«Ξεκάθαρη πρόκληση κατά της Σερβίας»

«Ξεκάθαρη πρόκληση κατά της Σερβίας»

«Ξεκάθαρη πρόκληση κατά της Σερβίας»

bet365

Ο Σέρβος δημοσιογράφος, Λάζαρ Γιοβάνοβιτς δίνει νέα διάσταση για τα επεισόδια στο στάδιο της Παρτιζάν παραθέτοντας στο Gazzetta.gr άγνωστες πτυχίες και στοιχεία της σερβικής πλευράς για τα θλιβερά γεγονότα. Οι αδερφοί Τσάκα, ο Πούτιν, η εκκλησία με τη σημαία και τα πολιτικά κίνητρα. Τι ισχυρίζεται για τους τραυματισμούς των Αλβανών διεθνών...

Ο Σέρβος δημοσιογράφος του ΤV Sport Klub και του presssonline.rs, Λάζαρ Γιοβάνοβιτς μεταφέρει στο Gazzetta.gr τα θλιβερά επεισόδια που έζησε εκ του σύνεγγυς στην αναμέτρηση της Σερβίας με την Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2016. O Λάζαρ Γιοβάνοβιτς κάνει λόγο για ξεκάθαρη πρόκληση από την πλευρά των Αλβανών, παραθέτει τα γεγονότα από την δική του σκοπιά μιλώντας για πολιτικά κίνητρα εις βάρος της χώρας του.

Επίσης σχολιάζει τις αναρτήσεις των αδελφών Τσάκα, τις φήμες για εμπλοκή του αδερφού του Αλβανού πρωθυπουργού Όλσι Ράμα, συνδέει την επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στο Βελιγράδι, ενώ εκφράζει την ανησυχία του για επανάληψη ανάλογων γεγονότων στο προσεχές ματς της Παρτιζάν κόντρα στη Μπεσίκτας στο Europa League.

«Λίγα λεπτά πριν από την λήξη του ημιχρόνου όλοι είδαν ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα, το οποίο κουβαλούσε και αυτό είναι το πιο σημαντικό, μία σημαία της 'Μεγάλης Αλβανίας'. Όχι την αλβανική σημαία όπως γράφτηκε, αλλά την σημαία της 'Μεγάλης Αλβανίας' που είχε μέρη της Σερβίας, του Μαυροβουνίου αλλά και της Ελλάδας, συγκεκριμένα της Μακεδονίας. Όλοι ένοχλήθηκαν από αυτό, όπως είναι λογικό. Ο Σέρβος αμυντικός Μίτροβιτς άρπαξε τη σημαία στην οποία απεικονίζονταν επίσης δύο πρόσωπα.

Ένας πολιτικός και ένας από τον στρατό της Αλβανίας, ο οποίος ήταν ανάμεσα σε εκείνους που διακήρυξαν την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Ήταν ο ηγέτης τους στον πόλεμο, ο Ίσα Μπολετίνι. Αφού άρπαξε την σημαία ο Μίτροβιτς, δύο Αλβανοί έτρεξαν προς το μέρος του και άρχισαν να διαπληκτίζονται. Στη συνέχεια είδατε τι συνέβη. Ένας εκ των Αλβανών διεθνών ήταν του ΠΑΣ Γιάννινα (σ.σ.: Λίλα) και ο δεύτερος ήταν ο Τάουλαντ Τσάκα.

Ο αδερφός του Τσάκα μία μέρα πριν από τον αγώνα πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία ενός τύπου που έκαιγε την σημαία της Σερβίας.

Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Μετά το παιχνίδι, οι Αλβανοί διεθνείς έλεγαν πως δεν ήθελαν οι Σέρβοι να αγγίξουν τη σημαία τους. Μα δεν είναι η σημαία τους αυτή. Ο Μίτροβιτς είπε ότι ήθελε να την βγάλει εκτός αγωνιστικού χώρου για να συνεχιστεί η αναμέτρηση.Είναι κάτι παραπάνω από προφανές για το ποιος φταίει εδώ, αλλά θα δούμε σε μία εβδομάδα τι θα αποφασίσει η UEFA.

Μετά το περιστατικό ο Σερβικός Τύπος έγραψε πως ο αδερφός του Αβανού Πρωθυπουργού, Όλσι Ράμα είχε το τηλεκατευθυνόμενο όχημα το οποίο βρισκόταν σε μία εκκλησία! Ναι, σε εκκλησία! Λίγες ώρες μετά το ματς ο ιερέας της συγκεκριμένης εκκλησίας που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο της Παρτιζάν είπε πως βρήκε κομμένα σκοινιά. Η αστυνομία δεν γνώριζε τι ακριβώς συνέβη και πολλοί άνθρωποι υπέθεσαν πως μέσα στο τηλεκατευθυνόμενο όχημα θα μπορούσε να υπάρχει ακόμη και βόμβα.

Το δήλωσε ακόμη και ο Σέρβος πρωθυπουργός Τόμισλαβ Νίκολιτς. Πληροφοριακά αναφέρω πως κάποιοι Αλβανοί δημοσίευσαν φωτογραφία όπου τρεις συμπατριώτες τους κρατούσαν τηλεχειριστήριο, όμως είναι εμφανές πως πρόκειται για photoshop. Η σημαία ήταν ξεκάθαρη πρόκληση για όλους στη Σερβία και στην Αλβανία λένε πως: '7.000.000 Σέρβοι είδαν την σημαία. Ακόμη και ο πρόεδρος τους'.

Επίσης γνωρίζουμε πως η Αλβανία θα διαμαρτυρηθεί στην UEFA κάνοντας λόγο για επίθεση παικτών της από οπαδούς. Πράγματι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και ανάμεσα τους και ο Ιβάν Μπογκντάνοφ (σ.σ. από τους πιο σκληροπυρηνικούς ultras). Μάλιστα ένας γνωστός Αλβανός δημοσιογράφος έγραψε πως λόγω της εισβολής ο αγώνας πρέπει να κατακυρωθεί με σκορ 3-0 υπέρ της Αλβανίας.

Το θέμα είναι όμως πως οι τραυματισμοί που ισχυρίζονται πως υπέστησαν ήταν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και όχι λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν.

Μπορείτε να δείτε εδώ τις φωτογραφίες αλλά και το video.

Επίσης δημοσιοποίησαν τον τρόπο με τον οποίο έφεραν την σημαία κρύβοντας την σε ένα μπουφάν.

Μετά την διακοπή δεν σημειώθηκε κανένα συμβάν, όμως άπαντες μιλούν για το τι έγινε. Ήταν μία τεράστια πρόκληση που αφορά πολιτικά θέματα κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διεμήνυσε στη σερβική κυβέρνηση πως έπρεπε να επιτρέψει την είσοδο στο γήπεδο στους Αλβανούς οπαδούς.

Εκείνοι όμως ήταν εξτρεμιστές και στο λεωφορείο έδειχναν διακριτικά του UČK, το οποίο μεταφράζεται ως απελευθερωτικός στρατός του Κοσόβου και ο κόσμος εδώ ξέρει τι έκαναν οι συγκεκριμένοι στους Σέρβους στο Κόσοβο.

Είναι τρελό γιατί η UEFA λέει πως δεν βλέπει τον λόγο, γιατί Σερβία και Αλβανία να μην αγωνιστούν στον ίδιο όμιλο... Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Για παράδειγμα Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία δεν μπορούν να πάρουν μέρος στο ίδιο γκρουπ όπως και η Ισπανία με το Γιβραλτάρ για πολιτικούς λόγους.

Ανησυχώ για την απόφαση που θα λάβουν. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας εξέδωσε και ανακοίνωση.

Επίσης θέλω να τονίσω πως ένας Σέρβος πολιτικός αναλυτής ισχυρίστηκε πως όλα αυτά ήταν μέρος ενός πλάνου για να σταλεί μήνυμα στη Σερβία και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος αναμένονταν στο Βελιγράδι. Είπε, πως κάποια κέντρα από την Δυτική Ευρώπη δεν είναι ικανοποιημένα για το γεγονός πως η Σερβία δεν επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία και υποδέχεται τον Πούτιν. Το όνομα του πολιτικού αναλυτή είναι Μπράνκο Ραντούν. Παράλληλα, οι αδερφοί Τσάκα δεν σταμάτησαν στο Facebook και στο Twitter γράφοντας πως θα πολεμήσουν ενάντια στη Σερβία.

Επίσης οι οπαδοί της Μπεσίκτας λένε πως θα φέρουν τη σημαία στο Βελιγράδι για την αναμέτρηση της Παρτιζάν στο Εuropa League. Ο Αστέρας Τρίπολης μετέχει στον ίδιο όμιλο και σήμερα ο Ερυθρός Αστέρας αντιμετωπίζει την Γαλατασαράι στην Ευρωλίγκα. Ελπίζω να μην συμβεί τίποτα... Για να καταλάβετε πως νιώθουμε φανταστείτε την αδερφή της Άνγκελα Μέρκελ να φοράει t-shirt με τον γερμανικό χάρτη που θα περιλαμβάνει και την Αυστρία. Αυτό συνέβη στο Βελιγράδι».

 

EURO Τελευταία Νέα