Ο Νίκολα Κιαρούτσι στο gazzetta.gr

Ο Νίκολα Κιαρούτσι στο gazzetta.gr

Gazzetta team
Ο Νίκολα Κιαρούτσι στο gazzetta.gr

bet365

Ο εκ των πρωταγωνιστών του Σαν Μαρίνο στον ιστορικό βαθμό με την Εσθονία, Νίκολα Κιαρούτσι, συστήνεται στο ελληνικό κοινό μέσω του gazzetta.gr. Η ζωή στο κρατίδιο των 31.000 κατοίκων, η ανάγκη των παικτών να εργάζονται και η ευχή του να περάσουν Ολυμπιακός και Γιουβέντους στους «16».

Στο Σαν Μαρίνο των περίπου 31.000 κατοίκων ακόμη δεν έχουν... συνέλθει από τον ιστορικό βαθμό με την Εσθονία για τα προκρηματικά του Euro 2016. Το gazzetta.gr βρήκε έναν εκ των πρωταγωνιστών της σπουδαίας εκείνης βραδιάς για την εθνική ομάδα του κρατιδίου, το Νίκολα Κιαρούτσι. Ο 27χρονος άσος της Τρε Πένε, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ομάδα του πήρε τον πρώτο της βαθμό. Τι μας είπε για το όνειρο των παιδιών να παίξουν στην εθνική, αλλά και τη ζωή του την οποία μοιράζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο μπαρ που έχει αλλά και στα γήπεδα.

Ως φίλος της Γιουβέντους στέλνει την ευχή του στον Ολυμπιακό να προκριθεί μαζί με τη «βέκια σινιόρα» στους «16» του Champions League.

Η συνέντευξη του Νίκολα Kιαρούτσι στο gazzetta.gr:

Καλησπέρα Νίκολα. Έχουν περάσει λίγες μέρες από τον πρώτο βαθμό του Σαν Μαρίνο για τα προκριματικά του Euro 2016; Πως αισθάνεσαι;

«Ήταν απίστευτο. Ακόμη νομίζω ότι δε συνέβη ποτέ».

Πως σας αντιμετωπίζουν στην χώρα σας πλέον; Έχει αλλάξει η αντιμετώπιση του κόσμου προς εσάς;

«Έχω γίνει πιο δημοφιλής. Αρκετοί φίλοι με κάλεσαν μετά το ματς και στη δουλειά με ρωτάει συνέχεια ο κόσμος για το ματς».

Πόσο σημαντικό είναι για μια χώρα 31.000 κατοίκων να βλέπει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της σε αυτό το διεθνές επίπεδο ποδοσφαίρου;

«Είναι μια μικρή χώρα, οπότε όλοι έχουμε πιθανότητες να παίξουμε στην εθνική ομάδα. Αν είσαι καλός παίκτης μπορείς να τα καταφέρεις. Αποτελεί επίσης ευκαιρία να συστήσουμε στον κόσμο την όμορφη χώρα μας, να τον κάνουμε να την επισκεφτεί και να δει από κοντά ένα από τα πιο μικρά ανεξάρτητα κρατίδια στον κόσμο»

Το πρωτάθλημά σας, σε τι επίπεδο είναι;

«Δεν είναι επαγγελματικό αλλά έχουμε πολλούς Ιταλούς παίκτες επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθείς να παίζεις σε ματς για την εθνική».

Και οι παίκτες, πως ζουν; Μόνο με το ποδόσφαιρο φαντάζομαι είναι δύσκολο να βγάζουν τα προς το ζην.

«Πρέπει να δουλεύουμε, το ποδόσφαιρο δεν είναι αρκετό. Για εμάς αποτελεί απλά ένα πάθος».

Εσένα ποια είναι η καθημερινότητά σου;

«Είμαι ιδιοκτήτης ενός μικρού μπαρ εδώ και τέσσερα χρόνια. Χρειάζεται να εργάζομαι πολλές ώρες κάθε μέρα αλλά δεν παραπονιέμαι, μ' αρέσει, είναι διασκεδαστικό. Όταν δεν δουλεύω μπορώ να παίζω ποδόσφαιρο».

Τι ξέρεις για την Ελλάδα; Υποστηρίζεις κάποια ομάδα από την χώρα μας;

«Έχω έρθει στην χώρα σας για διακοπές και μου άρεσε πολύ. Δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα ιδιαίτερα, αλλά μ' αρέσει το πάθος που έχουν οι οπαδοί στην χώρα σας για την ομάδα τους».

Γενικά, με ποια ομάδα είσαι;

«Πάντα υποστήριζα τη Γιουβέντους».

Πρόσφατα έπαιξε με τον Ολυμπιακό η ομάδα σου. Η γνώμη σου για την ελληνική ομάδα;

«Ο Ολυμπιακός έχει δυνατή ομάδα, υπάρχουν μερικοί παίκτες με πολλή ποιότητα. Ελπίζω να περάσουν μαζί Ολυμπιακός και Γιουβέντους στην επόμενη φάση».

Η ομάδα σου είναι η Τρε Πένε. Τι πρέπει να ξέρουμε γι αυτήν. Πέρα από το ότι παίζεις εσύ (γέλια)

«Έχω την ομάδα σαν οικογένειά μου, παίζω εκεί εδώ και 6 χρόνια. Έχουμε παίξει στα πλέι οφ τα τελευταία 8 χρόνια. Είμαστε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Σαν Μαρίνο που έχει κερδίσει αγώνα στο Champions League»,

Ποιο είναι το όνειρό σου;

«Θα μου άρεσε να βρω μια δουλειά που να μου δίνει την ευκαιρία να έχω αρκετό χρόνο για ταξίδια».

Ο αγαπημένος σου παίκτης;

«Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο είναι το είδωλό μου αλλά πιστεύω ότι ο Ζιντάν είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω δει».

Ο σπουδαιότερος παίκτης τον οποίο έχεις αντιμετωπίσει;

«Έπαιξα το πρώτο μου ματς με την εθνική ομάδα κόντρα στη Σουηδία και τον Ιμπραχίμοβιτς. Μπορεί να κάνει τη διαφορά όποτε θέλει αυτός ο παίκτης μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για να επιστρέψουμε στην επιτυχία του Σαν Μαρίνο, τι είπατε στον τερματοφύλακα μόλις τελείωσε το ματς. Εκείνος ήταν που κράτησε το μηδέν και πήρατε αυτόν τον ιστορικό βαθμό;

«Του είπα ότι είχε ένα απίστευτο παιχνίδι. Έπρεπε να τον ευχαριστήσουμε, αν το ματς κατέληγε όπως και εν τέλει έληξε».

Πόσο κοντά είναι για το Σαν Μαρίνο και η πρώτη νίκη;

«Είναι δύσκολο να το πούμε αυτό. Η πρώτη νίκη είναι ένα πραγματικό όνειρο αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον πρώτο μας βαθμό».

Παναγιώτης Δαλαταριώφ

 

EURO Τελευταία Νέα