Το restart του Χουχούμη, τα ελληνάκια και το μηδέν στην άμυνα...

Το restart του Χουχούμη, τα ελληνάκια και το μηδέν στην άμυνα...

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Το restart του Χουχούμη, τα ελληνάκια και το μηδέν στην άμυνα...

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την γκολάρα και το restart του Χουχούμη, τους 7 Ελληνες στην ενδεκάδα, τα παιδιά από την Ακαδημία που πρωταγωνιστούν και την μεστή εμφάνιση του Παναθηναϊκού , που του έδωσαν το τρίποντο, κόντρα στην παθιασμένη Κέρκυρα

Το αυτονόητο πέτυχε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του επί της Κέρκυρας, αλλά το αυτονόητο είναι πάντα και επικίνδυνο. Είναι από αυτά τα ματς, που είσαι υποχρεωμένος να πάρεις σαν Παναθηναϊκός. Και αν τα πάρεις κανείς δεν σου λέει μπράβο, αν δεν τα πάρεις, όμως, τα ακούς δικαιολογημένα από τον κόσμο. Είχα γράψει πριν το ματς , ότι η Κέρκυρα θα κατέβει να παίξει με το μαχαίρι στα δόντια, όπως έκανε και κόντρα στον ΠΑΟΚ και όπως ΔΕΝ έκανε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Και είχα τονίσει, ότι οι παίκτες θα πρέπει να μπουν μέσα στο γήπεδο με το μυαλό να μην δώσουν δικαιώματα στην Κέρκυρα να απειλήσει. Και δεν έδωσαν. Μία τελική στην εστία είχε η Κέρκυρα, που είχε ουσιαστικά την μοναδική της ευκαιρία στην φάση του Καικούτ στο 6.

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έκαναν θεαματικό , αλλά πολύ καλό τακτικά παιχνίδι και πήραν μία νίκη, που τους στέλνει με καλή ψυχολογία στις γιορτές και τους κρατάει κοντά στην κορυφή.

Τι μου άρεσε στην ομάδα; Πρώτα από όλα η εμφάνιση του Χουχούμη και η γκολάρα που έβαλε. Φέτος ο Διαμαντής παίρνει περισσότερες ευκαιρίες, τις πιάνει από τα μαλλιά και φαίνεται να κάνει ένα restart στην καριέρα του. Ξεκίνησε ως μεγάλο ταλέντο, αλλά πέρυσι χάθηκε και φέτος φαίνεται να επανέρχεται δριμύτερος.

Μου άρεσε ακόμα η αμυντική λειτουργία της ομάδας κόντρα σε έναν αντίπαλο, που σκοράρει, όταν ….τα παίζει τα παιχνίδια. Θυμηθείτε το γκολ, που έβαλε η Κέρκυρα στην Τούμπα και πόσο δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ. Ο Τριανταφυλλόπουλος στην θέση του ήταν άψογος αμυντικά, πήγαινε με πάθος σε κάθε μονομαχία και οι επιθετικοί, τον αισθάνθηκαν για τα καλά. Σε ανάλογο επίπεδο απόδοσης και ο Κουτρουμπής.

Η σωστή άμυνα άρχιζε από την μεσαία γραμμή με τους Δώνη, Ζέκα να κάνουν πολύ δουλειά και τον Πράνιτς να ανεβάζει την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο υστερώντας στην τελική προσπάθεια.

Μου άρεσαν πολύ οι μπούκες του Ντίνα. Στο πρώτο ημίχρονο από μία τέτοια μπούκα παραλίγο να βάλει ένα υπέροχο γκολ.

Γενικά η ομάδα δεν εντυπωσίασε , αλλά είχε μία ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Στην Λεωφόρο θα παιχτούν τα περισσότερα ματς στον δεύτερο γύρο και το πάθος, η ψυχή , η συγκέντρωση και η σοβαρότητα, που έδειξαν χθες οι παίκτες πρέπει να είναι οδηγός για τη συνέχεια.

Στην επίθεση παρά την απουσία του Μπέργκ, δύο γκολ μπήκαν και άλλα τόσα χάθηκαν τουλάχιστον, με την ομάδα να αναπτύσσεται με τον γνωστό τρόπο. Κάτω η μπάλα και υπομονή στην ανάπτυξη από τα άκρα και από τον άξονα. Και αρκετά σουτ εκτός περιοχής, που πρέπει να γίνονται συχνότερα και σε άλλα παιχνίδια.

Πιο πολύ, όμως, μου άρεσε κάτι άλλο κόντρα στην Κέρκυρα. Με παίκτες από τις Ακαδημίες και με ελληνάκια η ομάδα πήρε μία άνετη νίκη. Από την ακαδημία; Ο Δώνης, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Χουχούμης και στο δεύτερο ημίχρονο ο Λαγός. Ελληνες; Με 7 ξεκίνησε η ομάδα και με 7 τελείωσε.

Θέλω ακόμα να σταθώ στον Στιλ, που σε κάθε ματς παρουσιάζεται καλύτερος και εμπνέει όλο και περισσότερο εμπιστοσύνη και στον χειρισμό της μπάλας με τα πόδια και τις εξόδους, όπου στην αρχή φαινόταν να έχει προβληματάκια.

Επίσης να πω ακόμα, ότι ο Αναστασίου χθες στο 1-0 δεν έβαλε επιθετικό, για να κάνει το 2, η το 3-0. Σκέφθηκε κυνικά, με το μυαλό στους βαθμούς. Εβγαλε τον σκόρερ Καρέλη και έβαλε τον αμυντικό χαφ Λαγό. Το 4-4-2 έγινε 4-3-2-1 και έκλεισε τους χώρους, ώστε η Κέρκυρα να μην έχει τις ευκαιρίες της στην αντεπίθεση. Και δεν τις είχε και έγινε και το 2-0 με τον Χουχούμη. Σωστή διαχείρηση αγώνα, μάθημα και για την συνέχεια.

ΥΓ: Με αυτά και με αυτά με την ομάδα να κάνει γκέλες, όπως με τον ΟΦΗ, οδυνηρές ήττες όπως με την Καλλονή και βαριές ήττες όπως με την Ξάνθη ο Παναθηναϊκός είναι στο -4 από Ολυμπιακό και στο -5 από τον ΠΑΟΚ. Και με μία ομάδα, που χτίζεται , με νέους παίκτες, που παίρνουν εμπειρίες . Και μία ομάδα που έχει βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τώρα το δυσκολότερο από τους πρωτοπόρους. Και έχει κάνει και καλές εμφανίσεις και νίκες, όπως στην Τούμπα, στο Αγρίνιο….

Αν γίνουν οι κινήσεις, που πρέπει στις μεταγραφές και ο Νίνης κάνει την διαφορά στα χαφ, μπορεί η ομάδα να κάνει καλύτερο δεύτερο γύρο και όπου πάει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.