Πόκερ η Νάπολι, χώμα η Ρόμα! (vids)

Gazzetta team
Πόκερ η Νάπολι, χώμα η Ρόμα! (vids)

bet365

Με πειστική εμφάνιση και 0-4 στην Τουρκία επί της Τραμπζονσπόρ η Νάπολι έκανε check in για τους «16». Κάζο για Ρόμα που παραχώρησε 1-1 στην Φέγενορντ.

Μόνο να χαμογελάει μπορεί ο ειδικός στο Europa League, Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός είδε τους Παρτενοπέι να καθαρίζουν την υπόθεση πρόκριση πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα και με το τελικό 0-4 μετέτρεψε την ρεβάνς με την Τραμπζονσπόρ σε τυπική διαδικασία, μπορεί να επικεντρωθεί στις εντός συνόρων διοργανώσεις. Η Νάπολι έκανε πλάκα στους Τούρκους μέσα στην έδρα τους και είχε χαμένο πέναλτι και δοκάρι. Στο 6' άνοιξαν το σκορ οι Ιταλοί με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ενρίκε ύστερα από προσπάθεια του Κουλιμπαλί και επέμβαση του Χακάν Αρικάν για να γράψει το 0-2 στο 20' ο Γκονσάλο Ιγουαΐν σε κενό τέρμα μετά την εξαιρετική πάσα πάρε-βάλε του Μανόλο Γκαμπιαντίνι από αριστερά. Στο 27' ο τελευταίος πήρε τον ρόλο του εκτελεστή και μετά τη μπαλιά του Αλμπιόλ έκανε υπέροχα το κοντρόλ και το τελείωμα για το 0-3 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο μέρος ο Πιπίτα θα μπορούσε να έχει βάλει και δεύτερο γκολ αλλά αφού πέρασε τρεις παίκτες έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο και μετά την ανατροπή του από τον Φατίχ Ατίκ, ο Μέρτενς έστησε τη μπάλα στη βούλα αλλά την έστειλε άουτ. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντούβαν Ζαπάτα από κοντά έπειτα από σουτ του Χοσέ Καγιεχόν που μπλοκαρίστηκε, με τους δύο παίκτες να έχουν περάσει στο ματς ως αλλαγή.

Απογοήτευση για Ρόμα
Από το κακό στο χειρότερο τα πηγαίνει η Ρόμα, η οποία μετά την έξοδο από το Champions League, την κατρακύλα στην Serie A και τον αποκλεισμό από το Coppa Italia ήθελε να δώσει χαρά στους τιφόζι της, όπως είχε πει πριν το ματς ο τεχνικός, Ρούντι Γκαρσία. Μάλλον το αντίθετο έγινε τελικά. Πριν τον αγώνα οι οπαδοί της Φέγενορντ τα έκαναν γυαλιά καρφιά τα πιο κεντρικά σημεία της Ρώμης και αργότερα οι παίκτες του ολλανδικού κλαμπ πήραν αποτέλεσμα στην Αιώνια Πόλη. Οι Τζαλορόσι έχουν πλέον να γευτούν τη χαρά της νίκης στην έδρα τους σε οποιαδήποτε διοργάνωση από τις 30 Νοεμβρίου και το έργο τους για πρόκριση γίνεται πολύ δύσκολο, κυρίως εξαιτίας της κακής κατάστασης που βρίσκεται και όχι της ποιότητάς τους. Βασικοί ξεκίνησαν οι τρεις Ελληνες και στο 22' ο Βασίλης Τοροσίδης έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά και ο Ζερβίνιο με τακουνάκι από τη μικρή περιοχή το 1-0. Αυτό δεν ήταν αρκετό όμως για την Ρόμα που δεν σφράγισε ποτέ το προβάδισμα και το πλήρωσε στο 55' όταν ο Σκορούπσκι έστειλε στο δοκάρι την κεφαλιά του Ιμερς αλλά στην επαναφορά ο Καζίμ-Ρίτσαρντς σκόραρε - μάλλον από θέση οφσάιντ (1-1). Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ο Ντουμπία απειλήσε δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό και ο Τοροσίδης είχε μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ από πλάγια αλλά η Ρόμα δεν πήρε ποτέ τη νίκη.

«Μέλι» η πρόκριση για Εβερτον
Τα Ζαχαρωτά της Εβερτον κατέστησαν διαδικαστική τη ρεβάνς στην έδρα τους, καθώς φρόντισαν να καθαρίσουν την Γιουνγκ Μπόις με 4-1 στη Βέρνη. Μάλιστα το έκαναν με ανατροπή, καθώς στο 10' με ωραίο πλασέ ο Οαρό έβαλε το 12ο γκολ του σε 23 εμφανίσεις στο Europa League (6ο για φέτος). Ωστόσο, ο Λουκάκου που δείχνει να παίρνει μπροστά τελευταία, θυμήθηκε τον καλύτερο εαυτό του και έστησε το πρώτο του ευρωπαϊκό χατ τρικ. Στο 24' με κεφαλιά, στο 39' με κοντινό πλασέ και στο 58' με επέλαση και τσίμπημα της μπάλας πάνω από τον τερματοφύλακα, έστειλε ουσιαστικά τους Αγγλους στην επόμενη φάση. Στο 28' με εξ επαφής προβολή ο Κόουλμαν είχε κάνει το 2-1. Στο 63' πάντως ο Αορό έχασε ευκαιρία να μειώσει, αστοχώντας σε πέναλτι. Στη φάση της ανατροπής αποβλήθηκε ο Στόουνς των φιλοξενούμενων.

Στο... Ζενίτ με Χουλκ
Η Ζενίτ πέρασε νικηφόρα (1-0) από το «Φίλιπς Στάντιον» και πήρε δυνατό προβάδισμα πρόκρισης επί της Αϊντχόφεν. Το μοναδικό γκολ του αγώνα ήρθε έπειτα από επέλαση και ασίστ του Ντάνι στον Χουλκ που πλάσαρε με μία επαφή. Οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι, έπαιξαν για το αποτέλεσμα και άφησαν τους Ολλανδούς με μόνο μία τελική στα 90 λεπτά.

Προβάδισμα η Αθλέτικ
Η Τορίνο έπαιξε για πρώτη φορά μετά το 1994 ευρωπαϊκό αγώνα τέτοια εποχή αλλά η Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν την άφησε να χαρεί (2-2). Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Βάσκους και τον χειρότερο για την Γκρανάτα αφού στο 9' ο Ινάκι Γουίλιαμς ήταν εκεί που έπρεπε, μετά το γύρισμα από αριστερά, για να κάνει το 0-1 και να γίνει ο πρώτος μαύρος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου! Παρά το γεγονός αυτό, πάντως, η ομάδα του Τζιαμπιέρο Βεντούρα αντέδρασε καλά, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Μάξι Λόπες. Ο Αργεντίνος έκανε το 1-1 στο 18' με κοντινή προβολή μετά την σέντρα του Μολινάρο και στο 42' ξανά ο Μάξι Λόπες βρήκε δίχτυα, αυτή τη φορά με κεφαλιά μετά την τρομερή ενέργεια και σέντρα του Νταρμιέν, βάζοντας την Τορίνο μπροστά (2-1). Στην επανάληψη οι Ιταλοί έπαιξαν περισσότερο για να κρατήσουν το σκορ και έδειχναν ικανοί να τα καταφέρουν αλλά δεν... Στο 73' η Αθλέτικ κέρδισε φάουλ και ο Μπενάτ, που είχε γενέθλια, ανέλαβε την εκτέλεση και βρήκε τον Γκουρπέγι, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντέλι (2-2). Η Τορίνο προσπάθησε για το τρίτο γκολ και απείλησε με τον Κουαλιαρέλα αλλά οι Βάσκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασαν πιο κοντά στο 2-3 με το δοκάρι του Γκουρπέγι.

Μισή πρόκριση με Ντοστ
Ετοιμη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε Bundesliga και Europa League δείχνει η Βόλφσμπουργκ, έχοντας σε τρομερή κατάσταση τον Ντοστ. Οι Γερμανοί υποδέχθηκαν την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και με δύο γκολ του 25χρονου φορ επικράτησαν με 2-0 και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16». Η Βόλφσμπουργκ ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι εντυπωσίαζε με την απόδοση της, έχοντας δύο καλές φάσεις στο πρώτο 25λεπτο με τους Σίρλε και Ντοστ. Οι Πορτογάλοι, από την άλλη, φάνηκαν κάπως επιθετικά μετά το 30' και απείλησαν στο 43' με τον Μοντέρο. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα για τους γηπεδούχους αφού στην πρώτη επίθεση, στο 46', ο Νάλντο έβγαλε για τον Ντοστ και αυτός βρήκε δίχτυα για το 1-0. Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους Γερμανούς, που πλησίασαν στο δεύτερο γκολ με τον Ντε Μπρόιν στο 55', για να επιτευχθεί τελικά αυτό στο 63': Ο Βιεϊρίνια πάσαρε στον Ντε Μπρόιν, αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ντοστ από κοντά σκόραρε ξανά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Σκορ, πάντως, που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο αφού οι «λύκοι» είχαν κάποιες καλές φάσεις στη συνέχεια για να πετύχουν και τρίτο γκολ. Δεν το έκαναν αλλά και το 2-0 είναι μια χαρά σκορ για τη ρεβάνς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ααλμποργκ – Μπριζ 1-3
(71' πέν. Ελένιους – 25' Ουλάρε, 29' Ραφαέλοφ, 61' αυτ. Πέτερσον)

Γιουνγκ Μπόις – Εβερτον 1-4
(10' Αορό – 24', 39', 58' Λουκάκου, 28' Κόλεμαν)

Ντνιεπρ – Ολυμπιακός 2-0
(50' Κανκάβα, 54' Ρότάν)

Αϊντχόφεν – Ζενίτ 0-1
(64' Χουλκ)

Ρομα – Φέγενορντ 1-1
(22' Ζερβίνιο – 55' Καζίμ-Ρίτσαρντς)

Τορίνο – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-2
(18', 42' Μάξι Λόπες – 9' Γουίλιαμς, 73' Γκουρπέγι)

Τραμπζονσπόρ – Νάπολι 0-4
(6' Ενρίκε, 20' Ιγουαΐν, 27' Γκαμπιαντίνι, 90'+2' Σαπάτα)

Βόλφσμπουργκ – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 2-0
(46', 63' Ντοστ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα