Η ανασκόπηση του πρώτου γύρου!

Αντώνης Σαούλης
Η ανασκόπηση του πρώτου γύρου!

bet365

Ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι απογοήτευσαν, τι θυμόμαστε και τι θέλουμε να ξεχάσουμε. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει με ένα «κλικ» όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος που τελείωσε...

153 παιχνίδια από τα οποία έγιναν τα 150 (ελέω Νίκης Βόλου). 370 γκολ. 82 δοκάρια. 43 αποβολές. 35 πέναλτι από τα τα οποία τα 25 ήταν εύστοχα. Ολα αυτά κι ακόμα περισσότερα έγιναν στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκας. Το gazzetta.gr κάνει την σούμα, θυμάται τις καλές και τις κακές στιγμές των δύο ομάδων τον παίκτη που ξεχώρισε αλλά φυσικά και το ποιοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις σε επιμέρους κατηγορίες.

Ο Ολυμπιακός όντας πρωταθλητής χειμώνα έχει να καυχιέται για την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, αλλά και τον πρώτο σκόρερ της Λίγκας τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη έδρα μετά από 17 παιχνίδια, ο Παναιτωλικός κατάφερε να είναι η ομάδα με την καλύτερη άμυνα αλλά και να έχει τον Mr. assist της Λίγκας και ο Τζανδάρης στο ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία κατάφερε να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα κλεψίματα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σε ένα νωχελικό πρώτο μισό για τον Ολυμπιακό ο οποίος έδειχνε ξεκάθαρα πως άλλη δυναμική βγάζει στην Ευρώπη κι άλλη στην Ελλάδα βρέθηκε να κυνηγάει τον ΠΑΟΚ. Αυτό στοίχισε στον Μίτσελ ο οποίος απολύθηκε όμως παρά τις αρκετές γκέλες, εντούτοις το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή και με διαφορά δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ, βγάζοντας καρδιά πρωταθλητή...

Ξεχώρισε ο… Τσόρι Ντομίνγκες. Ναι μπορεί ο Κώστας Μήτρογλου να χάρισε τρίποντα με γκολ στις καθυστερήσεις, αλλά ο πιο σταθερός παίκτης και η ηγετική προσωπικότητα του Ολυμπιακού ήταν ο Αργεντινός. Εξι γκολ, τρεις ασίστ ο απολογισμός του…

Τον θυμόμαστε για… τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με την ωραία ιστορία του Αυλωνίτη αλλά και το υπέροχο αντίο στον πολύ μεγάλο Αμπιντάλ στην Μυτιλήνη κόντρα στην Καλλονή.

Θέλει να ξεχάσει την… ήττα στο Καραϊσκάκης από τον ΠΑΟΚ που στα καπάκια συνδυάστηκε με ισοπαλία με τον ΠΑΣ. Αλλά ειδικά η ήττα από τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν κάτι που πείραξε την ομάδα και τον κόσμο.

ΠΑΟΚ
Σχεδόν σε όλο τον πρώτο γύρο ήταν στην κορυφή. Την μέρα που έπαιζε στην Ξάνθη αν κέρδιζε θα έφευγε με 7 βαθμούς από την δεύτερη θέση. Δεν τα κατάφερε. Ούτε εκεί, ούτε στα Γιάννενα, ούτε στην Τρίπολη. Τρεις ήττες έκανε εκτός έδρας στον πρώτο γύρο και οι τρεις με κάτω τα χέρια. Τελικά, κλείνει τον πρώτο γύρο στη δεύτερη θέση με δύο βαθμούς διαφορά από την κορυφή, παρ’ όλο που είχε βρεθεί ακόμα και στο +5.

Ξεχώρισε ο… Φακούντο Περέιρα. Τον Στέφανο Αθανασιάδη τον ξέρουμε. Τον Φακούντο Περέιρα τον μάθαμε. Είναι ο παίκτης που με «ζωγραφιά» χάρισε τη μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο, αυτή στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Σημείωσε συνολικά εφτά τέρματα σε 14 συμμετοχές.

Τον θυμόμαστε για… τη μεγάλη νίκη του στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Εκεί που ο ΠΑΟΚ πήγε για να δείξει αν είναι έτοιμος να πάρει το πρωτάθλημα. Και το μήνυμα του ήταν ηχηρό.

Θέλει να ξεχάσει ότι… όταν η μπάλα άρχισε να «καίει», ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να λυγίσει. Πρώτη απόπειρα στην Ξάνθη. Ήττα με 4-2. Δεύτερη απόπειρα στα Γιάννενα. Ήττα με 3-0. Τρίτη απόπειρα στην Τρίπολη. Ήττα με 3-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Μία πάνω, μία κάτω η παρουσία του στον πρώτο γύρο. Εν τέλει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έκλεισε τα πρώτα 17 παιχνίδια στην τρίτη θέση και στο μείον έξι από την κορυφή. Ο τραυματισμός του Μπεργκ με τον Λεβαδειακό από την πρώτη κιόλας αγωνιστική επηρέασε τον Παναθηναϊκό που έχασε απροσδόκητους βαθμούς.

Ξεχώρισε ο… Νίκος Καρέλης. Με τον τραυματισμό του Σουηδού ο νεαρός φορ του Παναθηναϊκού ανέλαβε δράση. Πέτυχε 7 γκολ στα 16 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Τον θυμόμαστε για... το «διπλό» στην Τούμπα κόντρα στον πολύ φορμαρισμένο ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής. Με τη συγκεκριμένη νίκη έδειχνε ότι μπορεί σφήνα ανάμεσα στους δύο διεκδικητές.

Θέλει να ξεχάσει την... ήττα από τον ΟΦΗ στην Λεωφόρο. Ουσιαστικά αυτή είναι η πολύ μεγάλη γκέλα του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής. Μία γκέλα που αν ήταν νίκη οι «πράσινοι» θα ήταν στο -3 από Ολυμπιακό και -1 από ΠΑΟΚ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
«Χωρούν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη»; Κάτι τέτοιο ρωτούσαμε όλοι όταν ο Αστέρας Τρίπολης έμπαινε στους ομίλους του Europa League. Η απάντηση ήρθε από τους ίδιους τους Αρκάδες. Μπορεί και… παρά μπορεί. Πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη, μαγεία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με ωραίο ποδόσφαιρο. Με γκολ. Με παιχταράδες. Με ταχύτητα. Χωρίς να μπαίνει καν στη συζήτηση για το αν θα μπει στην πεντάδα. Αντίθετα, η συζήτηση γίνεται ολοένα και πιο συχνή για το αν μπορεί να ονειρευτεί ακόμα και… σεντόνι.

Ξεχώρισε ο… Πάμπλο Μάσα. Ο τύπος ξέρει καντάρια μπάλα. Έχει ταχύτητα. Είναι τρομερός με τη μπάλα στα πόδια. Σκοράρει. Πασάρει. 16 συμμετοχές, 5 γκολ, 3 ασίστ. Παιχταράς από τους λίγους.

Τον θυμόμαστε για… το 3-0 επί του ΠΑΟΚ. Υπήρξαν παιχνίδια και παιχνίδια που ο Αστέρας έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο. Το 0-0 με τον Ολυμπιακό, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Το 1-1 με τον Παναθηναϊκό που τον αδικεί βάσει ευκαιριών.

Θέλει να ξεχάσει ότι… δέχτηκε τέσσερα γκολ στο Περιστέρι. Στα πρώτα 60 λεπτά έχανε με 4-1 και στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε να το… σώσει μειώνοντας στο τελικό 4-3. Η μέρα που ο Στάικος Βεργέτης θα δείχνει στους παίκτες του ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Δίχως αμφιβολία η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς. Αθόρυβα η ομάδα του Αγρινίου έφτασε στην 5η θέση πολύ μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού (μια και ο στόχος ήταν η παραμονή) και πλέον κάνουν όνειρα και για Ευρώπη. Η ομάδα του Μάκη Χάβου εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, την εξαιρετική της άμυνα και αν είχε υγιή τον Μορένο ίσως να είχε μαζέψει και περισσότερους βαθμούς.

Ξεχώρισε ο… Νίκο Μαρτίνες. Όπως διαβάσετε και στον μίστερ ασίστ του πρωταθλήματος, ο Αργεντινός έχει συμμετοχή στα 9 από τα 19 γκολ του Παναιτωλικού (8 ασίστ και 1 γκολ) και ήδη το όνομά του παίζει για μεταγραφή

Τον θυμόμαστε για... το γεγονός ότι μετά από 17 παιχνίδια στο πρώτο γύρο η ομάδα του Αγρινίου έχει μόλις 3 ήττες. Ολες με το ίδιο σκορ. 1-0. Από ΟΦΗ (1η αγωνιστική) από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο. Δε το λες κι άσχημα.

Θέλει να ξεχάσει ότι… από τους τρεις φορ που έχει μόνο ο Μορένο την στέλνει στα δίχτυα κι αυτός εδώ κι αρκετό καιρό είναι τραυματίας. Ουσιαστικά όλα τα γκολ προέρχονται από τα χαφ ενώ Αλβες και Βασιλείου ακόμα δεν έχουν κάνει σεφτέ.

ΒΕΡΟΙΑ
Ξεκίνησε εντυπωσιακά. Με τρεις νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και με 16 βαθμούς στις πρώτες εφτά. Συγκομιδή που επέτρεψαν σε ανθρώπους και φίλους της Βέροιας να κάνουν μέχρι και όνειρα πεντάδας. Ακόμα τα κάνουν. Ο πρώτος γύρος τελείωσε με την «βασίλισσα» στην έκτη θέση, δύο πόντους πίσω από την θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Το ρόστερ της από τη μέση και μπροστά είναι καταπληκτικό και η έδρα της δυνατή (μόλις μία ήττα). Γιατί να μην ονειρεύονται;

Ξεχώρισε ο… Νίκος Καλτσάς. Ήταν ο μοναδικός – μαζί με τον τερματοφύλακα Καντιμοίρη – που έπαιξε σε όλα τα ματς του πρώτου γύρου. Σημείωσε οχτώ γκολ και έδωσε τρεις ασίστ. Συμμετοχή, με λίγα λόγια, στα 11 από τα 23 γκολ της ομάδας του.

Την θυμόμαστε για… το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στην κούρσα. Τέσσερις νίκες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές την είχαν κάνει να… καμαρώνει στην κορυφή.

Θέλει να ξεχάσει ότι… στους δύο τελευταίους της εντός έδρας αγώνες δεν κατάφερε να πάρει νίκη. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η πεντάδα έμοιαζε πιο κοντά από ποτέ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Με ελάχιστη ενίσχυση ο ΠΑΣ κράτησε την ομοιογένεια στην ομάδα και αυτή τον δικαιώνει. Δύσκολο κάποιος να την ρίξει στο καναβάτσο η ομάδα των Ιωαννίνων έχει μαζέψει αρκετούς βαθμούς για ν’ αναπνέει άνετα και γιατί όχι να κοιτάει και την πεντάδα που βγάζει στην Ευρώπη, μιας και είναι μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον πέμπτο Παναιτωλικό.

Ξεχώρισε ο… Κρίστιαν Τσάβες. Ο Αργεντινός όποτε έχει κέφια κάνει και την διαφορά. Το κοντέρ μπορεί να μην έχει γράψει πολλά (5 γκολ, 4 ασίστ) αλλά η κλάση του αρκεί σε πολλά παιχνίδια για την ομάδα του ΠΑΣ.

Τον θυμόμαστε για... το γεγονός ότι δεν έχασε από κανέναν της πρώτης πεντάδας! Εφερε ισοπαλία στο «Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό (2-2) έριξε μια ξεγυρισμένη 3αρα στον ΠΑΟΚ, κόλλησε στο 0-0 τον Παναθηναϊκό, νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης με ανατροπή (3-1) και έμεινε στο μηδέν στο Αγρίνιο.

Θέλει να ξεχάσει το… «διπλό» της Λιβαδειάς στα Γιάννινα. Αυτή ήταν η μοναδική ήττα του ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες και μάλιστα με άσχημα τρόπο. Ντόρτια έριξε ο Λεβαδειακός και πήρε μ’ ευκολία το τρίποντο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Η φετινή του πορεία δεν μοιάζει σε τίποτα με την περσινή. Ούτε στη συγκομιδή βαθμών, ούτε στα γκολ, ούτε στις νίκες, ούτε στο ποδόσφαιρο που παίζει. Ο Παράσχος έφυγε νωρίς «πληρώνοντας» τον αποκλεισμό από την Σαράγεβο και στην εποχή Σα Πίντο δεν έχει βρεθεί ακόμα σταθερότητα. Ο Ατρόμητος κλείνει τον πρώτο γύρο στην 8η θέση, αλλά όχι μακριά από την πεντάδα που είναι ο στόχος του. Θα τον πετύχει αν σοβαρευτεί και θυμίσει κάτι από τα προηγούμενα χρόνια.

Ξεχώρισε ο… Πίτου Γκαρσία. Ο Αργεντινός κάνει ίσως την καλύτερη του σεζόν στον Ατρόμητο. Δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής πίσω από τον Φυτανίδη. Τρεις ασίστ στο ενεργητικό του Αργεντινού, ο οποίος όσο μεγαλώνει, τόσο καλύτερος γίνεται.

Τον θυμόμαστε για… τη νίκη του επί του Ολυμπιακού. Ήταν το πρώτο ματς του Σα Πίντο στον πάγκο, ήρθε μετά από άσχημα αποτελέσματα και συνοδεύτηκε από γκολ του Καραμάνου, που είναι δανεικός απ’ τον Ολυμπιακό.

Θέλει να ξεχάσει ότι… σε όλο τον πρώτο γύρο έκανε μόλις μία εκτός έδρας νίκη κι αυτή στον Βόλο επί της Νίκης. Πέραν αυτής της νίκης, οι Περιστεριώτες είχαν τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες μακριά από το γήπεδό τους, κάνοντας μία από τις χειρότερες εκτός έδρας πορείες που έχει κάνει σε έναν ολόκληρο γύρο.

ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ
Από το πολύ νωθρό και… δυσκοίλιο επιθετικό ξεκίνημα της Ξάνθης ο Λουτσέσκου αντικατέστησε τον Τσιόλη και η ομάδα έγινε επιθετική μηχανή. Η Ξάνθη άρχισε να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και πλέον ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη (πέρσι σώθηκε την τελευταία στιγμή) κι αρχίζει κι αυτή να σκέφτεται ευρωπαϊκά, μια και η πεντάδα απέχει μόλις πέντε βαθμούς.

Ξεχώρισε ο… Κλέιτον. Ο ξεχασμένος Βραζιλιάνος επέστρεψε και ομόρφυνε όλη την Ξάνθη. Εξι γκολ και δύο ασίστ για τον Σίλβα Κλέιτον ο οποίος κάνει την διαφορά για την ακριτική ομάδα.

Την θυμόμαστε για τα... ντόρτια που έριξε σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Η Ξάνθη προσγείωσε απότομα τους δύο από τους τρεις διεκδικητές του τίτλου φιλοδωρόντας του με τέσσερα γκολ τον καθέναν.

Θέλει να ξεχάσει την... πεντάρα στο Αγρίνιο. Η Ξάνθη δεν κατάλαβε πως της ήρθε η σφαλιάρα από τον Παναιτωλικό μια και δέχτηκε τρία γκολ σ’ ένα τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο.

ΚΑΛΛΟΝΗ
Πέρσι ήταν… ψαρωμένη. Με το δίκιο της. 34 ματς έδωσε στην πρώτη της εμφάνιση στη Σούπερ Λίγκα, κανένα απ’ αυτά στη Μυτιλήνη. Το αχανές ΟΑΚΑ αποτέλεσε την έδρα της. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το γήπεδό της φιλοξένησε αγώνες και η Καλλονή το τίμησε. Μόλις μία ήττα σε αυτό – απ’ τον Ολυμπιακό – και μεγάλες βραδιές όπως εκείνη με τον Παναθηναϊκό. Κλείνει τον πρώτο γύρο στη 10η θέση, έχοντας διαφορά οχτώ βαθμών από τις θέσεις του υποβιβασμού. Καθόλου άσχημα.

Ξεχώρισε ο... Άντριου Χογκ. Κράτησε το μηδέν στα 11 από τα 17 παιχνίδια της Καλλονής στον πρώτο γύρο. Δέχτηκε μόλις 13 τέρματα, τα πέντε εκ των οποίων στο ματς με τον Ολυμπιακό. Μόλις πέντε γκολ στα υπόλοιπα 16 γκολ για έναν τερματοφύλακα που ήδη έχει τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ομάδων.

Την θυμόμαστε για... τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Μυτιλήνης. Στο ξεκίνημα της σεζόν, μόλις την τρίτη αγωνιστική, η ομάδα του Ματζουράκη επικράτησε με 1-0. Με γκολ του Λεοζίνιο στο 35' η Καλλονή κατάφερε να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη.

Θέλει να ξεχάσει ότι... έχασε από τη Νίκη Βόλου. Μπορεί η ήττα από τον Ολυμπιακό με 0-5 στη Μυτιλήνη να ήταν η πιο βαριά, αλλά μπορεί να συμβεί και είναι ήττα «εντός προγράμματος». Η ήττα όμως από μια ομάδα που πλέον... δεν υφίσταται, είναι σίγουρα άσχημη. Και στην τελική... σούμα μπορεί να παίξει ρόλο.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Με νέο προπονητή (τον Γιάννη Χριστόπουλο) ήταν φανερό ότι ο Πλατανιάς έψαχνε τα πατήματά του στην αρχή της περιόδου. Στα πρώτα ματς η ομάδα των Χανίων είχε τέσσερις ήττες και μόλις μία νίκη. Όταν όμως ο Πλατανιάς άρχισε να ρολάρει ήρθαν και τα αποτελέσματα και η 11η θέση στο τέλος του πρώτου γύρου αποκτώντας κι έναν αέρα έξι βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη.

Ξεχώρισε ο… Θανάσης Τσουράκης. Μπορεί να μην μάτωσε τα δίχτυα ή να βαρέθηκε να μοιράζει ασίστ, αλλά ο 24χρονος εξτρέμ που έμαθε την μπάλα στην Γερμανία έχει παίξει και στα 17 παιχνίδια του Πλατανιά έχει ένα γκολ και μία τελική πάσα για γκολ και βγάζει ποιότητα.

Τον θυμόμαστε για... το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου έπαιξε την καλύτερη μπάλα. Το 3-0 με τον Πανιώνιο ανοίγει την όρεξη στους φιλάθλους στα Χανιά και σκέφτονται πως τα καλύτερα έρχονται στο υπόλοιπο μισό.

Θέλει να ξεχάσει... το εφιαλτικό ξεκίνημα. Να μπαίνεις στο πρωτάθλημα και μετά από πέντε παιχνίδια να έχεις μόλις τρεις βαθμούς από μια νίκη δεν είναι και ότι καλύτερο στο ψυχολογικό κομμάτι.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Τελείωσε τον πρώτο γύρο στη 12η θέση με 21 βαθμούς. Όχι άσχημα, θα πει κάποιος. Άσχημα, θα πει κάποιος άλλος που θα δει πως οι 13 απ' τους 21 βαθμούς ήρθαν στις πρώτες έξι αγωνιστικές, που η Κέρκυρα μετρούσε τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Καλοδουλεμένη ομάδα, με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία, που είναι και ο μεγάλος στόχος.

Ξεχώρισε ο... Ματιέ Γκόμες. Ξεχωρίζει με την ταχύτητα του, την ευχέρεια που έχει στο ένας εναντίον ενός, την καταπληκτική του σέντρα, την δυνατότητά του να παίζει όλη την δεξιά πλευρά. Στο σάιτ της Superleague θα τον βρείτε ως επιθετικό. Στην Κέρκυρα παίζει δεξί μπακ. Κανένα πρόβλημα για τον ίδιο...

Την θυμόμαστε για... τη μεγάλη της νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης. Τη στιγμή που ο Αστέρας καμάρωνε από τις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, πήγε στο νησί και η Κέρκυρα του έδωσε σκληρό μάθημα. Νίκη με 1-0 με σκόρερ τον Ναγιάρ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, σε μια νίκη που «ξεκόλλησε» την Κέρκυρα από ένα άσχημο σερί.

Θέλει να ξεχάσει ότι... έχασε στην Κρήτη από τον ΟΦΗ. Τα πολλά προβλήματα τα οποία είχε ο ΟΦΗ όμως στο ματς της Κυριακής, οι ελάχιστοι παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Αναστόπουλος, η αβεβαιότητα για το μέλλον, έχριζε την Κέρκυρα φαβορί.

ΟΦΗ
Με Τζενάρο Γκατούζο νέο κόουτς ο στόχος παρέμενε η κορυφή αλλά η ομάδα μετά την περσινή σεζόν (ημιτελικά Κυπέλλου και σωτηρία) έδειχνε πως θέλει κάτι παραπάνω φέτος. Εντούτοις τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν. Ο Γκατούζο τις μονές μέρες έμενε και τις ζυγές έφευγε μέχρι που έσκασαν και οι πολλές προσφυγές με αποτέλεσμα το μέλλον της Κρητικής ομάδας να παραμένει χλωμό.

Ξεχώρισε ο… Τζενάρο Γκατούζο! Η προσωπικότητά του ήταν τέτοια που τράβηξε πάνω του όλη την προσοχή. Από παίκτες δεν μπορείς να πεις πως κάποιος τα… έσπασε. Ηρωικό αντίο από Μιλιάζες ο οποίος έκανε τους στατιστικολόγους να ψάξουν πότε ήταν τελευταία φορά που αριστερό μπακ είχε κάνει χατ-τρικ.

Θυμάται την… πολύ μεγάλη νίκη στην Λεωφόρο. Ο ΟΦΗ άλωσε την έδρα του Παναθηναϊκού με γκολ του Μακρή και την ομάδα την περίμενε ο κόσμος στο Ηράκλειο για να σηκώσουν στον αέρα τον Γκατούζο.

Θέλει να ξεχάσει... (εάν γίνεται αυτό) τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που παραμένει αμφίβολο εάν θα συνεχίσει το πρωτάθλημα. Η ομάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού…

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Κλείνει τον πρώτο γύρο με 18 πόντους που τον φέρνουν στην 14η θέση, τρεις βαθμούς πάνω απ' την θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό. Τρεις απ' τους 18 ήρθαν σε ματς που δεν έγινε, αυτό με τη Νίκη Βόλου. Ο Κομπότης έχει υποσχθεί ενίσχυση (ήδη ο Μιλιάζες θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του Λεβαδειακού) προκειμένου να επιτευχθεί και πάλι ο στόχος της παραμονής. Εύκολο δεν είναι, αλλά το ρόστερ του είναι και καλό και έμπειρο.

Ξεχώρισε ο... Εμάνουελ Κονέ. Πιθανότατα ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του ρόστερ του Λεβαδειακού. Σημείωσε τέσσερα γκολ σε 14 συμμετοχές και μοίρασε δύο ασίστ. Ο Λεβαδειακός θέλει να σωθεί και μετά να ασχοληθεί με την ανανέωση του συμβολαίου του.

Τον θυμόμαστε για... την μεγάλη σε έκταση νίκη στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Λεβαδειακός πέρασε με το εκκωφαντικό 4-0, στην πιο καλή βραδιά του στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Θέλει να ξεχάσει ότι... η έδρα του είναι η φετινή «πληγή» του. Πέρσι ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε σχεδόν στο έπακρο το γήπεδο του και αυτό τον οδήγησε στην παραμονή. Φέτος τα πράγματα δεν εξελίσσονται το ίδιο θετικά. Μόλις μία νίκη σε εννιά ματς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Με δεδομένο πως το μπάτζετ θα ήταν ελάχιστο η ομάδα της Νέας Σμύρνης μπήκε στο νέο πρωτάθλημα με προπονητή τον Τερεζόπουλο και προσθήκες όπως αυτές του Ιμπαγάσα και τον Κολοβό (δανεικό). Παρά το όμορφο ποδόσφαιρο ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα και ο Ουζουνίδης έγινε ο νέος προπονητής. Εντούτοις στο τέλος του πρώτου γύρου οι «κυανέρυθροι» παραμένουν στην ζώνη του υποβιβασμού και μέχρι τέλους θα παλέψουν για την σωτηρία τους.

Ξεχώρισε ο… Απόστολος Γιάννου. Ο επιθετικός του Πανιωνίου πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και ήδη έχει προλάβει να… γράψει 7 γκολ και 1 ασίστ. Και το δικό του όνομα αρχίζει ν’ απασχολεί ομάδες.

Τον θυμόμαστε για... τη νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί όπου ο Αστέρας κατάφερνε ευρωπαϊκά θαύματα και ο Πανιώνιος ακόμα έψαχνε την ταυτότητά του κατάφερε και το νίκησε.

Θέλει να ξεχάσει... τις ήττες που ήρθαν παρά το γεγονός πως έπαιξε καλή μπάλα (με ΠΑΟΚ στην Τούμπα) η προηγούνταν στο 90’ (όπως στην Λεωφόρο).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
Πέρσι ήταν μια ομάδα που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, είχε συνοχή, είχε αποτελεσματικότητα, έκανε μεγάλες νίκες. Φέτος ο Παθρακικός δεν θυμίζει σε τίποτα όλα αυτά. Από το ξεκίνημα της σεζόν αντιμετώπισε προβλήματα, ο Μάντζιος - που ανανέωσε πέρσι - αποχώρησε σύντομα, αλλά παρ' όλα αυτά τα προβλήματα παραμένουν. Ο Πανθρακικός τελειώνει τον πρώτο γύρο στην 16η θέση με 14 βαθμούς μόλις και το δεύτερο μισό μοιάζει με βουνό.

Ξεχώρισε ο... Χρήστος Τζάνης. Ό,τι πιο αξιόπιστο διαθέτει μεσοεπιθετικά η ομάδα της Κομοτηνής τη φετινή περίοδο. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς, έχει τρία γκολ και δύο ασίστ.

Τον θυμόμαστε για... την ισοπαλία μέσα στην Ξάνθη. Σε μια έδρα που κέρδισε μόνο ο Ολυμπιακός, που Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δέχτηκαν από τέσσερα γκολ, που η Ξάνθη συνηθίζει να σκοράρει, ο Πανθρακικός την κράτησε στο μηδέν.

Θέλει να ξεχάσει ότι... δεν έκανε σεφτέ εκτός έδρας. Έκλεισε τον πρώτο γύρο χωρίς νίκη μακριά από το γήπεδο του και μόλις με δύο νίκες σε 17 ματς. Μια ομάδα που πρώτα κοιτάζει να πάρει την ισοπαλία και μετά πως θα βρει τον τρόπο για να φτάσει σε νίκες.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Πολλές αλλαγές στην Κρητική ομάδα. Και στο ρόστερ και στον πάγκο. Ανέλαβε ο Χουάν Φεράντο ο οποίος ξεκίνησε με τρεις ήττες και απομακρύνθηκε, ακολούθησε ο Δερμιτζάκης ο οποίος δεν άλλαξε την εικόνα της ομάδας κι αποχαιρέτησε και τώρα πια υπάρχει ο Ταουσιάνης. Ο Εργοτέλης παρά το καλό υλικό μεσοεπιθετικά δεν μπόρεσε να πάρει πολλά θετικά αποτελέσματα και πλέον βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

Ξεχώρισε ο… Μοχάμεντ Γιουσούφ. Τι άλλο να κάνει το παλικάρι. Πέντε γκολ έχει βάλει, δύο ασίστ έχει δώσει. Ο εξτρέμ του Εργοτέλη σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι μια ομάδα μόνος του.

Τον θυμόμαστε για... την πολύ μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Εργοτέλης όχι μόνο έβαλε δύσκολα στους «ερυθρόλευκους» μια και προηγήθηκε δύο φορές αλλά θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη. Εν τέλει έχασε στις καθυστερήσεις.

Θέλει να ξεχάσει... πως τελείωσε ένας γύρος 17 αγώνων και η κρητική ομάδα είχε μόλις δύο νίκες. Με τη Νίκη Βόλου (4-1) και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
Τι να πεις για την ομάδα που δήλωσε ανεπάρκεια συμμετοχής μέσα στη σεζόν. Πρόσθεσε μία ακόμα επαρχιακή ομάδα στην αρχή της σεζόν, αλλά εν τέλει δεν μπόρεσε να γίνει ποτέ ανταγωνιστική και φυσικά στην συνέχεια απλά δεν κατέβαινε στα παιχνίδια. Δυστυχώς τα οικονομικά προβλήματα την έστειλαν στην αφάνεια όμως στα ματς που έδωσε θα έχουμε για κάτι να την θυμόμαστε.

Ξεχώρισε ο... Βασίλης Σκούρτης. Ο νεαρός φορ στα δέκα παιχνίδια που έδωσε με τη Νίκη Βόλου σκόραρε τέσσερις φορές. Με highlight το γκολ στο Καραϊσκάκη την πρώτη αγωνιστική.

Την θυμόμαστε για... τις δύο νίκες που έκανε. Με την Καλλονή (2-0) και τον Πανθρακικό (1-0). Και μπορεί η ομάδα της Μυτιλήνης να έχει ξεφύγει, αλλά για τον Πανθρακικό μπορεί να του στοιχίσει.

Θέλει να ξεχάσει... τα πάντα! Γενικά τη σεζόν. Καλή η επιστροφή στην Σούπερ Λίγκα αλλά τι να το κάνεις αν δεν μπορείς να βγάλεις ούτε καν το πρώτο μισό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα