O Μίτσελ για το... αντίο του από τον Ολυμπιακό!

Gazzetta team
O Μίτσελ για το... αντίο του από τον Ολυμπιακό!

bet365

Με σεβασμό στον Ολυμπιακό και τον κόσμου του, αλλά και με δόση πικρίας που φεύγει στα μισά της χρονιάς, ο Μίτσελ μίλησε για όλους και για όλα! Τι είπε για Αφελάι, Κασάμι, Μαρινάκη!

Υποκλίθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, διέψευσε τα περί κόντρας με τον Καρεμπέ, αλλά έκλεισε τη συνέντευξή του με το μεγάλο του παράπονο «Θα μπορούσα να τελειώσω το έργο μου...». Ο Μίτσελ τα είπε όλα στην κάμερα της ΝΟVA, τη στάση του στο θέμα του Αφελάι, για τον Κασάμι, αλλά και την πίστη του στους Πειραιώτες. Ο Ισπανός αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους «ερυθρόλευκους», αγάπησε τον Ολυμπιακό τονίζοντας πως δεν πήγαινε σε άλλον ελληνικό σύλλογο! Ο Μίτσελ φεύγει κερδισμένος, αλλά... πικραμένος!

Για τις σχέσεις του με ορισμένους παίκτες, όπως ο Αφελάι και ο Κασάμι: «Μου είπε κάποιος, ότι έχουμε την πιθανότητα να πάρουμε τον Αφελάι, όπως και για τον Κασάμι. Εγω το αποδέχθηκα, δεν τους πήρα εγώ. Δεν είναι το ίδιο όπως με τον Ρομπέρτο. Οτι έπαιζαν, δεν έπαιζαν είναι επιλογές δικές μου. Ειπα, είναι διαφορετικό. Οταν είσαι παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να νικάς. Αφού έπαιζαν καλύτερα στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα μπορούσαν να παίξουν στη Σούπερ Λίγκα. Τις ενδεκάδες τις φτιάχνουν οι παίκτες, με την απόδοσή τους, όχι ο προπονητής»

Για τον Αφελάι «Η περίπτωση του Αφελάι είχε να κάνει με πειθαρχικό ζήτημα, δεν την πήρα μονος την απόφαση. Ηταν όλο το τιμ»

Για τη νοοτροπία των παικτών «Υπάρχει διαφορά νοοτροπίας των ποδοσφαιριστών μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας, πρέπει να παίζουν παντού καλά»

Για την ευρωπαϊκή παρουσία: «Ειναι σημαντικές οι μεγάλες νίκες, κέρδος να παίρνεις τέτοιες νίκες. Πρέπει να προσθέσουμε, ο Ολυμπιακός προόδευσε με μένα στην Ευρώπη. Ειμαι... υπέυθυνος για το κακό, αλλά και για κάτι καλό»

Για την παρουσία του: «Φεύγω γεμάτος, κερδισμένος, συναντώ ανθρώπους και από άλλες ομάδες, μιλούν για την παρουσία μου και για τα καλά που έχω πει για το ελληνικό πρωτάθλημα»

Για τις σχέσεις του με τον Μαρινάκη: «Με τον Μαρινάκη μιλούσαμε με μεγάλη συχνότητα και οικειότητα και σίγουρα αισθάνομαι τυχερός. Εμαθα πολλά, οταν δουλεύεις εκτός της χώρας σου πρέπει να μάθεις και την κουλτούρα. Εξαιρετικές οι σχέσεις μου. Αυτός είναι το αφεντικό, αυτός παίρνει τις αποφάσεις. Ειναι η πρώτη φορά που δεν συμφωνούσα, αλλά την πήρε για το καλό του Ολυμπιακού. Είναι ψέμα πως υπήρχε κακή σχέση με τον Καρεμπέ. Ειναι ψέμα και με ενόχλησε. Ειχα εξαιρετικές σχέσεις και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και με τον Βρέντζο»

Για τις σχέσεις του με τους παίκτες: «Δεν πήρα την απόφασή μόνος μου για τον Αφελάι. Ο Αφελάι νόμιζε πως τα ξέρει όλα. Ο Κασάμι καλό παιδί, δουλευταράς, είχε όρεξη να μάθει. Δουλευταράς και ο Χολέμπας, δεν είχα κανένα πρόβλημα μαζί του. Ο Αβραάμ αποφάσισε να φύγει μόνος του, όπως και ο Αμπντούν. Ηταν συνολικές αποφάσεις, έλεγα την άποψή μου και την λάμβαναν υπόψη»

Για στυλ και πρωτάθλημα «Δεν βλέπω άλλο τρόπο για το πως να παίξει ο Ολυμπιακός από φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό θέλει ο κόσμος και αυτό νομίζω θα κάνει και ο Περέιρα. Ο Ολυμπιακός θα το πάρει σίγουρα το πρωτάθλημα»

Για τους Ελληνες παίκτες: «Είναι μαχητές οι Ελληνες παίκτες. Το κοινό ζητά ξένους, όμως πρέπει να στηρίζεις και τους δικούς σου παίκτες. Η πρόσληψη του Γεωργάτου έχει βοηθήσει πολύ, δουλεύει πολύ καλά το σύστημα»

Για το αν θα αναλάμβανε την Εθνική Ελλάδας ή ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό: «Θα ήθελα, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Δεν θα μου τηλεφωνήσει κανείς. Καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα εκτός του Ολυμπιακού. Θα ήταν έλλειψη σεβασμού. Ηταν σα να με καλούσαν στη Μπαρτσελόνα...Είμαι ειλικρινής. Εμαθα να νιώθω Ολυμπιακός και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει»

Για τον Μανιάτη «Με τον Μανιάτη είχαμε σχέση πατέρα και γιου. Ο Μανιάτης είναι ο τυπικός Ελληνας. Ειναι ηγέτης, είναι τύχη που τον έχει ο Ολυμπιακός Συνδυάζει πάθος και δυναμική. Πρέπει να το πιστέψουν στον Ολυμπιακό πως ο Μανιάτης είναι ο ηγέτης. Γιατί οι Ελληνες δίνουν τον τίτλου σε ξένους, όπως ο Τσόρι, ο Φουστέρ. Οι ξένοι θα φύγουν, οι Ελληνες θα μείνουν»

Αν θα έπαιρνε τον Μπεργκ «Ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Μπεργκ. Πολύ καλός παίκτης, φαίνεται πως ειναι ο Παναθηναϊκός χωρίς αυτόν»

Ο Αναστασίου είπε για τον Μίτσελ: «Πιστεύω ότι προσέφερε πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν ένας κύριος, του εύχομαι καλή συνέχεια και να είναι τυχερός» και ο Ισπανός απάντησε: «Εχει ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό ο Αναστασίου. Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να δίνουν ευκαιρίες στους Ελληνες. Ο Νικοπολίδης είναι καταπληκτικός»

Για Καραϊσκάκη και κόσμο: «Έχω παίξει στο Μπερναμπέου μπροστά σε 100 χιλ. αλλά το Καραϊσκάκη είναι το κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Ειναι καταπληκτικό το Καραϊσκάκη. Θα διάλεγα μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά στο Καραϊσκάκη. Ιδιαίτερη στιγμή ο γύρος του θριάμβου το 2014. Ακουσα ένα σύνθημα και ο Ρομπέρτο μου είπε: Πρέπει να χαρείς είναι ένα σύνθημα για σένα. Ο κόσμος είναι οικογένειά για μένα»

Για το αν θα έρθει ξανά στην Ελλάδα: «Θα ήθελα να έρθω να πανηγυρίσω. Εχω μερίδιο... Είναι ένα κομμάτι μου ο Ολυμπιακός. Δεν μπορώ να ξεχάσω ποτέ τον Ολυμπιακό»

Για τη σχέση του με τον Ολυμπιακό «Το να είσαι προπονητής του Ολυμπιακού είναι κάτι πολύ σπουδαίο, κάτι πολύ δύσκολο. Έχεις πολλές υποχρεώσεις κάθε μέρα, όχι μόνο να διαλέγεις ενδεκάδα, γιατί ακριβώς ο σύλλογος είναι κάτι σπουδαίο. Εγώ πάντα αγαπούσα το λευκό της Ρεάλ, αλλά ο Ολυμπιακός με ανάγκασε να φορέσω και να αγαπήσω τα ερυθρόλευκα της Ατλέτικο!»

Ο Μίτσελ έβαλε τον δικό του επίλογο στη συνέντευξη με ένα... παράπονο «Πονάω που φεύγω γιατί με αγάπησαν όλοι και τους αγάπησα και γω. Νομίζω πως άξιζα να τελειώσω το έργο μου»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα