«Ο Ολυμπιακός διαφήμισε όλη την Ελλάδα»

«Ο Ολυμπιακός διαφήμισε όλη την Ελλάδα»

Δημήτρης Τομαράς
«Ο Ολυμπιακός διαφήμισε όλη την Ελλάδα»

bet365

Η υπεύθυνη για την συνεργασία του Ολυμπιακού με την Unicef, Βερούσκα Γεωργαντή, μίλησε στο ραδιόφωνο για την αξία της παρουσίας της ομάδας στις συζητήσεις των Ηνωμένων Εθνών και της Unicef.

Η Βερούσκα Γεωργαντή μίλησε στον «Parapolitika FM 90.1» για την εκπροσώπηση του Ολυμπιακού σε μία τόσο σημαντική συνάντηση. Πιο αναλυτικά είπε για:

Τις εμπειρίες που είχε εκεί η ερυθρόλευκη αντιπροσωπεία: «Είναι μοναδικές εμπειρίες. Έχουμε μείνει και οι δύο μας, γιατί είμαι εδώ με τον Κριστιάν Καρεμπέ, πραγματικά πάρα πολύ εντυπωσιασμένοι από όλα όσα έχουμε δει, αλλά κυρίως από τον τρόπο όπου μας έχουν υποδεχτεί όλοι και στα Ηνωμένα Έθνη και στην Unicef».

Την πρόσκληση στον Ολυμπιακό στο να μετάσχει στις εργασίες για την 25η επέτειο της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού: «Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός κλήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και την Unicef να παραστεί στις εργασίες για την 25η επέτειο της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού. Η πρόσκληση αυτή προέκυψε από την συνεργασία που έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια με την Unicef σαν σύλλογος. Μία πρωτοβουλία του κ. Μαρινάκη όπως γνωρίζετε, η οποία ξεκίνησε πέρυσι με στόχο να εμβολιάσουμε 50.000 παιδιά σε ένα διάστημα περίπου δύο ετών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας που κάνει η Unicef το '100% CAMPAIGN'. Οπότε με αφορμή αυτή την ιστορική συνεργασία, κληθήκαμε να συμμετάσχουμε και εμείς σε όλες τις εργασίες που γίνονται αυτές τις μέρες στα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το τι περισσότερο, τι καλύτερο, μπορεί να γίνει για όλα αυτά τα παιδιά που έχουν ανάγκη την βοήθειά μας. Μεγάλη τιμή, μεγάλη υπερηφάνεια!»

Το κατά πόσον μπορεί να αποτελεί παράδειγμα για άλλες ομάδες και μεγαλύτερων πρωταθλημάτων, η απήχηση που έχει αυτή η πρόσκληση του Ολυμπιακού: «Το συγκλονιστικό είναι ότι κάποτε ένιωθες ότι εσύ έπρεπε να πάρεις το παράδειγμα από άλλους μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του εξωτερικού, όπως η Μπαρτσελόνα, που έχουν συνεργαστεί και αυτοί με την Unicef, ή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πλέον το να δέχεσαι μία τέτοια πρόσκληση και να μιλάς με αυτούς τους ανθρώπους, σε κάνει να νιώθεις ότι πλέον εσύ δίνεις το παράδειγμα στους άλλους».

Τα συμπεράσματα από το συγκεκριμένο συνέδριο: «Βλέποντας και συμμετέχοντας σε αυτές τις συζητήσεις που έγιναν εκεί, εμείς κρατήσαμε δύο σημαντικά πράγματα. Το ένα είναι ότι υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον! Και είναι κάτι που στην εποχή μας δεν το νιώθεις συχνά. Έχουν γίνει πολλά από την Unicef και τα Ηνωμένα Έθνη και χρειάζονται να γίνουν πολλά περισσότερα. Αλλά τουλάχιστον ένας προγραμματισμός, στον οποίο συμμετέχουμε και εμείς ενεργά και κυρίως θέληση από τους νεότερους ανθρώπους να βοηθήσουν και να επηρεάσουν τα πράγματα. Το δεύτερο συμπέρασμα αφορά περισσότερο την ομάδα μας και αυτό είναι που φεύγοντας συνειδητοποιείς πραγματικά πόσο έχει μεγαλώσει ο Ολυμπιακός στο εξωτερικό. Όπως είπα και πριν μας υποδέχτηκαν με τόσο ενδιαφέρον και τόσο σεβασμό στα Ηνωμένα Έθνη και στην Unicef, που μας έκαναν να νιώσουμε πολύ περήφανοι για τα όσα έχει καταφέρει και αντιπροσωπεύει αυτός ο σύλλογος. Και νιώθεις περηφάνια όχι μόνο για την ομάδα που εκπροσωπείς, αλλά και για την χώρα σου, γιατί η παρουσία μας εκεί έχει διαφημίσει την Ελλάδα ολόκληρη και το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Ειδικά αυτή την εποχή. Σε ένα κομμάτι που δεν έχουμε συνηθίσει. Και πέρα από τις συναντήσεις που είχαμε εκεί πέρα, δεν μπορώ να σας πω πόσα Μέσα στην συνέχεια μας προσέγγισαν από όλα τα μέρη του κόσμου και μας ζήτησαν συνεντεύξεις, περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο, για την συνεργασία μας. Αυτές, λοιπόν, είναι ευκαιρίες που δυστυχώς εντός των συνόρων δεν σου δίνονται συχνά».

Την φωτογραφία του Κριστιάν Καρεμπέ με την ελληνική σημαία στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών: «Είχε τρομακτικό ενδιαφέρον, όπως μπαίναμε στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης υπάρχει ένας διάδρομος που έχει όλες τις σημαίες των κρατών που είναι μέλη των Ηνωμένων Εθνών και μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι ο Κριστιάν έτρεξε να βρει την ελληνική σημαία. Δηλαδή ήταν μία στιγμή πολύ ιδιαίτερη. Καταρχήν να σας πω ότι κάθε πέντε μέτρα που κάναμε μας σταματούσαν άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου, οι οποίοι αναγνώριζαν και ήξεραν ποιος είναι ο Καρεμπέ. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταθώ, γιατί τελικά είναι πολύ σημαντικό να έχεις συμβούλους και να σε εκπροσωπεύουν άνθρωποι σαν τον Κριστιάν Καρεμπέ, γιατί είναι ένας άνθρωπος που οι περισσότεροι γνωρίζουν στο εξωτερικό και φάνηκε περίτρανα τις τελευταίες μέρες. Με μία πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα, κοσμογυρισμένο, με εμπειρίες και ήθος και αυτό από μόνο του σε μεγαλώνει και σε ανεβάζει. Και σε αυτό το επίπεδο όλες αυτές οι λεπτομέρειες μετράνε.

Οι παρεμβάσεις που έκανε τις τελευταίες μέρες να ξέρετε ότι, οι απόψεις και οι προτάσεις που παρουσιάσαμε, έγιναν δεκτές με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Διότι εμείς, όντας η μόνη αθλητική ομάδα που κλήθηκε να συμμετάσχει, γιατί δεν υπήρχε καμία άλλη αθλητική ομάδα, ουσιαστικά βασίσαμε τις παρεμβάσεις μας στον ρόλο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Πως μπορεί το ποδόσφαιρο σαν μια παγκόσμια δύναμη, ουσιαστικά να φέρει κοντά ανθρώπους από εντελώς διαφορετικά υπόβαθρα και να βοηθήσει όλα αυτά τα παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη. Έτσι, λοιπόν, ο Καρεμπέ έχοντας ταξιδέψει πολύ και έχοντας δει και πολλά πράγματα, είχε πολλά να πει πάνω σε αυτό, αλλά κάτι το οποίο μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, πέρα από την αναγνωρισιμότητα του Καρεμπέ… Ξέρετε εμείς είχαμε όλες τις σημειώσεις μας μέσα σε φακέλους, οι οποίοι είχαν το λογότυπο του Ολυμπιακού απέξω. Μου έκανε εντύπωση, πόσοι διπλωμάτες και εκπρόσωποι διαφόρων ευρωπαϊκών κυρίως οργανισμών, αναγνώριζαν το λογότυπο και έρχονταν και μας μιλούσαν. Τους ρωτήσαμε. Τους λέγαμε έχετε ακούσει για την συνεργασία του Ολυμπιακού με την UNICEF; Και μας λένε, σας ξέρουμε από την συμμετοχή σας στο UEFA Champions League. Πέρα από την αναγνωρισιμότητα του Καρεμπέ, συνειδητοποίησα ότι πλέον έχει γίνε πολύ αναγνωρίσιμο και το brand 'Ολυμπιακός'».

Tην συνέχεια της συνεργασίας του Ολυμπιακού με την Unicef: «Έχουμε ακόμα κάποιους μήνες μπροστά μας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα όσα είχαμε συμφωνήσει πέρυσι με την Unicef σχετικά με την συνεργασία που τρέχει τώρα. Εμείς αυτή την στιγμή, όπως είπαμε και στους εκπροσώπους της Unicef χθες, τους διαβεβαιώσαμε πως είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους. Τώρα, αν αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να φοράμε με περηφάνια το λογότυπο της Unicef στην φανέλα μας, αυτό είναι πολύ πρόωρο να το πούμε. Αλλά ξέρω ότι ο Ολυμπιακός και ο κ. Μαρινάκης έχουν κάνει μία δέσμευση προς την Unicef, την οποία και θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε με επιτυχία και ότι ανεξαρτήτως του πως θα διαμορφωθεί αυτή η συνεργασία εμείς και για τα επόμενα χρόνια θα είμαστε στο πλευρό τους. Και όχι μόνο στην Unicef, γιατί πρέπει να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια που ο κ. Μαρινάκης έχει αναλάβει τον Ολυμπιακό, πέρα από την Unicef και πέρα από την δική του μεγάλη φιλανθρωπική δράση, ο Ολυμπιακός έχει κάνει μία πολύ μεγάλη στροφή γενικότερα προς τα παιδιά και τα ιδρύματα που βοηθούν και στηρίζουν τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Χωρίς να το επικοινωνούμε. Είναι μία αρχή που μας καθοδηγεί γενικότερα, πέρα από το αν κάτι ακούγεται ή διαφημίζεται ή επικοινωνείται».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα