Το... έσωσε στο μπαράζ και ελληνοποιήθηκε η Ξάνθη

Νίκος Τσιώκος
Το... έσωσε στο μπαράζ και ελληνοποιήθηκε η Ξάνθη

bet365

Το 2014 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη Ξάνθη, που χρειάστηκε να δώσει μπαράζ για να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε η ελληνοποίησή της.

Πολλές δυσκολίες, ειδικά στο πρώτο μισό του 2014, αντιμετώπισε η Ξάνθη. Το ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαδεχόταν το άλλο και χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τις 11 Ιουνίου για να μάθει το μέλλον της στη Σούπερ Λίγκα.

Τελικά, κατάφερε να σώσει την... παρτίδα στο μπαράζ... ζωής ή θανάτου με τον Ολυμπιακό Βόλου (νίκη με 2-1) και να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα για 26η σερί σεζόν όντας η πιο σταθερή ομάδα της επαρχίας στη μεγάλη κατηγορία.

Μάλιστα, το καλοκαίρι αποφασίστηκε η ελληνοποίηση της Σκόντα, με όλους στον σύλλογο, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, να ελπίζουν σε πολύ καλύτερες μέρες. Βέβαια, έγιναν και σημαντικές προσθήκες ξένων ποδοσφαιριστών, όπως των Κλέιτον, Λουσέρο, που είναι γνωστοί στο ελληνικό φίλαθλο κοινό.

Το ξεκίνημα, πάντως, δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, αφού ηττήθηκε 3-2 στη Βέροια από την ομώνυμη ομάδα, ωστόσο μετά τις ισοπαλίες με Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε την πρώτη νίκη της (2-0 τον Λεβαδειακό) και άρχισε σιγά-σιγά να βρίσκει το δρόμο της.

Αυτό, βέβαια, οφείλεται και στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Ο Σάκης Τσιώλης επελέγη το περασμένο καλοκαίρι να... χτίσει την ομάδα, όμως τα αποτελέσματα τον έφεραν μακριά από τα Πηγάδια από τον Σεπτέμβριο, με τον Ρουμάνο και γιο του Μιρτσέα Λουτσέσκου, Ραζβάν, να αναλαμβάνει τα ηνία.

Το φινάλε τη βρήκε τη βρήκε με ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα (2-1), όμως προηγήθηκε το σερί 4 νικών κόντρα σε Καλλονή (2-1), ΠΑΟΚ (4-2), Εργοτέλη (0-2) και Παναθηναϊκό (4-2) ολοκληρώνοντας ίσως την πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία της στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς.

Τι κρατάνε: Το σερί στο φινάλε της χρονιάς με 4 διαδοχικές νίκες, οι οποίες την έφεραν πολύ ψηλά στη βαθμολογία και στον έναν βαθμό από την πεντάδα.

Τι αφήνουν: Το κακό πρώτο μισό της χρονιάς, που έφερε την Ξάνθη... φάτσα με τον υποβιβασμό στη Football League.

Παίκτης που ξεχώρισε: Ο Αντώνης Ράνος. Ο 21χρονος επιθετικός έκανε μερικά καλά παιχνίδια την περασμένη σεζόν, ήταν ο άνθρωπος που διατήρησε με δικό του γκολ τη Σκόντα στη Σούπερ Λίγκα, ενώ φέτος πήρε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες μετρώντας 9 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Καλύτερη στιγμή: Αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως καλύτερη στιγμή, το τελευταίο σφύριγμα του Τάσου Σιδηρόπουλου στο μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου, που βρήκε νικητές τους ακρίτες για να εξακολουθούν να αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία.

Χειρότερη στιγμή: Η ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 3-2 την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν, η οποία την έβαλε σε... μπελάδες.

Η δήλωση του '14: «Η Ξάνθη είναι μια υγιής ομάδα, που την έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr ο Πέτρος Μάνταλος λίγους μήνες πριν τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα