Σκόντα Ξάνθη-Παναθηναϊκός 4-2

Νίκος Αθανασίου
Σκόντα Ξάνθη-Παναθηναϊκός 4-2

bet365

Με άμυνα για τα... θηρία, ο Παναθηναϊκός έχασε με «κάτω τα χέρια» από την εκπληκτική Ξάνθη (4-2) και παράλληλα την ευκαιρία να βρεθεί στο -2 από την κορυφή! Είχαν και 2 δοκάρια οι «ακρίτες».

Rotation ο ένας, σοκ ο άλλος!

Ο Λουτσέσκου το συνηθίζει και συνέχισε το rotation απέναντι στον Παναθηναϊκό, κάνοντας αλλαγές στον άξονα της άμυνας και της μεσαίας γραμμής. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κυριακίδης, αριστερό μπακ ο Μπαξεβανίδης, δεξί ο Μπέρτος και στο κέντρο των μετόπισθεν ο Καρυπίδης με τον Γούτα. Βασιλακάκης και Φλίσκας(έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 38' με τον Παπαστεριανό) τα αμυντικά χαφ. Ο Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο, αριστερό εξτρέμ ο Σολτάνι, δεξί ο Λουσέρο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Καπετάνος.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Αναστασίου αντιμετώπισε ένα τεράστιο πρόβλημα λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι, καθώς ο Μάρκους Μπεργκ έμεινε εκτός αποστολής λόγω υψηλού πυρετού. Ο Στιλ υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού», έχοντας αριστερά τον Νάνο, δεξιά τον Μπούρμπο και τους Σίλντενφελντ, Μέντες μπροστά του. Ο Λαγός «εξάρι», με τους Πράνιτς και Ζέκα εσωτερικούς μέσους. Κλωναρίδης και Πέτριτς πίσω από τον Καρέλη σε 4-3-2-1 που μετά το 20' έγινε 4-3-3 με τον Κροάτη «φουνταριστό» και τους Έλληνες άσους στα άκρα.

Ο... Άγιος Βασίλης είναι πράσινος!

Χριστούγεννα έρχονται, ο... κανονικός Άγιος Βασίλης φορούσε πράσινα πριν μετατραπεί για εμπορικούς λόγους σε κόκκινος, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να βρίσκεται σε γιορτινό «mood» και να μοιράζει δώρα στην Ξάνθη που έκανε το ιδανικό ξεκίνημα.Ο Γούτας στο 3' και ο Βασιλακάκης στο 16' τιμώρησαν την τραγική αμυντική συμπεριφορά των «πρασίνων» που ήταν σε άλλο γήπεδο και εμφανίστηκαν τρελά αγχωμένοι.

Στο πρώτο γκολ ο Σίλντενφελντ χάνει τον στόπερ της ακριτικής ομάδας σε ένα κόρνερ που ξεκίνησε από «πούλημα» της μπάλας του Νάνο έξω από την περιοχή. Στο δεύτερο ο Στιλ παίζει μόνος του σε μία φάση, όπου οι γηπεδούχοι έκαναν τέσσερις σννεχόμενες τελικές προσπάθειες, χωρίς να μαρκάρονται! Πόσα να πιάσει ο Άγγλος...

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σημάδια διάλυσης. Μία στιγμή, όμως, έφτανε για να τον ξαναβάλει στο παιχνίδι. Στα... καπάκια του 2-0, ο Νάνο βρήκε τον Καρέλη, εκείνος ανάγκασε τα στόπερ της Ξάνθης να... κουτουλήσουν κυριολεκτικά και με ωραίο πλασέ, μείωσε το σκορ για την ομάδα του. Φιλί ζωής!

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι έδωσαν κατοχή και γήπεδο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους(Ζέκα, Πράνιτς, Κλωναρίδης και Πέτριτς σε κακό βράδυ) ενώ το 4-3-3 που χρησιμοποίησε ο Αναστασίου μετά το γκολ, έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Καρέλη. Μάλιστα, η Ξάνθη ήταν εκείνη που θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ αλλά ο Σολτάνι έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 41'!

Τον σκόρπισε!

Μυαλό δεν έβαλε. Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Η καταπληκτική Σκόντα Ξάνθη δεν είχε όρεξη για δώρα και δεν τα έκανε! Οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορα-γρήγορα ξανά δύο γκολ προβάδισμα(3-1). Το μαγικό γύρισμα του Σολτάνι(52') από το κόρνερ του Κλέιτον, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Στιλ και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.

Η ομάδα του Λουτσέσκου πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Καπετάνο(63'), ο Καρέλης μετά από δύο λεπτά μείωσε σε 4-2 αλλά ο Πέτριτς και ο Κλωναρίδης δεν μπόρεσε να σκοράρουν για να γίνει... ροντέο το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Η Ξάνθη είχε και εκείνη δύο δοκάρι για να... γράψει ιστορία, το 4-2 έμεινε μέχρι το τέλος και οι «ακρίτες» μετά τον ΠΑΟΚ... προσγείωσαν απότομα και τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια.


MAN OF THE MATCH: Σίλβα Κλέιτον. Την μπάλα δεν του την πήρε... σχεδόν κανείς σε ένα ολόκληρο παιχνίδι. Με μερικά αγγίγματα, προωθούσε υπέροχα το παιχνίδι της ομάδας του. Καθοριστικός για την πολύ καλή κυκλοφορία του πρώτου μέρους. Από δική του εκτέλεση κόρνερ ο Σολτάνι σημειώνει το 3-1. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Θοδωρής Βασιλακάκης. Ο μέσος των «ακριτών» ήταν πολύ καλός, τόσο ανασταλτική στον άξονα όσο και δημιουργικά, καθώς με δικό του εξαιρετικό τελείωμα οι «ακρίτες» πέτυχαν το δεύτερο γκολ στο ματς.
Από τον Παναθηναϊκό, ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Νίκος Καρέλης. Σε δύο φάσεις, πέτυχε δύο γκολ. Απελπιστικά μόνος του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μια άμυνα για τα... πανηγύρια! Παιδική χαρά κανονική, απλά έλειπαν οι κούνιες, οι τσουλήθρες και όλα τα συναφή. Η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού γενικότερα αλλά και οι τέσσερις στην άμυνα ειδικότερα δεν κατέβηκαν ποτέ στο γήπεδο και έγιναν εύκολα θύματα στις ορέξεις των γηπεδούχων. Φυσικά μεγάλη ευθύνη φέρει και ο Γιάννης Αναστασίου. Ενάμιση χρόνο στο «τριφύλλι» δεν επιτρέπεται να παρουσιάζεται αυτό το θέαμα στα μετόπισθεν.

Η ΓΚΑΦΑ: Κανονικά είναι οι γκάφες και είναι πολλές. Όλες καθοριστικές για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Στο πρώτο γκολ ο Γούτας αμαρκάριστος κάνει το 1-0. Τον χάνει ο Σίλντενφελντ. Στο δεύτερο οι «ακρίτες» τέσσερις φορές μόνοι τους... πυροβολούν την εστία του Στιλ μέχρι να καταλήξει η μπάλα στο πλεκτό. Στο τρίτο ο Μπούρμπος χάνει τον Σολτάνι και στο τέταρτο «Σίφο» και Μέντες... κοιτάζουν τον Καπετάνο. Απαράδεκτη εικόνα...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μια χαρά διαιτησία από τον Μάνταλο και τους επόπτες του απόψε στα Πηγάδια.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Ξάνθη για... πέρασμα τίτλου και γυρίζει στην Αθήνα με 4 γκολ στις αποσκευές του! Οι «πράσινοι» πλήρωσαν με εκκωφαντικό τρόπο την αμυντική «γύμνια» απέναντι σε μία ομάδα που δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και παρέμεινε ανίκητη μέσα στο γήπεδό της.

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Γούτας, Φλίσκας (38' Παπαστεριανός), Βασιλακάκης (73' Ομπόντο), Λουσέρο, Σολτάνι, Κλέιτον, Καπετάνος (81' Ρούντι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο (64' Χουχούμης), Μέντες, Σίλντενφελντ, Λαγός (60' Ντίνας), Ζέκα (60' Δώνης), Πράνιτς, Πέτριτς, Καρέλης, Κλωναρίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα