Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Θοδωρής Βασίλης
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

bet365

Ο Τσάβες με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε το γκολ του Κλέιτον (1-1) και ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε την 25ετή παράδοση που τον θέλει να μην χάνει στην Ξάνθη! Σε άθλια κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν χωράφι από την βροχή και στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στις δύσκολες συνθήκες.

Καλύτερη η Ξάνθη

Η Ξάνθη ήταν αυτή που ξεκίνησε να απειλεί πρώτη και στο 8ο λεπτό ο Γκόμσι ανάγκασε τον Βελλίδη σε εντυπωσιακή απόκρουση. Οι γηπεδούχοι με τον Κλέιτον ιδιαίτερα δραστήριο είχαν πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έκλεισαν τον ΠΑΣ στα καρέ του. Οι Ηπειρώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα με τίποτα, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ξάνθη να φτάσει κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Μπέρτου κατέληξε μόλις άουτ.

Ισορρόπησε ο ΠΑΣ

Μετά το 25' και με τις φωνές του Γιάννη Πετράκη οι Ηπειρώτες πήραν μέτρα στο γήπεδο και ισορρόπησαν. Μάλιστα, έγιναν και αυτοί από την πλευρά τους απειλητικοί με τον Τσάβες ο οποίος ανάγκασε τον Κυριακίδη να δείξει τα αντανακλαστικά του. Μετά το ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ειδικά από την στιγμή που ο αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε τις δύο ομάδες.

Δυνατά η Ξάνθη και γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Η Ξάνθη πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε τον ΠΑΣ Γιάννινα φτάνοντας στο γκολ στην πρώτη καλή στιγμή. Μετά από ωραίο συνδυασμό Σολτάνι-Λουσέρο-Κλέιτον ο Βραζιλιάνος μόνος απέναντι στον Βελλίδη δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα με τον ΠΑΣ να μην μπορεί να αντιδράσει. Ο Γιάννης Πετράκης βλέποντας την άσχημη εικόνα της ομάδας του αποφάσισε να ρίξει στο γήπεδο τους Ίλιτς και Ναδάλες. Σιγά σιγά και ειδικά μετά το 70' οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο χωρίς πάντως να απειλήσουν ιδιαίτερα.

Τσάβες και γκολ

Τελικά ο ΠΑΣ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση όταν ο Ναδάλες έκανε την σέντρα και ο Τσάβες πήδηξε πιο ψηλά από όλους κι έκανε το 1-1. Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη πίεση και παραλίγο να φτάσει στη νίκη, αλλά ο Βελλίδης στις καθυστερήσεις είπε δύο φορές όχι, ενώ στη συνέχεια ο Γούτας από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

MAN OF THE MATCH: Ο Κρίστιαν Τσάβες. Ο Αργεντινός άσος ήταν εξαφανισμένος σε όλο το ματς, αλλά χρειάστηκε μόλις μία φάση για να δείξει πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Ο ΠΑΣ δεν απειλούσε καθόλου, αλλά σε μία φάση έκανε αισθητή την παρουσία του κι έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στους Ηπειρώτες.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σίλβαν Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο σκόρερ της ακριτικής ομάδας, ενώ δεν σταμάτησε να αποτελεί πηγή κινδύνων για τον ΠΑΣ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παντελής Καπετάνος. Ο επιθετικός της Ξάνθης δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του με τους αμυντικούς του ΠΑΣ να τον εξουδετερώνουν.

Η ΓΚΑΦΑ: Οι αμυντικοί της Ξάνθης στο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα. Μία φορά χρειάστηκε να αντιδράσουν και να διώξουν στην σέντρα του Ναδάλες, αλλά ο Τσάβες πήδηξε ψηλότερα και πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Καλογερόπουλος. Έκανε σωστή χρήση της κάρτας ενώ ήταν κοντά στις φάσεις σφυρίζοντας όποτε χρειαζόταν.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει στα Πηγάδια αφού συμπλήρωσε πλέον 25 χρόνια χωρίς ήττα στην έδρα της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, δημιούργησαν τις φάσεις για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά ο ΠΑΣ ήταν κυνικός κι εκμεταλλεύτηκε τις όποιες φάσεις δημιούργησε και δείχνοντας χαρακτήρα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι (82' Γουάλας), Μπέρτος, Σολτάνι (68' Μπέλιτς), Λουσέρο, Βασιλακάκης (60' Ομπόντο), Κλέιτον, Φλίσκας, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (65' Ίλιτς), Τζημόπουλος, Ακόστα, Τσουκαλάς, Τσάβες (86' Σαπαλίδης), Στρούνα (72' Ναδάλες), Μανιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα