Superleague: Τα σενάρια στη μάχη της παραμονής (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Superleague: Τα σενάρια στη μάχη της παραμονής (pics)

bet365

Η νίκη του Πλατανιά έκανε ακόμα πιο αμφίρροπη την μάχη της παραμονής. Το gazzetta.gr αναλύει τις πέντε ομάδες που παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Η μάχη της παραμονής έχει φουντώσει και η νίκη του Πλατανιά επί της Καλλονής ανέβασε και άλλο τον πήχη αφού πλέον όπως φαίνεται οι 40 βαθμοί δεν θα είναι αρκετοί για κάποια ομάδα ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Αυτή την στιγμή η Βέροια είναι σε καλύτερη θέση έχοντας διαφορά έξι βαθμών από την τελευταία ομάδα που υποβιβάζεται τον Πλατανιά, ενώ πολλά θα κριθούν αυτή την αγωνιστική και στους αγώνες Πανιώνιος-Παναιτωλικός και Εργοτέλης-Πανθρακικός.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το πρόγραμμα των ομάδων μέχρι το τέλος και τις πιθανές νίκες ή γκέλες τους.

Βέροια (37 βαθμοί)

Η Βέροια έκανε το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή μετά την σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Στέφανου Γαϊτάνου έχει 37 βαθμούς και πλέον θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να υποβιβαστεί. Άλλωστε υπάρχουν και οι τρεις σίγουροι βαθμοί με τη Νίκη Βόλου κάτι που σημαίνει ότι θα έχει 40 βαθμούς. Πλέον για να είναι απόλυτα σίγουρη ίσως χρειαστεί έναν ή δύο βαθμούς που μπορεί να τους πάρει είτε με τον Αστέρα Τρίπολης είτε με τον Πανθρακικό τους οποίους υποδέχεται στην έδρα του.

Το πρόγραμμα

30η Πλατανιάς-Βέροια
31η Βέροια-Αστέρας Τρίπολης
32η Νίκη Βόλου-Βέροια
33η Βέροια-Πανθρακικός
34η Παναιτωλικός-Βέροια

Πανιώνιος (35 βαθμοί)

Οι «κυανέρυθροι» έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών από τις θέσεις του υποβιβασμού αυτή αλλά δεν είναι καθόλου σίγουροι αφού χρειάζονται τουλάχιστον έξι βαθμούς για να αισθανθούν ασφάλεια. Και αν οι τρεις είναι σίγουροι απέναντι στον ΟΦΗ, το ματς με τον Παναιτωλικό την Κυριακή είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αφού η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη χρειάζεται μόνο νίκη. Και αυτό γιατί τα τρία τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι με τον Ολυμπιακό (εντός), Ατρόμητο (εκτός), και ΠΑΟΚ (εντός) παιχνίδια που δεν τα λέει κανένα βατά.

Το πρόγραμμα

30η Πανιώνιος-Παναιτωλικός
31η ΟΦΗ-Πανιώνιος
32η Πανιώνιος-Ολυμπιακός
33η Ατρόμητος-Πανιώνιος
34η Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Πανθρακικός (34 βαθμοί)

Ο Πανθρακικός έμεινε ζωντανός στην μάχη της παραμονής μετά την σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ. Μετά τον ΠΑΟΚ ακολουθεί το ματς της χρονιάς στην Κρήτη απέναντι στον Εργοτέλη. Ο Εργοτέλης είναι εννιά βαθμούς μακριά από την παραμονή και δύσκολα θα καταφέρει να σώσει την παρτίδα. Καταλαβαίνει κανείς ότι η νίκη στο Παγκρήτιο αποτελεί μονόδρομος αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ψάξει βαθμούς με αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τα οποία έχουν μεγαλύτερη βαθμό δυσκολίας.

Το πρόγραμμα

30η Εργοτέλης-Πανθρακικός
31η Πανθρακικός-Παναθηναϊκός
32η Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός
33η Βέροια-Πανθρακικός
34η Πανθρακικός-Ξάνθη

*Ο Πανθρακικός έχει ένα ματς λιγότερο με τον Ολυμπιακό το οποίο δεν έχει οριστεί ακόμα.

Λεβαδειακός (34 βαθμοί)

Ο Λεβαδειακός δείχνει μεταμορφωμένος με τον Άκη Μάντζιο στην τεχνική ηγεσία κι έτοιμος να ανανεώσει το διαβατήριό του για την Σούπερ Λίγκα. Οι Βοιωτοί μετά το διπλό στο Αγρίνιο ανέβηκαν στους 34 βαθμούς και τώρα θα πάρουν άλλους τρεις απέναντι στον ΟΦΗ την Κυριακή. Παρόλα αυτά χρειάζονται τουλάχιστον άλλους τέσσερις βαθμούς αν και το πρόγραμμα δεν είναι τόσο εύκολο αν σκεφτεί κανείς ότι μετά τον ΟΦΗ θα αντιμετωπίσιε κατά σειρά Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. Το ευχάριστο για τον Λεβαδειακό είναι ότι τελευταία αγωνισιτκή θα αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη ο οποίος λογικά θα έχει υποβιβαστεί και θα είναι αδιάφορος.

Το πρόγραμμα

30η Λεβαδειακός-ΟΦΗ
31η Ολυμπιακός-Λεβαδειακός
32η Λεβαδειακός-Ατρόμητος
33η ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός
34η Εργοτέλης-Λεβαδειακός

Πλατανιάς (31 βαθμούς)

Το χθεσινό γκολ του Τόρες κράτησε ζωντανό τον Πλατανιά στην μάχη της παραμονής. Αυτή την στιγμή οι Χανιώτες έχουν 31 βαθμούς και βρίσκονται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού αλλά έχουν ευνοϊκό πρόγραμμα. Και αυτό γιατί μέχρι το τέλος της σεζόν θα αγωνίζεται μόνο εντός έδρας, ενώ τα εκτός έδρας τα έχει κερδίσει ήδη (με Νίκη Βόλου και ΟΦΗ). Αυτό σημαίνει ότι αν η ομάδα εκμεταλλευτεί την έδρα της απέναντι σε Βέροια και Παναιτωλικό κυρίως, τότε δεν αποκλείεται να φτάσει στην παραμονή.

Το πρόγραμμα

30η Πλατανιάς-Βέροια
31η Νίκη Βόλου-Πλατανιάς
32η Πλατανιάς-Παναιτωλικός
33η ΟΦΗ-Πλατανιάς
34η Πλατανιάς-Ολυμπιακός

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα