Ποιος Ρονάλντο; Λεωνίδας Πάνου!

Ποιος Ρονάλντο; Λεωνίδας Πάνου!

bet365

Ο Λεωνίδας Πάνου μιλάει στο gazzetta.gr για το απίστευτο ρεκόρ του στα πέναλτι (50/50) που τον φέρνει πάνω από σπεσιαλίστες του είδους όπως οι Ρονάλντο, Σούκερ και Ματέους. “Τουλάχιστον θα θυμούνται έναν Έλληνα ομογενή με αυτό το ρεκόρ”.

Δεν χάνουν πέναλτι ούτε με κλειστά μάτια. Ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές άφησαν το στίγμα τους από τα 11 βήματα στην ιστορία του αθλήματος, ωστόσο αυτό που κατάφερε ο ομογενής άσος των Skoda Ξάνθη, Πανελευσινιακού και ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει προηγούμενο.

Ο Λεωνίδας Πάνου (Λέντιο Πάνο) έγραψε ιστορία καθώς κατά την διάρκεια της 16χρονης καριέρας του (1986-2002) εκτέλεσε 50 πέναλτι και ευστόχησε σε όλα!

Ο διεθνής με την Αλβανία εξήγησε στο gazzetta.gr το μυστικό της επιτυχίας του.

''Μετά την προπόνηση εκτελούσα για 30 λεπτά μόνο πέναλτι και για άλλα 30 λεπτά φάουλ. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό.

Απλά ήξερα πως θα χτυπήσω την μπάλα και που θα την έστελνα. Πάντα την χτυπούσα δυνατά. Ποτέ μα ποτέ δεν φοβήθηκα”.

Ο Πάνου εξηγεί πως από τα 50 εύστοχα πέναλτι τα 15 περίπου σημειώθηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

“Στην Ελλάδα πέτυχα 14 ή 15 γκολ με πέναλτι. Δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο. Ήταν πάντως στην Α΄ Εθνική, όχι σε άλλες κατηγορίες. Αν προσθέσω και τα πέναλτι που σημείωσα σε μικρότερες κατηγορίες ο αριθμός θα εκτινάσσονταν”.

Ο παλαίμαχος ομογενής άσος δηλώνει στο gazzetta.gr πως η καριέρα του στην Ελλάδα συνδέθηκε τουλάχιστον με μία εκπληκτική επίδοση.

“Θυμάμαι πως με ένα πέναλτι θα έφτανα τον πρώτο σκόρερ της Α΄Εθνικής. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Εγώ είμαι περήφανος για αυτό που έχω πετύχει.

Τουλάχιστον έχω αφήσει το στίγμα μου στην Ελλάδα για να με θυμάται ο κόσμος. Ένας Έλληνας ομογενής έχει σημειώσει ένα ρεκόρ. Μεγάλο πράγμα δεν είναι;”

Οι υπόλοιποι σπεσιαλίστες..

Στα χνάρια του βρίσκεται ο Ρίκι Λάμπερτ με 34 σερί εύστοχα πέναλτι με τη φανέλα της Σαουθάμπτον.

Ο Μάθιου Λε Τισιέ, “ο Θεός” όπως τον αποκαλούσαν οι οπαδοί της Σαουθάμπτον έχασε μόλις ένα πέναλτι σε 49 εκτελέσεις (1986-2002).

Ο Ιβάν Κρστάνοβιτς (Ριέκα), σταμάτησε στα 30 με τη φανέλα της πρώην ομάδας του, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ ο συμπατριώτης του Νταβόρ Σούκερ (1984-2003) έχασε μόλις δύο σε ολόκληρη την καριέρα του δίχως να θυμάται τον ακριβή αριθμό εκτελέσεων.

Το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο διεκόπη στο 24ο πάνελτι που εκτέλεσε τη σεζόν 2011/12 στα ημιτελικά του Champions League με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Λόταρ Ματέους είχε 27/30, ο Μάνφρεντ Καλτς 53/60, ενώ ο φορ Άμπελ (Μπόχουμ, Φορτούνα Ντίσελντορφ, Σάλκε) κατέγραψε το απόλυτο σε 13 περιπτώσεις.

Ο Ρώσος Κιριτσένκο σταμάτησε στα 21 πέναλτι, ενώ ο Ρουμάνος Ερέα στα 19. Ο Βίγια είχε 31/33 και ο Βούλγαρος, Βλάντισλαβ Στογιάνοφ 24/24 με τις Λοκομοτίβ Μόσχας και Τσερνομόρετς.

 

Τελευταία Νέα