Μιλούνοβιτς: «Δύσκολο να επιβιώσεις στο σερβικό ποδόσφαιρο»

Δημήτρης Τομαράς
Μιλούνοβιτς: «Δύσκολο να επιβιώσεις στο σερβικό ποδόσφαιρο»

bet365

Ο Λούκα Μιλούνοβιτς μιλάει σε συνέντευξή του στο Gazzetta για τις δύσκολες συνθήκες στο σερβικό ποδόσφαιρο και τις άλλες προτάσεις που είχε πλην του Πλατανιά. Τι λέει για τα σχέδιά του, την Σούπερ Λιγκ, τον Σα Πίντο και τον Ερυθρό Αστέρα.

Πιο αναλυτικά η συνέντευξη του Σέρβου άσου των Χανιωτών στο Gazzetta:

- Λούκα, ξεκινάμε με τις έως τώρα εντυπώσεις σου από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Τι θετικά και αρνητικά έχεις εντοπίσει και τι ήταν αυτό που σε έκανε να δεχθείς την πρόταση του Πλατανιά;

Μετά το πρώτο μισό της σεζόν έχω αντιληφθεί ότι το πρωτάθλημα είναι καλό, ποιοτικό και ανταγωνιστικό. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που δίνουν αγώνα για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη καθώς και πολλές ομάδες που βρίσκονται πολύ κοντά στην βαθμολογία και ανταγωνίζονται για την παραμονή στην κατηγορία. Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες στην Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες, αλλά αποφάσισα να έρθω στον Πλατανιά γιατί πίστευα ότι θα έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Μου αρέσει η Ελλάδα και πλέον, μετά τα πρώτα παιχνίδια, μου αρέσει και το πρωτάθλημα.

- Eίσαι ένας παίκτης που μπορεί να καλύψει τρεις θέσεις στην επίθεση. Ποια είναι η κλασική και η πιο αγαπημένη σου θέση; Πού προτιμάς να αγωνίζεσαι;

Πριν έρθω στον Πλατανιά αγωνιζόμουν ως εξτρέμ, τις περισσότερες φορές αριστερά, αλλά όταν ήρθα εδώ στην αρχή έπαιζα δεξιά στην πτέρυγα. Στα τελευταία παιχνίδια αγωνίζομαι ως δεύτερος επιθετικός, πίσω από τον βασικό επιθετικό και πιστεύω ότι αυτή η θέση μού ταιριάζει περισσότερο. Ο προπονητής, βέβαια, είναι αυτός που αποφασίζει.

- Κόντρα στον Πανιώνιο έβαλες δύο γκολ και... καθάρισες τον αγώνα για την ομάδα σου. Πόσο σπουδαία ήταν αυτά τα τέρματα για σένα; Τα αφιερώνεις κάπου και, εάν ναι, γιατί;

Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να έχω καλή απόδοση και να σκοράρω, ειδικά από τη στιγμή που είχα επανέλθει από έναν τραυματισμό. Όταν σκοράρω δεν συνηθίζω να αφιερώνω τα γκολ σε κάποιο πρόσωπο. Μου αρέσει να σκοράρω και να δίνω χαρά στους άλλους ανθρώπους. Αυτό μου προσφέρει ικανοποίηση.

- Ποιος παίκτης σε έχει... ζορίσει πιο πολύ έως τώρα στην κατηγορία; Επίσης, υπάρχει κάποιος προπονητής ή κάποιοι τεχνικοί που να έχεις ξεχωρίσει;

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η αμυντική λειτουργία μιας ομάδας είναι ομαδική δουλειά. Μέχρι στιγμής όλες οι ομάδες με τις οποίες έχουμε παίξει ήταν πολύ ανταγωνιστικές και επιθετικά, αλλά και στην αμυντική τους λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται αρκετά καλή δουλειά από τους προπονητές, γι’ αυτό και όπως προανέφερα, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλό, ποιοτικό και ανταγωνιστικό.

- Αντιμετωπίσατε πρόσφατα τον Ατρόμητο στα Χανιά, σε ματς που έληξε ισόπαλο. Πώς είδες την αντίπαλό σας και τι γνώμη έχεις για τον Σα Πίντο;

Πιστεύω ότι ο Ατρόμητος είναι μια δυνατή, καλή και ποιοτική ομάδα. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στην επίθεση, στον τρόπο που “χτίζει” την επίθεσή της και μου θυμίζει, σε μερικά σημεία, τον τρόπο παιχνιδιού του Ερυθρού Αστέρα. Είναι πολύ δύσκολη ομάδα να την αντιμετωπίσεις. Για τον κ. Σα Πίντο πιστεύω ότι είναι ένας καλός προπονητής, που ξέρει να δουλεύει με νέους παίκτες και επίσης του αρέσει να δουλεύει έξτρα μετά την προπόνηση. Ήταν ωραία που τον συνάντησα και πάλι, μετά από 1,5 περίπου χρόνο.

- Έχεις αποσπάσει ήδη αρκετά θετικά σχόλια για την εικόνα σου στο γήπεδο και τα δημιουργικά και επιθετικά σου χαρίσματα. Υπάρχει... κάτι για το μέλλον σου ή πρόθεσή σου είναι να εξαντλήσεις το συμβόλαιό σου με τον Πλατανιά;

Όταν έπαιζα και στο Βέλγιο, αλλά και στη Σερβία με τον Ερυθρό Αστέρα είχα συμβόλαιο, αλλά δεν έκανα σχέδια. Αυτό που θέλω τώρα είναι να έχω υγεία, να διατηρήσω τη φόρμα μου, να βελτιώνομαι συνεχώς και να βοηθώ την ομάδα μου να παίρνει θετικά αποτελέσματα και να ανεβαίνει στη βαθμολογία. Στο μέλλον θα δούμε τι θα γίνει.

- Τι επίπεδο δυσκολίας έχεις εντοπίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα; Μπορείς να το συγκρίνεις με άλλα που έχεις παίξει; Πώς κρίνεις την ομάδα σου και πού πιστεύεις ότι μπορεί να πλασαριστεί φέτος;

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και ποιοτικό από το σερβικό πρωτάθλημα, στο οποίο ξεχωρίζουν ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν. Στην Ελλάδα είναι καλύτερες και ποιοτικότερες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Όσον αφορά στο Βέλγιο, το πρωτάθλημα εκεί είναι εξίσου ανταγωνιστικό με το ελληνικό. Τουλάχιστον αυτήν την εικόνα διαμόρφωσα όταν αγωνίστηκα εκεί. Για την ομάδα μου πιστεύω ότι είχε την ευκαιρία να έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς. Ευελπιστώ, πάντως, ότι θα είμαστε καλύτεροι στον δεύτερο γύρο, γιατί έχουμε δείξει ότι έχουμε την ποιότητα για να κατακτήσουμε περισσότερους βαθμούς. Αυτό, βέβαια, πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο σε κάθε αγώνα.

- Προέρχεσαι από μία μεγάλη σέρβικη ομάδα τον Ερυθρό Αστέρα, που στο παρελθόν έχει βγάλει παίκτες που σημάδεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ή ποδοσφαιριστές που παίζουν τώρα στην Ελλάδα σαν τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς. Υπάρχει για σένα ποδοσφαιριστής - πρότυπο από τη Σερβία ή την Ευρώπη και τον κόσμο γενικά;

Η Σερβία έχει πολλούς καλούς παίκτες, οι οποίοι επιλέγουν, όμως, να φεύγουν πολύ νέοι, γιατί θέλουν να παίξουν σε καλύτερες ομάδες, σε καλύτερα πρωταθλήματα. Και είναι σημαντικό ότι υπάρχουν πολλοί καλοί Σέρβοι παίκτες στα κορυφαία πρωταθλήματα. Ο ποδοσφαιριστής που απολάμβανα να βλέπω να αγωνίζεται είναι ο Βραζιλιάνος Ροναλντίνιο.

- Θα ήθελα, εάν μπορούσες, να μου κάνεις ένα σχόλιο για τα οικονομικά και μη προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο της χώρας σου και το πόσο δύσκολο είναι αυτό για εσάς τους Σέρβους παίκτες.

Δεν υπάρχουν μόνο οικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα και με τις εγκαταστάσεις, τα γήπεδα κ.ά.. Είναι δύσκολο. Γι' αυτό, όπως είπα, πολλοί νέοι Σέρβοι παίκτες φεύγουν από την χώρα. Ωστόσο, όταν παίζεις στη Σερβία πρέπει να προσαρμοστείς σε αυτές τις συνθήκες, αλλιώς δεν θα τα καταφέρεις.

- Ποια είναι η πλέον αγαπημένη σου ομάδα και ποιο το πιο μεγάλο ποδοσφαιρικό σου όνειρο;

Η αγαπημένη μου ομάδα είναι ο Ερυθρός Αστέρας. Το όνειρό μου ήταν να παίξω με τον Ερυθρό Αστέρα και να σκοράρω απέναντι στην Παρτίζαν. Πλέον, πρέπει να έχω ένα νέο όνειρο και να δουλέψω σκληρά για να το κάνω πραγματικότητα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα