Ρανιέρι: «Δεν είμαι… μάγος»! (vid)

Ρανιέρι: «Δεν είμαι… μάγος»! (vid)

Νίκος Ρόλλας
Ρανιέρι: «Δεν είμαι… μάγος»! (vid)

bet365

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ξεκαθάρισε πως θέλει η Εθνική να παίζει με δύο επιθετικούς, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αμέσως. ΕΛΣΙΝΚΙ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΡΟΛΛΑΣ.

Την Εθνική ομάδα με δυο επιθετικούς σκέφτεται ο Κλαούντιο Ρανιέρι, όπως τόνισε ο Ιταλός τεχνικός κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν τον αγώνα με την Φινλανδία. Παράλληλα ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε και στο θέμα του Φάνη Γκέκα…

Αναλυτικά ο Κλαούντιο Ρανιέρι μίλησε…

Για τις διαφορές του να είσαι προπονητής Εθνικής ομάδας και όχι συλλόγου: «Είναι πολύ διαφορετικό. Δεν έχεις χρόνο για να δουλέψεις με την ομάδα. Ειδικά για την Ελλάδα που είχε σκληρό χαρακτήρα για το πώς έπαιζε και τώρα προσπαθώ να επιβάλω νέες ιδέες».

Για το πώς είναι να μην έχει και τόσο πολύ χρόνο μαζί με τους παίκτες: «Είναι πολύ δύσκολο. Θέλει χρόνο για να μάθεις τους παίκτες, αλλά και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους. Όπως χρειάζεται χρόνος για να μάθουν και εκείνοι την φιλοσοφία μου. Υπάρχει και το θέμα της φυσικής κατάστασης, στο οποίο είμαστε καλύτεροι τώρα από ότι πριν από ένα μήνα».

Για το ποια θεωρεί πως είναι τα δυνατά χαρακτηριστικά της Φινλανδίας: «Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Ειδικά από τη στιγμή που παίζει πολύ οργανωτικό ποδόσφαιρο. Με τον Μίξου Πατελάινεν είχαμε μιλήσει στην Αγία Πετρούπολη και θεωρώ ότι έχει βοηθήσει».

Για τις δηλώσεις ότι θέλει η Εθνική να παίζει με δύο επιθετικούς: «Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε τι θέλω και τι μπορούμε να κάνουμε. Για πολύ καιρό παίζαμε στην αντεπίθεση, αλλά τώρα νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν. Έφυγαν οι παίκτες που κέρδισαν με αυτό τον τρόπο το Euro. Αυτό δεν γίνεται να αλλάξει άμεσα. Θέλει υπομονή, θα γίνει σιγά σιγά. Δεν γίνεται με το πρόγραμμα των προπονήσεων. Πρέπει να λειτουργήσω έξυπνα, να περάσει την νοοτροπία αυτή και να τα «παντρέψω» όλα. Η Φινλανδία είναι πολύ καλή ομάδα. Παίζει πολύ καλά. Δεν είναι μόνο για εμάς δύσκολο παιχνίδι, αλλά και για αυτούς».

Για το τι δεν θα ήθελε να δει, σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας: «Θα ήθελα να δω την ομάδα μου να παίζει σαν ομάδα. Να παίζει πιο γρήγορα. Δεν μου αρέσει να μην έχουμε ρυθμό. Η Φινλανδία κλείνει τους χώρους και αν παίξουμε αργά, θα έχουμε πρόλημα. Θέλω να δω την ομάδα μου να είναι οργανωμένη. Στα τελευταία ματς, η Φινλανδία κέρδισε το 70% των προσωπικών μονομαχιών. Αυτό που θέλω να δω είναι να κερδίζουμε εμείς το 51%».

Για την πρόσληψη του Γιώργου Καραγκούνη: «Όλοι ξέρουν τι παίκτης είναι ο Καραγκούνης. Η ηλικία όμως είναι… ηλικία, κανείς δεν μπορεί να την νικήσει. Είναι θρύλος στην Ελλάδα και όλοι το ξέρουν. Είναι η ώρα να με βοηθήσει και να φτιάξει μία νέα καριέρα. Θέλω να δώσει την εμπειρία του στους νέους παίκτες,. Ξέρω ότι μετράει το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να βάζουμε νέους παίκτες. Να καταλαβαίνουν τι σημαίνει το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Κάτι που το ξέρει καλά ο Καραγκούνης. Του μίλησα και του εξήγησα τι θέλω να κάνω. Εκείνος μίλησε με τους παλιούς του συμπαίκτες και κατάλαβε τι θέλουμε να κάνουμε. Φυσικά υπάρχουν κάποιες διαφορές, αλλά δεν είναι και τόσες πολλές. Το ιταλικό ποδόσφαιρο μοιάζει αρκετά με το ελληνικό, αλλά ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να επιτεθούμε. Δεν θέλω να παίζουμε συνέχεια με τις αντεπιθέσεις».

Για το αν η Φινλανδία είναι πιο διαφορετική από την Ρουμανία: «Διαφορετικές ομάδες, διαφορετικό ματς. Η Φινλανδία είναι περισσότερο οργανωμένη. Με την Ρουμανία δεχθήκαμε γκολ στο 8΄, παίξαμε 10 εναντίον 11, μετά κλείστηκαν και ήταν λίγο δύσκολο να βρούμε λύση. Αύριο παίζουμε με μία καλά οργανωμένη ομάδα. Επιτίθεται και αμύνεται καλά. Είναι άλλο στιλ ποδόσφαιρου. Είδαμε πολλά παιχνίδια στην τηλεόραση και νομίζω ότι έχουν καταλάβει με τι ομάδα έχουμε να κάνουμε».

Για τα χαρακτηριστικά που θα έχει η εντεκάδα: «Άλλο η ιδέα του προπονητή και άλλο τι μπορεί να κάνει η ομάδα. Ο προπονητής μπορεί να θέλει να είναι επιθετικός, αλλά μπορεί να το κάνει ο παίκτης».

Για την κατάσταση του Τοροσίδη και το αν θα παίξει με δύο επιθετικούς με την Φινλανδία: «Ελπίζω ότι θα είναι καλά. Θα δούμε μετά, αλλά νομίζω ότι όλα είναι καλά. Όσον αφορά το σύστημα, νομίζω είναι δύσκολο να κάνω τέτοια αλλαγή τώρα. Το σημαντικό είναι να… ενωθώ με τους παίκτες μου και όχι να λέω κατευθείαν θέλω να κάνω το ένα και το άλλο. Δεν είμαι μάγος. Το σημαντικό είναι να δουλεύω. Χρειαζόμαστε χρόνο. Το σημαντικό είναι να κάνουμε ένα καλό μείγμα με τους παίκτες. Θέλω να τους φέρω στην δική μου φιλοσοφία, αλλά πρέπει να είμαι προσεκτικός σε αυτά που μπορούν να κάνουν».

Για την λογική που έχει η προεπιλογή και το θέμα του Γκέκα: «Έκανα τις καλύτερες επιλογές με βάση τις ανάγκες της ομάδας. Τον έβαλα γιατί ήθελα να του δείξω ότι τον έχω στα πλάνα μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπω τι γίνεται».

 

EURO Τελευταία Νέα