Ο Μανωλάς κι ο Ρικάρντο Κόστα!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Μανωλάς κι ο Ρικάρντο Κόστα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τη μεταγραφή του Ρικάρντο Κόστα, σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Ομολογώ ότι μου είχε κάνει εντύπωση η επιμονή του Μίτσελ για τον Ρικάρντο Κόστα. Γιατί πράγματι τον ήθελε πολύ τον Πορτογάλο στόπερ.

Ψάχνοντας για τον παίκτη, είχα βρει ένα στοιχείο που μπορεί να δικαιολογούσε την επιμονή αυτή: πρόπερσι ο Βαλβέρδε στη Βαλένθια τον είχε βασικό, παρότι διέθετε στο ρόστερ του δύο ακόμη πολύ γνωστούς στόπερ, τους Γάλλους Ραμί και Ματιέ. Ψάχνοντας στη συνέχεια ακόμη περισσότερο βρήκα ότι και οι δύο Γάλλοι εκείνη τη σεζόν είχαν από ένα αρκετά σοβαρό τραυματισμό, αλλά και πάλι τα 25 ματς βασικός του Ρικάρντο Κόστα στις 38 αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος ήταν πολλά.

Θα ήταν αφελές εκ μέρους μου να υποτιμήσω ένα τόσο έμπειρο παίκτη, με 22 συμμετοχές στην εθνική Πορτογαλίας. Αλλά ειλικρινά εγώ δεν πίστευα ότι θα ήταν Η λύση για τον Ολυμπιακό. Μπορεί να κάνω και λάθος, το παραδέχομαι. Μπορεί και κάποιοι από εσάς να μην με πιστεύετε τώρα-με το σκεπτικό ότι το λέω επειδή το παιδί πήγε στον ΠΑΟΚ. Δικαίωμά σας. Και δεν θα σας αδικήσω κιόλας. Αλλά εγώ θα γράψω αυτά που πίστευα.

Ίσως και να ήμουν επηρεασμένος από το ότι προέρχεται από το πρωτάθλημα στην Αραβία, σε συνδυασμό με την ηλικία του, 33 στα 34. Κι όποιος έχει έρθει στον Ολυμπιακό από τέτοια πρωταθλήματα, αποδείχθηκε μάπα το καρπούζι. Και ο Νέλσον Βαλντές πέρσι και ο Γέστε επί Βαλβέρδε και ο Λούα Λούα, στο δεύτερο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό-για εμένα από Κατάρ κλπ αν φέρεις παίκτη πρέπει να είναι πολύ υψηλού επιπέδου, τύπου Νενέ.

Ίσως και να ήμουν επηρεασμένος από την εικόνα του στο Μουντιάλ. Θυμάμαι το Γερμανία-Πορτογαλία 4-0, που τον άλλαξαν στο ημίχρονο. Και μετά το Πορτογαλία-ΗΠΑ 2-2. Στο τρίτο δεν τον έβαλαν. Ακόμη και το τελευταίο του παιχνίδι στην εθνική Πορτογαλίας, ήταν το Πορτογαλία-Αλβανία 0-1 το Σεπτέμβριο.

Προσέξτε, δεν λέω ότι δεν είναι ένας καλός στόπερ. Τέσσερα χρόνια στη Βαλένθια, άλλα τόσα στην Πόρτο (έστω όχι πάντα βασικός) και πρωταθλητής στη Γερμανία με τη Βόλφσμπουργκ (έστω παίζοντας τα 19 από τα 34 ματς), δεν μπορεί παρά να είναι καλός αμυντικός.

Απλά η δική μου η γνώμη είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει ένα…Μανωλά. Δηλαδή ένα δεξιοπόδαρο, πολύ γρήγορο, aggressive και δυνατό στον αέρα στόπερ-κι ας μην ξέρει και πολύ μπάλα, ξέρει ο Σιόβας. Θεωρώ ότι αυτός του λείπει κι ένα τέτοιο πρέπει να ψάξει να βρει.

Μπορεί ο Κόστα να αποδειχθεί καταλύτης στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα. Γιατί πολύ απλά είναι καλός αμυντικός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα άλλαζα γνώμη. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα στιλ Μανωλά. Κι όχι μόνο για φέτος…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.