Πόρτο και Ρεάλ έτοιμες για προημιτελικά
Η «βασίλισσα» μετά το εύκολο 2-0 επί των Βεστφαλών στη Γερμανία ολοκληρώνει απόψε την υπόθεση της συμμετοχής στην κλήρωση για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Βέβαια, οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες, αφού η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προέρχεται από την ήττα (1-0) από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, έμεινε για δεύτερο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη στην Πριμέρα και έχασε και την κορυφή, αφού εκεί βρίσκεται πλέον η Μπαρτσελόνα μετά το δικό της 6-1 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο. Ο Ιταλός κόουτς της Ρεάλ, υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου ότι κόντρα στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που θέλουν την τριπλέτα BBC (Μπενζεμά, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο) να μην αποδίδει όπως θα έπρεπε, θα τους ξεκινήσει και τους τρεις, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να γίνει πιο γρήγορο το παιχνίδι της ομάδας του κι όχι να γίνονται τόσες πολλές πάσες.
Από την πλευρά του, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο ξέρει ότι οι ελπίδες της ομάδας του για να κάνει την έκπληξη και μάλιστα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, δεν σημαίνει όμως αυτό ότι δεν θα παρατάξει ό,τι πιο δυνατό έχει στο ρόστερ. Στη Μπουντεσλίγκα, πάντως, οι «βασιλικοί μπλε» επικράτησαν 3-1 της Χόφενχαϊμ.
Στα αγωνιστικά, οι Ράμος και Ροντρίγκεζ απουσιάζουν για τη Ρεάλ, τιμωρημένος ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ για τη Σάλκε, αμφίβολος ο Αόγκο, εκτός οι Φάρμαν, Κολάσινατς, Ντράξλερ, Κίρχοφ, Φαρφάν, Ομπάσι, Γκίφερ
Πιθανές ενδεκάδες:
Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Πέπε, Μαρσέλο, Λούκας, Σίλβα, Κροος, Ίσκο, Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο
Σάλκε: Βελενρόιτερ, Χέβεντες, Μάτιπ, Νάστασιτς, Ουτσίντα, Φουχς, Νοϊστάντερ, Μπαρνέτα, Μέιερ, Τσούπο – Μότινγκ, Χούντελαρ
Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Πόρτο έχει το πάνω χέρι έναντι της Βασιλείας μετά το 1-1 στην Ελβετία. Οι «δράκοι» έχουν χτίσει ένα πολύ καλό σερί με εφτά νίκες στα τελευταία οχτώ ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο, δεν θα έχει τον πρώτο σκόρερ και αρχηγό της, Τζάκσον Μαρτίνες. Ο κόουτς των Πορτογάλων, Ζουλέν Λοπετέγκι, εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την προοπτική της παρουσίας της ομάδας του στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι δίχως εισιτήριο επιστροφής και κοιτάξτε τώρα που βρισκόμαστε... Έχουμε μεγάλη ευκαιρία να πάμε μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ που είναι σπουδαία υπόθεση για εμάς. Πρέπει όμως να εμφανιστούμε σοβαρότατοι στο γήπεδο και έτοιμοι για να καθαρίσουμε το παιχνίδι και να μην επιτρέψουμε στη Βασιλεία να διεκδικήσει την πρόκριση».
Ο Πάουλο Σόουζα, στο αντίπαλο «στρατόπεδο», προσπάθησε τις προηγούμενες μέρες να κάνει τους ποδοσφαιριστές του στη Βασιλεία να καταλάβουν ότι δεν έχει χαθεί τίποτα ανεξάρτητα από το εκτός έδρας γκολ της Πόρτο στο πρώτο ματς και αναμένεται να εμφανιστούν απόψε οι φιλοξενούμενοι με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει πόσο δύσκολη είναι η «αποστολή» της ομάδας του και πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει η ποιότητα της Πόρτο, όμως δεν έφτασε μέχρι τους «16» για να παραδώσει τα όπλα... Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι σε περίπτωση αποκλεισμού των Ελβετών, το σημερινό θα είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς για τον Μάρκο Στρέλερ που έχει γνωστοποιήσει ότι το καλοκαίρι θα βάλει τέλος στην καριέρα του.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως προαναφέραμε, θα λείψει ο Τζάκσον Μαρτίνεζ για τους «δράκους», ενώ για τη Βασιλεία εκτός έμειναν οι Ιβάνοφ, Τραορέ, Ντελγάδο, Σούτσι.
Πιθανές ενδεκάδες:
Πόρτο: Φαμπιάνο, Άλεξ Σάντρο, Μαϊκόν, Μαρκάνο, Ντανίλο, Κασεμίρο, Ερέρα, Εβάντρο, Μπραχίμι, Τέγιο, Αμπουμπακάρ
Βασιλεία: Βάτσλικ, Τσάκα, Σαρμ, Σάμουελ, Σαφάρι, Φρέι, Ελνένι, Γκονζάλεζ, Ζούφι, Γκάσι, Στρέλερ
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
