Αρσεναλ- Εβερτον 2-0

Gazzetta team
Αρσεναλ- Εβερτον 2-0

bet365

Η Αρσεναλ ξεπέρασε το σοκ που της προκάλεσε η Μονακό, επικράτησε 2-0 της Εβερτον και πλέον βλέπει ακόμα και τη... 2η θέση, αφού είναι στο -4 από τη Σίτι!

Το σοκ της ήττας από τη Μονακό ήταν μεγάλο, αφού εκτός των άλλων αποδοκιμάστηκε έντονα και ο Αρσεν Βενγκέρ. Το κλίμα ήταν άσχημο, ωστόσο οι Λονδρέζοι κατάφεραν να σταθούν όρθιοι να ξεπεράσουν το εμπόδιο μιας ομάδας που πέρσι τους... έκοψε τη φόρα για τον τίτλο και να βρεθούν στο -4 από τη 2η θέση και τη Σίτι! ο Αλσατός συνέχισε την εξαιρετική παράδοση εντός με τα «ζαχαρωτά» και οι γηπεδούχοι εισέπραξαν ξανά το χειροκρότημα του κόσμου.

Η Εβερτον ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο ματς με στόχο να κάνει δύσκολη τη ζωή των γηπεδούχων. Πήρε την κατοχή μπάλας, επέβαλλε το ρυθμό της και έδειξε να ελέγχει το ματς. Η ομάδα που πέρσι την 27η αγωνιστική είχε 20 ολόκληρους βαθμούς παραπάνω ήταν καλά στημένη και προσπαθούσε με Μιραλάς, Λουκάκου να απειλήσει.

Οι Λονδρέζοι πάντως ήεθλαν μια καλή ευκαιρία να πάρουν μπρος. Στο 27' ο Αλέξις έκανε ωραία σέντρα, αλλά ο Ζιρού από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα, πίεσαν και πριν... χτυπήσουν, είδαν τον Γκάμπριελ να κάνει μια μαγική προβολή στον Λουκάκου και να σώζει. Ετσι, στην επόμενη φάση, στο 39' ήρθε το γκολ! Κόρνερ του Οζίλ, σουτ στην κίνηση από τον Ζιρού και 1-0 για την Αρσεναλ. Ο Γάλλος έφτασε τα 9 γκολ στα 13 τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι Λονδρέζοι πάντως θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει ακόμα ένα τέρμα πριν το τέλος του α' μέρους, ωστόσο στη σουτάτα του Καθόρλα έδιωξε ο Χάουαρντ.

Η Εβερτον μπήκε στο β' μέρος, όπως και στο πρώτο, πίεσε και προσπάθησε να απειλήσει, ωστόσο σε δυο περιπτώσεις ο Οσπίνα με εξαιρετικό τρόπο νίκησε τον Λουκάκου! Ο Βέλγος είχε άλλη μια καλή φάση στο τελευταίο δεκάλεπτο και κόντρα στη ροή του ματς ήρθε το δεύτερο τέρμα των Λονδρέζων. Ο Ροζίτσκι που είχε μπει ως αλλαγή βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε και στον Γιαγκέλκα και διαμορφωθηκε το 2-0. Η Εβερτον έχει πλέον παθητικό 39 τερμάτων όσα είχε δεχθεί σε όλη την περσινή σεζόν.

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Κοκλέν, Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν (82’ Ροσίτσκι), Εζίλ, Σάντσες (87’ Γουέλμπεκ), Ζιρού.

Έβερτον: Χάουαντ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Στόουνς, Γκάρμπατ, ΜακΚάρθι, Μπάρι (84’ Γκίμπσον), Μπέσιτς (77’ Νέισμιθ), Μιραλάς (62’ Λένον), Μπάρκλεϊ, Λουκάκου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα