Rotation με αποτελέσματα και οφέλη!

Rotation με αποτελέσματα και οφέλη!

Νίκος Αθανασίου
Rotation με αποτελέσματα και οφέλη!

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου εμπιστεύεται το ρόστερ του, το rotation του «βγήκε» στον απόλυτο βαθμό και πάει στην Τρίπολη με ξεκούραστα αρκετά σημαντικά «εργαλεία»!

«Έχω εμπιστοσύνη στο ρόστερ και σε όλους τους ποδοσφαιριστές που έχω στην διάθεση μου». Η εν λόγω δήλωση ανήκει στον Γιάννη Αναστασίου και έχει ειπωθεί ουκ ολίγες φορές το διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Καλά τα λόγια αλλά στο ποδόσφαιρο μετρούν οι πράξεις, με τον Έλληνα τεχνικό να αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος, ο Αναστασίου έφτιαξε ένα πλάνο διαχείρισης για τα τέσσερα παιχνίδια... φωτιά που ακολουθούσαν. Ντιναμό στην Μόσχα, Βέροια στην Λεωφόρο, Παναιτωλικός στο Αγρίνιο και κλείσιμο με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Όλα αυτά μέσα σε ένα δεκαήμερο.

Το rotation ήταν επιβεβλημένο και ας μην μπορεί να το καταλάβει ο κόσμος και ας υπάρχει η γκρίνια πριν από κάθε παιχνίδι. Δουλειά όσων κάθονται στην κερκίδα ή στον καναπέ είναι να βλέπουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δουλειά του προπονητή είναι να «βλέπει» μπροστά, να χαράζει μια αγωνιστική στρατηγική, με όφελος το μακροπρόθεσμο όφελος της ομάδας και όχι μοναχά το «τώρα» και το «σήμερα».

Ο «Ολλανδός» πήρε την απόφαση, ρίσκαρε θέλοντας και μη. Δικαιώθηκε, όμως, τόσο απο τα αποτέλεσματα όσο και από την εικόνα μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο αυτό. Ο 41χρονος κόουτς κατάφερε από την διαχείρηση που έκανε, να πηγαίνει στην Τρίπολη-δηλαδή στο πιο σημαντικό και δύσκολο ματς- έχοντας δώσει ανάσες σε αρκετά σημαντικά «εργαλεία, που θα είχαν καταπονηθεί αρκετά να ήταν βασικά σε όλα τα παιχνίδια.

Οι 11 της Μόσχας: Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούρμπος, Λαγός, Μέντες, Δώνης, Μπαϊράμι, Πέτριτς, Μπεργκ.

Οι 11 της Λεωφόρου(6 αλλαγές):Στιλ, Νάνο, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπούι, Πράνιτς, Ζέκα, Μπεργκ, Κλωναρίδης

Οι 11 του Αγρινίου(6 αλλαγές): Στιλ, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Μπούρμπος, Δώνης, Ζέκα, Μπούι, Μπαϊράμι, Πέτριτς, Καρέλης

ΟΦΕΛΗ

  • Ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος προέρχεται από περίπου τρίμηνη αποχή και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, ξεκίνησε στην Μόσχα, ήταν βασικός με την Βέροια. Ο Αναστασίου τον άφησε στον πάγκο στο Αγρίνιο και ο Σουηδός(αγωνίστηκε ως αλλαγή) πήρε πολύτιμος ανάσες και πάει στον... τελικό της Τρίπολης ξεκούραστος.

  • Έγινε μεγάλη συζήτηση για την επιλογή του Αναστασίου να τους έχει στην... κερκίδα στο παιχνίδι με την Βέροια. Τόσο ο Σίλντενφελντ, όμως, όσο και ο Μέντες είχαν μεγάλη ανάγκη από ξεκούραση μετά το παιχνίδι με την Ντιναμό και την καταπόνηση του ταξιδιού. Αμφότεροι επέστρεψαν στο Αγρίνιο και θα είναι βασικοί στην Τρίπολη.

  • Μέσα από το rotation, ο Παναθηναϊκός πάει στην Τρίπολη με γεμάτο ενέργεια και τον Τάσο Λαγό. Ο νεαρός μέσος αγωνίστηκε ως αλλαγή στο Αγρίνιο και μετά τις δύο κολλητές συμμετοχές σε Ρωσία και Λεωφόρο πήραν και αυτός τις απαιτούμενες ανάσες.

  • Ξεκάθαρο «μήνυμα» στα αποδυτήρια πως δεν υπάρχουν βασικοί και ρεζέρβες. Όλοι και ανά πάσα στιγμή πρέπει να είναι «ετοιμοπόλεμοι», καθώς αυτό απαιτούν οι υποχρεώσεις της ομάδας. Ο Αναστασίου κρατά με αυτό τον τρόπο όλους τους ποδοσφαιριστές... ζεστούς ενόψει και της απαιτητικής συνέχειας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα