Ο Σαλπιγγίδης μιλάει για τον ΠΑΟΚ της ζωής του!

Ο Σαλπιγγίδης μιλάει για τον ΠΑΟΚ της ζωής του!

Gazzetta team
Ο Σαλπιγγίδης μιλάει για τον ΠΑΟΚ της ζωής του!

bet365

Σαλπιγγίδης για όλα! Από την παραλίγο... απαγωγή στο αεροδρόμιο πριν υπογράψει στον Παναθηναϊκό, μέχρι την κόντρα χωρίς νόημα με τον κόσμο και το άγχος για το πρωτάθλημα! Ο διεθνής άσος του ΠΑΟΚ μιλάει για ό,τι έχει σημαδέψει την καριέρα του!

Αναλυτικά η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην εφημερίδα Arena Press έχει ως εξής:

Συμφώνησες να. τα πούμε όλα και θα ξεκινήσουμε από το πολυσυζητημένο 2006. Μία υπόθεση που ακόμα προκαλεί τριβές και για την οποία μόνο αποσπασματικά έχεις τοποθετηθεί στο παρελθόν. Θέλεις να πεις τι ακριβώς έγινε τότε;

«Εκείνο το καλοκαίρι έκανα προσφυγή, όχι για να φύγω, αλλά για να ενεργοποιήσω κάποιους ανθρώπους μέσα στην ομάδα. Ξεκινούσε η προετοιμασία και δεν είχε γίνει τίποτα, ήμασταν σε. νάρκωση. Λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας μίλησα μ' έναν άνθρωπο, ο οποίος μου είπε ότι μαζεύτηκαν μερικοί επιχειρηματίες και συγκέντρωσαν ένα ποσό σε μετρητά για μένα και το υπόλοιπο της οφειλής θα μου δοθεί σε επιταγή. Απάντησα ότι δεν έκανα προσφυγή για να φύγω, αλλά για να μπει η ομάδα σ' έναν δρόμο. Όντως πληρώθηκα και απέσυρα την προσφυγή, εάν δεν δεχόμουν θα έμενα ελεύθερος. Πριν απ' αυτό υπήρχε πρόταση από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όμως, δεν κρίθηκε ικανοποιητική οικονομικά από τον τότε πρόεδρο, στην συνέχεια συμφώνησε με την Μέταλουργκ Ντόνετσκ, αλλά δεν ήθελα να πάω εγώ εκεί. Έμεινα και είχαμε πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα. Ήταν η περίοδος που έγιναν συναυλίες και έστελνε μηνύματα ο κόσμος στα ηλεκτρονικά μέσα προς οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Εδώ, είναι η παραπλάνηση του κόσμου, έλεγαν κάποιοι ότι μάζευαν τα λεφτά για να μείνω, ενώ τουλάχιστον έναν μήνα νωρίτερα, εγώ είχα πληρωθεί από τους επιχειρηματίες. Γυρίσαμε Αύγουστου από την προετοιμασία, τότε, ήρθε σε συμφωνία ο κ. Γούμενος με τον Παναθηναϊκό και πληρώθηκαν από την μεταγραφή μου οι υπόλοιποι παίκτες, γιατί πολλοί λένε ότι δεν πληρώθηκαν και πήρε τα χρήματα ο ίδιος ο Γούμενος».

Πώς αιτιολόγησε ο κ. Γούμενος την πώλησή σου;

«Μου είπε ότι η ομάδα δεν είναι βιώσιμη, αλλά εμένα θα με πληρώνει γιατί μπορεί να με πουλήσει και να πάρει χρήματα και όλοι οι άλλοι θα είναι απλήρωτοι, ενώ εάν φύγω από την ομάδα θα λειτουργήσει και θα είναι βιώσιμη η ΠΑΕ για τους επόμενους μήνες με τα χρήματα της πώλησής μου».

Θα μπορούσες να του πεις «όχι, δεν φεύγω».

«Φυσικά, αλλά τότε δεν ένιωθα μόνο ποδοσφαιριστής, ένιωθα και πολλά άλλα, ήμουν πολύ πιεσμένος. Θα έμενα σε μία ομάδα στην οποία θα ήμουν μόνο εγώ πληρωμένος και όλοι οι άλλοι απλήρωτοι και αυτό δεν θα μπορούσα να το δεχτώ. Κανένας δεν μπορεί να είναι στον εργασιακό του χώρο ο μοναδικός πληρωμένος και να νιώθει όμορφα, είναι το χειρότερο.».

Στο αεροδρόμιο, την ημέρα που πετούσες για να πας στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί η μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό, γιατί έφυγες από την πίσω πόρτα;

«Με πήρε τηλέφωνο ένας άνθρωπος και μου είπε ότι θα με απαγάγουν από το αεροδρόμιο, πρώτη φορά είχα μιλήσει μαζί του, γι' αυτό τον λόγο, ήρθε κάποιο φιλικό μου πρόσωπο και με πήρε και έφυγα από την πίσω έξοδο».

Ήταν φίλαθλος του ΠΑΟΚ και θα το έκανε για να μην πας στο Παναθηναϊκό;

«Προφανώς, ναι. Μου είπε το όνομά του, αλλά δεν το θυμάμαι. Σε όλη αυτή την ιστορία δεν θα σου πω ότι δεν έκανα λάθη, όλοι κάνουν, έτσι έκανα κι εγώ, αλλά το μεγαλύτερο λάθος μου είναι ότι εκείνη την περίοδο δεν βγήκα να πω ακριβώς τα πράγματα όπως ήταν, γιατί δεν φανταζόμουν ότι θα πουν τόσα πολλά ψέματα και θα πάρει τέτοια έκταση το θέμα μιας πώλησης ποδοσφαιριστή σε άλλη ομάδα, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Έλεγα είναι μία φωτιά που θα σβήσει σε λίγο καιρό. Εάν ήξερα ότι θα έπαιρνε τέτοια έκταση, θα έβγαινα και θα μιλούσα τότε».

Παρόλα αυτά, λίγους μήνες μετά, στο επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσες ότι είσαι ΠΑΟΚ.

«Το 90% των αθλητών από μικροί υποστήριζαν μία ομάδα. Ποτέ στην ζωή μου δεν είπα ψέματα. Πάντα, ήμουν ειλικρινής. Λειτουργούσα, όπως αισθανόμουν, και πολλές φορές έκανα κακό στον εαυτό μου. Όπως με το περιβόητο 'σσσ' στην κερκίδα, που έκανα στον αγώνα με την Ξάνθη. Λειτούργησα αυθόρμητα. Έκανα κακό στον εαυτό μου. Δεν το έκανα για να πω να σωπάσει η Θύρα 4, όπως ήθελαν να περάσουν κάποιοι. Το έκανα για να σταματήσουν να μας βρίζουν, όσοι μας έβριζαν, μέχρι να βάλω το γκολ, δεν το έκανα για να υποδείξω τίποτα στην Θύρα 4. Με το πέρασμα του χρόνου συνειδητοποιείς ότι όταν στην Ελλάδα τα βάζεις με μερίδα του κόσμου ζημιωμένος βγαίνεις. Σήμερα που το συζητάμε σου λέω ότι αυτό ήταν λάθος. Έκανα κακό στον εαυτό μου. Όπως και το ότι δήλωσα στο περιοδικό του Παναθηναϊκού ότι είμαι ΠΑΟΚ, κι αυτό μπορεί να γύριζε μπούμερανγκ για την πορεία μου εκεί».

Γιατί επέστρεψες το 2010 στον ΠΑΟΚ; Είχες πρόταση σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής με περισσότερα χρήματα για ανανέωση από τον Παναθηναϊκό.

«Γιατί αυτό ήθελα, έτσι ένιωθα. Είναι απλά τα πράγματα. Ήθελα να γυρίσω στον ΠΑΟΚ. Όταν κάνεις νιώθεις αυτό που νιώθεις δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα. Δεν θέλω να πω περισσότερα, γιατί θα ακουστούν ως λαϊκισμός και ποτέ δεν ήμουν λαϊκιστής. Ήθελα να γυρίσω στον ΠΑΟΚ. Είναι ξεκάθαρο».

Το μετάνιωσες που γύρισες;

«Όχι».

Παρότι συνεχίστηκε η βεντέτα από το 2006 και οι αποδοκιμασίες εναντίον σου από μερίδα του κόσμου;

«Δεν έχει σχέση αυτό. Είναι κάτι που υπάρχει και το αντιμετωπίζω. Πιστεύω ότι μετά από τόσα πολλά χρόνια το να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό δεν έχει νόημα. Πάνω απ' όλα και απ' όλους είναι ο ΠΑΟΚ, πάνω από κάθε αθλητή. Το να ασχολείσαι με κάποιον με εμμονή δεν έχει νόημα. Πάνω απ' όλα είναι ο ΠΑΟΚ, όχι το τι θα κάνει ο κάθε Σαλπιγγίδης. Πάνω απ' όλα πρέπει να κερδίζει ο ΠΑΟΚ».

Πώς το αντιμετωπίζεις;

«Στην αρχή είναι δύσκολο, αλλά έπειτα πρέπει να το αντιμετωπίσεις, μετά από πέντε χρόνια δεν έχει νόημα να το κουβεντιάζουμε, πάνω απ' όλα είναι ο ΠΑΟΚ, το να ασχολείσαι με τον κάθε Σαλπιγγίδη δεν έχει ουσία, το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ' όλους και απ' όλα».

Σκέφτηκες να φύγεις λόγω των αποδοκιμασιών;

«Στην αρχή μπορεί και να πέρασε τέτοια σκέψη από το μυαλό μου. Το ότι όμως η ομάδα με θέλει ακόμα, αυτό με τιμά και εξηγεί πολλά».

Το συζήτησες με την διοίκηση;

«Το συζήτησα. Δεν έχει νόημα να ασχολείται ο κόσμος με οποιονδήποτε Σαλπιγγίδη. Η ΠΑΕ δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει το θέμα, αφού υπάρχει μέχρι σήμερα».

Υπήρξε πρόταση παραχώρησής του σε ομάδα από τότε που επέστρεψες;

«Υπήρξε πρόταση από ευρωπαϊκή ομάδα την περίοδο που έφυγε Κoντρέρας και o Βιεϊρίνια και γι' αυτό δεν έφυγα κι εγώ. Προέκυψε και η περίπτωση να πάω μαζί με τον Στέλιο Μαλεζά στην Φορτούνα, αλλά δεν προχώρησε για διάφορους λόγους».

Πώς νιώθεις με όλα αυτά;

«Τα αρνητικά ακούγονται και προκαλούν φασαρία. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ με αγαπάει πάρα πολύ. Μου το εκδηλώνει καθημερινά και πολύ έντονα, το εισπράττω και νιώθω πολύ όμορφα, δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα από το να σου εκδηλώνει κάποιος την αγάπη του. Και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΟΚ εκδηλώνει την αγάπη του σε μένα, αυτό μου δίνει δύναμη για να συνεχίζω. Ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου του ΠΑΟΚ με έχει αγαπήσει, με τιμάει και μου δίνει δύναμη αυτό, όσα έχω καταφέρει τα οφείλω και σ' αυτούς».

Τι είναι ο ΠΑΟΚ για σένα;

«Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιο κομμάτι της ζωής μου και της καριέρας μου. Χωρίς τον ΠΑΟΚ δεν θα είχε καμία σχέση η ζωή μου, με την ζωή που έχω σήμερα, με τις ανέσεις, τις εμπειρίες που έζησα και τους ανθρώπους που γνώρισα. Ο ΠΑΟΚ έχει μία τεράστια επιρροή σε μένα και μου καθόρισε την ζωή».

Μα, αφού είσαι ΠΑΟΚ από μικρός.

«Πολλοί αμφισβητούν και το τι είμαι. Δεν με πειράζει. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, είμαι επαγγελματίας και παίκτης του ΠΑΟΚ και δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Το ότι από μικρός, ήμουν ΠΑΟΚ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχω ευνοϊκότερη αντιμετώπιση».

Όταν ξεκινούσε το καλοκαίρι η προετοιμασία μπορούσες να διανοηθείς ότι θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα;

«Ίσως πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε την πορεία που κάναμε, αλλά επειδή στο προηγούμενο πρωτάθλημα, δεν είχε απώλειες ο Ολυμπιακός, δηλαδή. έτρεχε μόνος του, δε φανταζόσουν ότι θα είναι πρώτος ο ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός φέτος έχει περισσότερο τρωτά σημεία και είναι πιο ανοιχτό σε όλες τις προβλέψεις το πρωτάθλημα».

Αισιοδοξείτε για την κατάκτηση του τίτλου;

«Η αισιοδοξία πηγάζει από το ότι είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που έχει πάρα πολλά χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και αυτό είναι γεγονός αρνητικό από την πλευρά του μεγέθους του. Κάθε χρονιά ξεκινάς και έχεις μέσα στο μυαλό σου τον τίτλο, αλλά το θέμα είναι να υπάρχουν και οι συνθήκες».

Ποιες ήταν οι συνθήκες που συνετέλεσαν στην μέχρι τώρα πορεία;

«Ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων. Σε σχέση με πέρυσι είναι πιο αποδυναμωμένη η ομάδα, αλλά φέτος ο Ολυμπιακός, όπως προείπα, χάνει βαθμούς. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, αλλά στα τελευταία ματς δείξαμε κουρασμένοι και με αδυναμίες, κάτι φυσιολογικό. Γίναμε πολύ επιθετική ομάδα φέτος. Στα παιχνίδια από την αρχή της σεζόν μπαίναμε με το αίσθημα ότι είμαστε οι οδηγοί του αγώνα, αρπάζαμε τον αντίπαλο από το λαιμό».

Τι έφερε ο Αναστασιάδης στην ομάδα;

«Το βασικό χαρακτηριστικό που μας μετέδωσε είναι η επιθετικότητα και ο αμυντικός θα πάει να βάλει γκολ, είμαστε πιο απελευθερωμένοι επιθετικά όλοι στην ομάδα, στα τελευταία ματς μας δημιούργησε κάποια προβλήματα η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και δυνάμεων, σε συνδυασμό με το στυλ παιχνιδιού μας φέτος. Στην επαφή με τον παίκτη δίνει μεγάλη βάση ο κ. Αναστασιάδης. Προσπαθεί να πάρει το 100% μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά για να γίνει αυτό ο παίκτης πρέπει να είναι δυναμικός χαρακτήρας, διότι στο ποδόσφαιρο δεν σου χαϊδεύουν πάντα τα αυτιά. Προσπαθεί να σου δώσει αυτοπεποίθηση ο προπονητής μας».

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα;

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα, θα κριθεί στην σταθερότητα και σε λεπτομέρειες ο τίτλος, αν είμαστε σταθεροί θα μείνουμε στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Είναι μία δύσκολη καμπή. Θα παίξει τον ρόλο του και πώς θα κινηθούν μεταγραφικά οι ομάδες τώρα σε κάποιες θέσεις και δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός που διεκδικούν το πρωτάθλημα, αλλά και ο Παναθηναϊκός που παραμονεύει. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ σε βλέπει έξω και σου ζητάει το πρωτάθλημα, γιατί το θέλει, είναι φυσικό. Εάν το θέσουμε αυτό, όμως, ως αυτοσκοπό, θα μας κάνει κακό. Πρέπει να κερδίζουμε κάθε ματς και εάν στις τελευταίες αγωνιστικές είμαστε ψηλά, τότε λέμε πάμε να το πάρουμε, φορτώνει με άγχος την ομάδα η συζήτηση για τον τίτλο. Είμαστε στην πρώτη θέση με φυσιολογικές απώλειες, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να το πάρουμε. Ήμασταν και άτυχοι με τραυματισμούς στον πρώτο γύρο»

Για το περιβόητο μικρό ρόστερ τι λες;

«Δεν βγάλαμε το πρώτο εξάμηνο με 13-14 παίκτες όλη την σεζόν, έπαιξαν περισσότεροι, ίσως επιβαρύνθηκαν πιο πολλοί οι 13-14 παίκτες, γιατί απλά θα μπορούσε να μοιραστεί ο χρόνος σε 17-18. Δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε αυτό ως δικαιολογία, γιατί όταν αρχίζεις την μοιρολατρία σου βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Αρχίζει και πάλι μία περίοδο με δύσκολα απανωτά παιχνίδια».

Πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια;

«Έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι πάμε όλα τα ματς να τα κερδίσουμε, δεν ξεκινάμε κανένα ματς για να περιμένουμε τον αντίπαλο, αυτή είναι η ταυτότητα και η νοοτροπία μας. Το κλίμα είναι καλό. Έχουμε εξαιρετικά παιδιά, δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν και πολλά νέα παιδιά και έμπειροι, κάτι που φέρνει μία ισορροπία στο ρόστερ».

Ας ευχηθούμε πως η διαιτησία δεν θα κρίνει τις λεπτομέρειες κατάκτησης του τίτλου.

«Εννοείται. Όταν νιώθεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι αδικείσαι κατά την διάρκεια του ματς, ή μετά, υπάρχει ένταση και αντιδράς. Θεωρώ ότι είναι ένα κομμάτι που δεν πρέπει να απασχολεί τους παίκτες, γιατί δεν μπορούν να το αλλάξουν. Η ήπια ή τραβηγμένη αντίδραση σε διαιτητικά λάθη, είναι φυσικό, λόγω της έντασης, μπορεί να παρεκτραπείς. Θεωρώ ότι ούτε οι υγιείς φίλαθλοι της ομάδας που θα κατακτήσει κάποιο τίτλο, με τυχόν εύνοια της διαιτησίας, θα το θέλουν».

Αν πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ τι θα σημαίνει;

«Θα είναι πολύ σημαντικό για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, πολύ περισσότερο για τον ΠΑΟΚ φυσικά. Θα σημάνει μία τεράστια αλλαγή, γιατί θα φύγει ο τίτλος από την πρωτεύουσα μετά από πάρα πολλά χρόνια, κάθε χρόνο η ίδια κατάληξη είναι κάτι κουραστικό. Θα γυρίζει σελίδα με το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, θα ξεκινήσει μία νέα εποχή και με την συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα αλλάξουμε επίπεδο, αλλά είναι λάθος να συζητάμε συνέχεια γι' αυτό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα