Κάλιαρι – Γιουβέντους 1-3

Γιώργος Καραμάνος
Κάλιαρι – Γιουβέντους 1-3

bet365

Η Γιουβέντους έκανε περίπατο στο «Σαν Ελία», καθάρισε 3-1 την Κάλιαρι, απομακρύνθηκε από τη Ρόμα και έφυγε για το ιταλικό Σούπερ Καπ στο Κατάρ.

Επαιξε (όπως και η Νάπολι) Πέμπτη, καθότι ακολουθεί το ταξίδι για την Ντόχα του Κατάρ. Εκεί θα διεξαχθεί φέτος η κόντρα για τον υπερτιτλούχο της Ιταλίας, κάτι που προφανώς θα έπρεπε να είχε συμβεί τον περασμένο Αύγουστο. Η ημέρα της διεξαγωγής της αναμέτρησης με την Κάλιαρι στο «Σαν Ελία» δεν άλλαξε τη συνήθεια της Γιούβεντους: εκείνη δηλαδή που έχει να νικάει και να παραμένει στην κορυφή. Βέβαια ένα μικρό διάλειμμα από τις επιτυχίες το βίωσαν οι Τορινέζοι, καθώς μέτρησαν τρεις σερί ισοπαλίες (η μία στο Champions League), αλλά σε αυτές επέστρεψαν με το... αβάδιστο 3-1 που τους επανέφερε (ίσως και προσωρινά) στο +4 από τη Ρόμα.

Οι Μπινακονέρι παρά τα πολλά προβλήματα που είχαν στην άμυνα (σ.σ.: εκτός μάχης οι Κάσερες, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Ασαμόα), βρέθηκαν σε καλή κατάσταση επιθετικά και καθάρισαν από νωρίς. Βασικά εκμεταλλεύτηκαν την μόνιμα κακή ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων, αλλά και την απειρία του 20χρονου τερματοφύλακα, Κράνιο. Ο πιτσιρικάς πορτιέρε αρχικά είπε όχι στην κεφαλιά του Γιορέντε (3'), μα στην εξέλιξη της φάση και μετά από κόρνερ, ναι μεν σταμάτησε το εξ επαφής τακουνάκι του Ογκμπόνα, δίχως όμως να μπορεί να αντιδράσει στην επαναφορά και το πλασέ γκολ του Τέβες (σ.σ.: έφτασε διψήφιο αριθμό τερμάτων στα πέντε από τα έξι τελευταία πρωταθλήματα που έχει συμμετάσχει σε Αγγλία και Ιταλία).

Η αντίδραση της Κάλιαρι ήταν απλά μία όχι και τόσο απειλητική κεφαλιά του Εκνταλ και τίποτ' άλλο. Αντιθέτως, η Γιούβε έκανε το 2-0 στο 15', όταν ο Βιδάλ εξαπέλυσε ένα εκπληκτικό μακρινό φαλτσαριστό πλασέ. Εκτοτε το ματς συνεχίστηκε σε χαμηλό τέμπο, με την αμέσως καλή στιγμή να είναι το 3-0 στο 50'. Ο Γιορέντε έπαιξε ως κλασικός σέντερ φορ με πλάτη τον αντίπαλο του και γύρισε για να πλασάρει, με τον Κράνιο να το... πνίγει με τη σειρά του. Ο Ισπανός συνέχισε έτσι την δική του συνήθεια να βρίσκει δίχτυα κόντρα στο αγαπημένο του «θύμα» στη Σέριε Α' (σ.σ.: έχει βάλει τέσσερα στην ομάδα της Σαρδηνίας).

Ωστόσο, 15 λεπτά αργότερα (65'), οι Ροσομπλού θα πανηγύριζαν και αυτοί, με τον Ροσετίνι να σκοράρει με κεφαλιά από φάουλ (1-3). Δεν μπόρεσαν όμως να κάνουν κάτι καλύτερο. Η Γιούβε διαχειρίστηκε το ματς, έχασε καλές ευκαιρίες με το πλασέ του Περέιρα (77') και τη λόμπα του Μοράτα (85') και ξεκούραστα άρχισε την προετοιμασία για το εξωτικό ταξίδι και το Σούπερ Καπ, αφήνοντας την Κάλιαρι εντός επικίνδυνης ζώνης, απόρροια του ότι ακόμα δεν έχει καν νίκη στο γήπεδο της.

Κάλιαρι (Ζντένεκ Τζέμαν): Κράνιο, Καπουάνο, Καπιτέλι, Ροσετίνι, Μπενεντέτι (46' Ντονσά), Αβελάρ, Κόντι, Εκνταλ, Μπαλτσάνο, Κόσου, Ιμπάρμπο (75' Ράνχελ)

Γιουβέντους (Μαξ Αλέγκρι): Μπουφόν, Ογκμπόνα, Κιελίνι, Λίχσταϊνερ, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ, Περέιρα (80' Παντοΐν), Τέβες (85' Τζιοβίνκο), Γιορέντε (73' Μοράτα).

 

SERIE A Τελευταία Νέα