Σασουόλο - Λάτσιο 0-3

Gazzetta team
Σασουόλο - Λάτσιο 0-3

bet365

Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε με γκολ+2 ασίστ, οδηγώντας τη Λάτσιο στο εκτός έδρας 3-0 επί της Σασουόλο και στο -2 από την 3η θέση. Ανατροπή (2-1 στην Αταλάντα) για Σαμπντόρια.

Ο Φελίπε Άντερσον επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις μετά τον τραυματισμό του (έλειψε και λόγω τιμωρίας από το τελευταίο ματς) και τράβηξε το κουπί για την Λάτσιο, που επιβλήθηκε 3-0 εκτός έδρας της Σασουόλο και συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στην 3άδα. Το ματς ήταν εξαιρετικό, με τους γηπεδούχους να αντιστέκονται μόνο στο πρώτο μέρος. Ο Κεϊτά έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Σασουόλο, όμως εκείνος που ξεκλείδωσε την άμυνα των γηπεδούχων ήταν ο Φελίπε Άντερσον στο τέλος. Ο Κεϊτά (12’, 18’) πλησίασε σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ για την Λάτσιο, ενώ στο 13’ ο Μαρκέτι έσωσε τους Ρωμαίους στο πλασέ του Τζάτζα. Ο ρυθμός ήταν καλός και στο 45’ ο Άντερσον με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-1!

Οι παίκτες του Ντι Φραντσέσκο μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τον Μπεράρντι (50’) να απειλεί εκτός περιοχής και τον Τζάτζα να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 53’, όταν δεν κατάφερε να νικήσει τον Μαρκέτι στο τετ α τετ. Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, οι παίκτες του Πιόλι κυριάρχησαν και το τελικό αποτέλεσμα μάλλον κολακεύει τους γηπεδούχους. Στο 57’ ο Κεϊτά σκόραρε, όμως το γκολ του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Αν ο νεαρός επιθετικός είχε αφήσει την μπάλα στον Μάουρι, τότε το σκορ θα ήταν ήδη 0-2… Στο 60’ το σουτ του Κατάλντι πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Κλόζε έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο 67’ και στο 68’. Τελικά, το 0-2 ήρθε στο 70’, όταν μετά από σέντρα του Άντερσον ο Κλόζε με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ το 0-3 ήρθε στο 77’ με δόση τύχης, καθώς η μπάλα κόντραρε στον Βραζιλιάνο, πριν καταλήξει στον Παρόλο, που από κοντά πλάσαρε εύστοχα. Καντρέβα (78’) και Άντερσον (88’) έχασαν άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες για την Λάτσιο, που έκανε ό,τι ήθελε, όμως το 0-3 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ξύπνησε και το γύρισε η Σαμπ
Είχε να νικήσει από τις 18 Γενάρη. Εκτοτε ακολούθησαν έξι ματς χωρίς «τρίποντο», με συνέπεια τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και το να βρεθεί εκτός των θέσεων της Ευρώπης. Η έξοδος μάλιστα στο «Ατζούρι Ντ' Ιτάλια», αναμενόταν δύσκολη, καθώς η Αταλάντα καίγεται για βαθμούς παραμονής. Η κατάσταση για τη Σαμπ μάλιστα ζόρισε στο 16', όταν με προβολή στο πίσω δοκάρι ο Στεντάρντο έκανε το 1-0. Ωστόσο, οι Μπλουτσερκιάτι κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή και στο νικηφόρο 2-1. Στο 68' ο Μουριέλ πήρε την ψηλοκρεμαστή ασίστ του Οκάκα και με τρομερό διαγώνιο αριστερό ισοφάρισε. Ηταν το δεύτερο γκολ του Κολομβιανού επιθετικού σε τρία ματς με τη νέα ομάδα του, ενώ πριν είχε να σκοράρει από την 1η αγωνιστική. Στο 81' ο Οκάκα είδε τον Σπορτιέλο να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του στο σουτ του Ετό και ολομόναχος έστειλε την ομάδα του στην ισοβαθμία της 5ης θέσης (μαζί με Φιορεντίνα).

Πρωταγωνιστές οι γκολκίπερ!
Ντέρμπι νεοφώτιστων με την Παλέρμο να υποδέχεται την Εμπολι έπειτα από επτά χρόνια. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, μπήκαν δυνατά και ο Ντιμπάλα είχε μόλις στο 3' την πρώτη καλή ευκαιρία του , ωστόσο από καλή θέση δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Η Εμπολι ανέβασε ρυθμό και ο Μακαρόνε είχε απάντηση, αλλά δεν σκόραρε. Ο Ντιμπάλα ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, ορεξάτος, αλλά σε δυο πετιπτώσεις η τύχη του γύρισε την πλάτη. Στην επανάληψη, η Εμπολι βρήκε χώρους, αλλά ο Σορεντίνο δυο φορές με εντυπωσιακές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Μακαρόνε, Ταβανο έσωσε την Παλέρμο! Πολλές φάσεις στο β' μέρος, μοιραίοι όμως ο Μακαρόνε και ο Ντιμπάλα, αφού δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Εξαιρετικός ο γκολκίπερ Σέπε που έβγαλε στο τέλος μεγάλο τετ α τετ νικώντας τον Αργεντίνο φορ. Ο βαθμός δεν... χάλασε καμία, με την Εμπολι να βρίσκεται πλέον στο +8 από την Κάλιαρι.





Υπάρχει ελπίδα για Τσεζένα
Μέχρι να αλλάξει ο χρόνος, η Τσεζένα θεωρούνταν χαμένη από χέρι. Ωστόσο, μέσα στο 2015 οι Ιππόκαμποι ναι μεν παραμένουν στην προτελευταία θέση, αλλά με την τρίτη νίκη τους, αυτή τη φορά με 1-0 επί της Ουντινέζε, δείχνουν ότι έχουν την θέληση να το παλέψουν (σ.σ.: άλλωστε πριν τρεις αγωνιστικές έφεραν και το μυθικό 2-2 με τη Γιουβέντους). Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα, αλλά ήταν η κοντινή κεφαλιά του Ροδρίγκες (75') που νίκησε τον Ορέστη Καρνέζη, για να χαρίσει στους γηπεδούχους την πρώτη τους νίκη εντός επί της Ουντινέζε από το 1982. Ετσι η Τσεζένα πλησίασε στο -4 από την σωτηρία! O Παναγιώτης Κονέ έπαιξε στα 15 τελευταία λεπτά.


 

SERIE A Τελευταία Νέα