Όταν ο Μιλιβόγιεβιτς συναντά ξανά τον... Ντιόπ

Όταν ο Μιλιβόγιεβιτς συναντά ξανά τον... Ντιόπ

Διονύσης Δελλής
Όταν ο Μιλιβόγιεβιτς συναντά ξανά τον... Ντιόπ

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τις πιθανότητες παραμονής του Λούκα Μιλιβόγεβιτς και αναρωτιέται αν οι «ερυθρόλευκοι» θα ασχοληθούν ξανά με τον ελεύθερο πλέον Ντιόπ.

Η αλήθεια είναι πως οι μέρες που διανύουμε δεν προσφέρονται για μεταγραφικές αναζητήσεις με θέα στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μέχρι την Κυριακή ο Ολυμπιακός έχει να δώσει δύο ακόμη ματς πρωταθλήματος στο Φάληρο, ενώ σήμερα κιόλας πληροφορείται τον αντίπαλο του, στους ημιτελικούς του κυπέλλου. Η διαδικασία με κωδικό «νταμπλ 2015» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τους Ερυθρόλευκους.

Και πολύ λογικά κάθε άλλη συζήτηση πηγαίνει στην άκρη. Σε δεύτερο πλάνο, έστω. Παρά ταύτα η διοίκηση των πρωταθλητών τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει να «τακτοποιεί» κάποιες υποθέσεις με θέα στην επόμενη ημέρα. Και αν για τον Γιάννη Μανιάτη η επέκταση συμβολαίου ως το 2019 είχε και... ψυχολογικούς λόγους, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κάποιος το ίδιο για την υπογραφή του Τσόρι ως το 2017 και για αυτή του Νταβίδ Φουστέρ για την επόμενη διετία. Ανακοινώθηκε του Αργεντινού, λογικά το ίδιο θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και με τον Ισπανό. Ίσως και σήμερα λένε κάποιοι.

Αυτές οι δύο υποθέσεις λοιπόν είναι δεδομένα «κινήσεις» για τα «επόμενα». Δύο εκ των αρχηγών, που θα αποτελέσουν μέρος της «βάσης» για την νέα αγωνιστική εκδοχή των Πειραιωτών. Σημαντικοί στο χορτάρι, σημαντικότεροι στα αποδυτήρια, με μεγάλη αποδοχή στο Ερυθρόλευκο κοινό. Όπως ο Ρομπέρτο, όπως σε μικρότερη κλίμακα ο Σιόβας που επανήλθε φουριόζος και υπενθύμισε σε πολλούς ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας στόπερ που αγωνίζεται ακόμη στη χώρα μας. Δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε. Πάμε δεδομένα για ένα θερμό καλοκαίρι. Μια περίοδο «επανόρθωσης», αλλά και δημιουργίας για τον Ολυμπιακό. Με διψήφιο αριθμό αλλαγών στο ρόστερ. Ξανά.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που χρειάζεται σε μια τέτοια περίπτωση είναι να επιλέξεις τα «θεμέλια». Τα συμβόλαια που λήγουν και θες να ανανεώσεις. Και ο Ολυμπιακός έχει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις στον φάκελο του. Τελειώνει και το συμβόλαιο του Μέγιερι για παράδειγμα. Και βέβαια μετά είναι οι δανεισμοί. Ο Μήτρογλου, ο Αφελάι, ο Σαντάνα, ο Ντινγκά και ο Μιλιβόγιεβιτς. Τι έχει η συνέχεια; Βασικά μια απόφαση για τον Σέρβο. Αυτή είναι η μοναδική ιστορία που τρόπον τινά πιέζει χρονικά. Τέλη του μήνα ολοκληρώνεται η προθεσμία που έχει δώσει η Άντερλεχτ στους Πειραιώτες, για τον Μίλι. Λήγει η οψιόν των 2,4 εκατ. ευρώ. Και οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να πάρουν μια απόφαση. Όχι ακριβώς εύκολη.

Γιατί ο Μιλιβόγεβιτς ως τώρα είναι... δύο διαφορετικοί ποδοσφαιριστές μέσα στη σεζόν. Πολύ καλός στο πρώτο μισό, με τον Μίτσελ στον πάγκο και ειδικά σε εκείνα τα σχήματα με τους τέσσερις κεντρικούς χαφ. Σχεδόν «αόρατος» στο δεύτερο μισό, όταν επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Με συνεχόμενες χαμηλές πτήσεις. Τι προκύπτει ως εδώ για τον 24άχρονο, έπειτα από 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 1847΄; Ένας κλασικός αμυντικός χαφ, ικανός στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά και με ξεκάθαρες αδυναμίες στο δημιουργικό. Θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός στην αγορά του μέσω της οψιόν; Θα περιμένει να διαπραγματευτεί το καλοκαίρι σε άλλη βάση; Ή θα κοιτάξει προς την ελεύθερη αγορά;

Εκεί που για παράδειγμα βρίσκεται εκείνος που τελευταία στιγμή έμεινε στη... Βαλένθια για να μπει στο αεροπλάνο για την Αθήνα ο Μιλιβόγεβιτς. Αμέσως μετά την πώληση του Ανδρέα Σάμαρη στη Μπενφίκα, και έπειτα από τρεις-τέσσερις απόπειρες που είχαν προηγηθεί μέσα σε ενάμιση χρόνο για την απόκτηση του, τέλη Αυγούστου ο Ολυμπιακός είχε κλείσει τον Πάπε Ντιόπ της Λεβάντε.

Τα είπε τον Σεπτέμβρη σε συνέντευξη του: «Επρόκειτο να υπογράψω στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε έρθει σε συμφωνία με την ομάδα μου (Λεβάντε). Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν αγωνίστηκα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, για να αποφύγω το ρίσκο ενός τραυματισμού. Στο τέλος χάλασε η συμφωνία. Οι δύο σύλλογοι δεν μπόρεσαν να βρουν σημείο επαφής. Προς το παρόν μένω στη Λεβάντε και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον» δήλωσε τότε ο 28άχρονος κεντρικός χαφ από τη Σενεγάλη που ήδη αναζητά την επόμενη ομάδα της καριέρας του μιας και είναι ελεύθερος το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τους Ισπανούς έχει στα χέρια του ήδη αρκετές προτάσεις, μεταξύ αυτών και μια ανανέωσης, αλλά δεν βιάζεται να αποφασίσει. Έχει 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και συνολικά κοντά στα 100 ματς την τελευταία 3ετία στην ομάδα της Βαλένθια.

Τον κυνήγησε ο Ολυμπιακός τον Ντιόπ σε διαδοχικές μεταγραφικές περιόδους, όταν ο παίκτης είχε συμβόλαιο και έπρεπε να πληρωθεί και η Λεβάντε για να προκύψει deal. Τώρα που τον βρίσκει ελεύθερο στην αγορά δεν μοιάζει λογικό να κάνει την κίνηση του; Από τη στιγμή που μια ενδεχόμενη απόκτηση του θα κοστίσει στο ένα τρίτο των χρημάτων του Μιλιβόγεβιτς; Προφανώς θα το σκεφτούν οι Ερυθρόλευκοι. Και κάλλιστα μπορεί να είναι ήδη και άλλοι... Ντιόπ στο συρτάρι του. Για αυτό και δεν φαίνεται να προκύπτει βιασύνη για να τελειώσει από τώρα η υπόθεση του Σέρβου, που για την ιστορία έχει τον ίδιο ατζέντη με τους Περέιρα, Μαζουακού και Μιραλάς. Τον Ενροτέ που έχει χτίσει μια πάρα πολύ καλή σχέση με τους Ερυθρόλευκους τα τελευταία χρόνια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα