«Δεν υπάρχει απόφαση στον ΠΑΟΚ για το νόμο Ορφανού»

«Δεν υπάρχει απόφαση στον ΠΑΟΚ για το νόμο Ορφανού»

Gazzetta team
«Δεν υπάρχει απόφαση στον ΠΑΟΚ για το νόμο Ορφανού»

bet365

Ο λογιστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος αποκάλυψε πως δεν υπάρχει απόφαση ακόμα να μπει ο ΠΑΟΚ στη ρύθμιση για το νόμο Ορφανού αλλά και ποιες προϋποθέσεις υπάρχουν.

Ο άνθρωπος του ΠΑΟΚ μίλησε για τις προϋποθέσεις ώστε να μπορέσει να κάνει χρήση ο Δικέφαλος του «νόμου Ορφανού», επισημαίνοντας με δηλώσεις του στο «Libero FM» ότι δεν έχει παρθεί ακόμα συγκεκριμένη απόφαση. «Δεν πάρθηκε ακόμα κάποια οριστική απόφαση, πάντα υπήρχε σαν σκέψη να κάνει χρήση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του νόμου 3606/2007 ή αλλιώς της ρύθμισης Ορφανού. Οι σκέψεις αυτές εντατικοποιήθηκαν από τη στιγμή που η περίπτωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν συμπεριλήφθηκε στην τελευταία νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο μεγαλομέτοχος βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση λύσεων προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση και σε αυτή την εκκρεμότητα.

Ο λεγόμενος νόμος Ορφανού αναφέρει πως για να μπει σε αυτή οποιαδήποτε ΠΑΕ πρέπει να γίνει αίτηση, μετά από σχετική δικαστική απόφαση. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει προσφύγει στα δικαστήρια για τις φορολογικές εκκρεμότητές της και περιμένει την εκδίκαση των 43 υποθέσεων, που ουσιαστικά είναι μία και λογικά θα εκδικαστεί ως μία. Από την ημέρα της απόφασης και εντός ενός μήνα, θα έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αίτηση για να μπούμε στον νόμο 3606/2007.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο να αποσύρουμε τις προσφυγές μας αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχουμε κάνει γιατί ο νόμος δεν είναι ξεκάθαρος για το αν μπορούμε σε αυτή την περίπτωση να έχουμε δικαίωμα να κάνουμε χρήση του νόμου Ορφανού. Σύμφωνα με τον νόμο, το ποσό των 10,5 εκ. ευρώ που αφορούν τις εκκρεμότητες του ΠΑΟΚ, θα προσαυξηθούν κατά 20%. Δηλαδή το ποσό θα φτάσει περίπου στα 14,5 εκ. ευρώ. Ο νόμος αναφέρει πως η αποπληρωμή γίνεται σε 120 δόσεις από τον Οκτώβριο του 2007, άρα εάν μπούμε στη συγκεκριμένη ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσουμε εφάπαξ τις δόσεις που θα έχουν παρέλθει μέχρι τη στιγμή της απόφασης και το υπόλοιπο ποσό σε δόσεις».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα