Χολέμπας στο gazzetta.gr: «Δεν φταίει ο Ρανιέρι»

Χολέμπας στο gazzetta.gr: «Δεν φταίει ο Ρανιέρι»

Χολέμπας στο gazzetta.gr: «Δεν φταίει ο Ρανιέρι»

bet365

Ο Χοσέ Χολέμπας μίλησε αποκλειστικά στο gazzetta.gr για τους πρώτους μήνες στη Ρόμα, την περίεργη συμπεριφορά των πρώην συμπαικτών του στον Ολυμπιακό, αλλά και την ευθύνη των διεθνών για την κακή πορεία της Εθνικής.

Η ζωή του Χολέμπας θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο για χολιγουντιανή ταινία που θα έσπαγε τα ταμεία.

Ο 30χρονος άσος της Ρόμα, ένας μαχητής της ζωής πολεμούσε καθημερινά προκειμένου να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Λίγο έλειψε να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο όταν λόγω της εγκυμοσύνης της συντρόφου αναγκάστηκε να εργαστεί σε αποθήκη αλλά και σε συνεργεία βαφής αυτοκινήτων.

Μερικά χρόνια αργότερα, ο αριστεροπόδαρος μπακ της Ρόμα κάνει το μεγάλο come back, αγωνιζόμενος στα σαλόνια του Champions League με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας με την εθνική Ελλάδας και εσχάτως στη Seria A με τους “τζιαλορόσι”.

Ο 30χρονος άσος μίλησε για πρώτη φορά από την ημέρα που μεταπήδησε στη Ρομα στο gazzetta.gr, αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στους "τζιαλορόσι", στους πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό που ήθελαν να παίζουν όλοι βασικοί, ενώ παραδέχθηκε πως μεγάλη ευθύνη για την κάκιστη πορεία της Εθνικής ομάδας δεν είχε μόνο ο Ρανιέρι αλλά κυρίως οι παίκτες!

“Βρίσκομαι μόνο δύο μήνες εδώ. Έπαιξα καλά σε όσα ματς μου δόθηκε η ευκαιρία. Στο παιχνίδι με την Γιουβέντους τραυματίστηκα, ενώ στο ίδιο σημείο χτύπησα και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με την Γιουβέντους. Όταν είμαι 100% έτοιμος θα αγωνιστώ ξανά”, τονίζει στο gazzetta.gr ο Χοσέ Χολέμπας απολαμβάνοντας την παρουσία του στη Ρώμη.

“Η Ρόμα είναι ένας ωραίος σύλλογος με εξαιρετική οργάνωση. Ήταν εύκολο να προσαρμοστώ γιατί η ομάδα διαθέτει καλά παιδιά που με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή”.

Ο capitano Τότι αποτελεί αναντίρρητα το “τοτέμ” του ιταλικού συλλόγου, ο πρώην παίκτης ωστόσο του Ολυμπιακού δηλώνει ικανοποιημένος από τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν οι συμπαίκτες του.

“Δεν μου αρέσει να μιλάω ξεχωριστά για τους συμπαίκτες μου. Ακόμη και αν πρόκειται για τον Τότι. Με υποδέχθηκαν όπως όλους τους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές”.

Η παρουσία των Τοροσίδη και Μανωλά έκανε πιο εύκολη την ομαλή προσαρμογή του Χολέμπας στη Ρόμα.

“Είναι πολύ σημαντικό για μένα να αγωνίζομαι στην ίδια ομάδα με τον Τοροσίδη και τον Μανωλά με τους οποίους ήμουν συμπαίκτης στον Ολυμπιακό. Γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και αυτό φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο”.

Το πρωτάθλημα αποτελεί τον μεγάλο στόχο της φετινής Ρόμα, έχοντας να ανταγωνιστεί την Γιουβέντους.

“Γιατί όχι; Πιστεύω αν συγκεντρωθούμε περισσότερο και το πιστέψουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τα πάντα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο”.

Ο πρόσφατος τραυματισμός όχι μόνο δεν απογοητεύει αλλά πεισμώνει τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού που δηλώνει αποφασισμένος να ανακτήσει την θέση του στην ενδεκάδα.

“Υπάρχουν πολλά παιχνίδια στη Serie A, έτσι όλοι έχουν ευκαιρίες για να δείξουν τις δυνατότητες τους. Όπως προείπα, έπαιζα και άρχιζα να βρίσκω ρυθμό μέχρι που τραυματίστηκα ξανά. Θα ξανακερδίσω όμως την θέση μου στην ομάδα, καθώς δεν πρόκειται ποτέ να τα παρατήσω. Έχασα τη θέση μου λόγω τραυματισμού, αλλά θα επανέλθω”.

Ο τεχνικός της Ρόμα, Ρούντι Γκαρσία έχει εντυπωσιάσει τον Χοσέ Χολέμπας.

“Ο Ρούντι Γκαρσία είναι ένας καλός προπονητής,μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται και δουλεύει για την ομάδα. Ειδικά στις προπονήσεις και στον τρόπο που θέλει να παίζουμε”.

Ο έμπειρος μπακ αναφέρθηκε στους νέους συμπαίκτες στη Ρόμα σε ότι αφορά την προσέγγιση τους στα ματς. Αντίθετα σημειώνει πως στον Ολυμπιακό άπαντες ήθελαν να παίζουν βασικοί.

“Δεν είναι μόνο ο Τοροσίδης και ο Μανωλάς, όλοι είναι ωραίοι τύποι στη Ρόμα. Στον Ολυμπιακό ήθελαν όλοι να παίζουν βασικοί και να μην κάθονται στον πάγκο με αποτέλεσμα να γίνονται παράξενοι και περίεργοι. Αυτό δεν συμβαίνει στη Ρόμα".

Είναι λογικό να θέλουν να έχουν χρόνο συμμετοχής αλλά δεν γίνεται να παίζουν όλοι”.

Ο Χοσέ Χολέμπας ενημερώνεται για το τι συμβαίνει στις τάξεις του Ολυμπιακού καθημερινά δίχως ωστόσο να επεκταθεί.

“Παρακολουθώ την πορεία και τα νέα του Ολυμπιακού αλλά δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο”.

Μεγάλος ντόρος γίνεται το τελευταίο διάστημα για την τραγική παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στα Προκριματικά του Euro 2016. O Χοσέ Χολέμπας δεν μασάει τα λόγια του στο gazzetta.gr σχολιάζοντας πως δεν φταίει ο Ρανιέρι αλλά θα πρέπει οι διεθνείς να κάνουν την αυτοκριτική τους.

“Δεν φταίει ο Ρανιέρι. Η ομάδα έδειχνε κουρασμένη και δεν παίζαμε καλά. Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες μέσα στην Εθνική που είχαν ως συνέπεια να μην δουλεύoυμε καλά. Το θέμα είναι πως απολύθηκε ο προπονητής. Ασφαλώς ο προπονητής πάντα είναι μπροστά και εκτίθεται όμως θα πρέπει να καθίσουμε οι διεθνείς και να σκεφτούμε τα πάντα. Τους λόγους που συνέβη αυτό”.

Ο γερμανοθρεμμένος αμυντικός αποκάλυψε στο gazzetta.gr πως ήδη προετοιμάζει την αυτοβιογραφία του.

“Ναι έχω αποφασίσει μετά το τέλος της καριέρας μου να γράψω βιβλίο για τη ζωή μου και ήδη βρίσκομαι στο στάδιο προετοιμασίας. Έχω το δικό μου μότο που είναι 'ποτέ μην σταματάς, αν θέλεις μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου”.

 

EURO Τελευταία Νέα