόστιμο. Δεν τον έχω ξαναδεί τόσο φορτισμένο συναισθηματικά όσο διάστημα είμαι στον Ολυμπιακό».

Η συζήτηση επέστρεψε ξανά σε Λεωφόρο και Σούπερ Λιγκ με τον Αφελάι να συμπληρώνει πως για εκείνον δεν είχαν προηγούμενο τα όσα συνέβησαν. «Καταλαβαίνω την ένταση και τα συναισθήματα που μπορεί να υπάρχουν. Αντιλαμβάνομαι πως σε κάποιες χώρες η ένταση είναι πιο μεγάλη από άλλες. Όμως υπάρχουν και όρια. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που θα έπρεπε να διαφημίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ποδόσφαιρό της.

Ήξερα για το πάθος του κόσμου του Ολυμπιακού πριν πάρω μεταγραφή. Όμως μιλάμε για υπέρβαση ορίων εδώ...». Ο Αφελάι μάλιστα επισήμανε πως είχε τόσο πολύ επηρεαστεί από την Λεωφόρο που τον ηρέμησε το γεγονός ότι δεν υπήρχαν φίλαθλοι για κάποιες αγωνιστικές στις κερκίδες: «Στην Ελλάδα υπάρχει τρέλα και πάθος για το ποδόσφαιρο. Υπάρχει και η καλή τρέλα, όμως για λίγο ήταν καλό που δεν υπήρχε κόσμος στις εξέδρες μετά από όσα έγιναν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα