Πέντε λόγοι που κάνουν τον Ανρί... βασιλιά

Πέντε λόγοι που κάνουν τον Ανρί... βασιλιά

Κώστας Ζάλιαρης
Πέντε λόγοι που κάνουν τον Ανρί... βασιλιά

bet365

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζονται υπεραναλύσεις για τον Τιερί Ανρί και το μεγαλείο του. Γι' αυτό και η Άρσεναλ φρόντισε να το καταστήσει σαφές με πέντε λόγους, γιατί ο Γάλλος δίκαια χαρακτηρίζεται «βασιλιάς».

Ο Τιερί Ανρί έριξε τους τίτλους τέλους της ποδοσφαιρικής του καριέρας το πρωί της Τρίτης, ανακοινώνοντας πως θα ενσωματωθεί πλέον στο δυναμικό του «SkySports», όπου θα αναλύει τα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ.

Ήταν απολύτως λογικό να ξεκινήσουν τα αφιερώματα, οι διθύραμβοι, η παρουσίαση των χρυσών του στιγμών μέσω βίντεο.

Η Άρσεναλ, ήταν και θα είναι η μεγάλη του αγάπη. Ο λονδρέζικος σύλλογος είναι αυτός με τον οποίο έχει ταυτιστεί η καριέρα του. Ο ίδιος τονίζει πως θα είναι όνειρο ζωής να καθίσει κάποια μέρα στον πάγκο της ομάδας.

Οι «κανονιέρηδες», δεν χρειάζεται να πουν πολλά για όσα τους πρόσφερε και για το μεγαλείο που επέδειξε ο Γάλλος φορ στα χρόνια που τίμησε τη φανέλα τους.

Αρκούν πέντε πράγματα, για να γίνει ξεκάθαρο πως αξίζει και με το παραπάνω τον χαρακτηρισμό «King Henry».

Αυτά είναι:

  1. Έχει την καλύτερη επίδοση στον τομέα χρόνου ανά γκολ, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ με περισσότερα από 100 τέρματα. Σκόραρε κάθε 122 λεπτά.

  2. Κατέχει ακόμα το ρεκόρ ασίστ σε μια σεζόν. Είχε κάνει 20 την αγωνιστική περίοδο 2002-2003.

  3. Έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλον σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο της Πρέμιερ Λιγκ. Μέτρησε 114 τέρματα στο «Χάιμπουρι».

  4. Είναι ο μοναδικός που έχει πετύχει 20 γκολ σε πέντε διαδοχικές σεζόν στην Πρέμιερ

  5. Είναι ο κορυφαίος Γάλλος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ με 50 τέρματα

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα