Τα κρυφά... ατού του Μίτσελ

Τα κρυφά... ατού του Μίτσελ

Δημήτρης Τομαράς
Τα κρυφά... ατού του Μίτσελ

bet365

Ο Μίτσελ έχει τουλάχιστον μία πεντάδα παικτών που μπορούν να του προσφέρουν σημαντική βοήθεια για την συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής ο Τσόρι.

Πέντε κρυφά... ατού για Μίτσελ

Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν προκύψει για τον Μίτσελ και τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές με μειωμένο χρόνο συμμετοχής που μπορούν να αποδειχθούν άκρως χρήσιμοι για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ποδοσφαιριστές που κάλλιστα μπορούν να είναι ως κρυφά... ατού για τον ερυθρόλευκο προπονητή. Πρόκειται κυρίως για τους Kώστα Γιαννούλη, Ανδρέα Μπουχαλάκη, Κώστα Φορτούνη, Ματιέ Ντοσεβί και Τάσο Αυλωνίτη. Παίκτες που έχουν τις ικανότητες να βγουν ως κρυφά... χαρτιά του Ισπανού προπονητή. Ο Γιαννούλης όποτε έχει αγωνιστεί έχει παρουσιάσει καλά δείγματα γραφής ως ένας αριστερός μπακ-χαφ. Παίκτης με καλά τρεξίματα, που δεν χάνει εύκολα την θέση του και ο οποίος βοηθάει και δημιουργικά με τις μεταβιβάσεις και τις μπαλιές του.

Ο Μπουχαλάκης από την άλλη είναι ένας παίκτης που έχει κερδίσει την εκτίμηση του Μίτσελ από την προετοιμασία. Δεν του έχει δοθεί επαρκής χρόνος για να δείξει το τι μπορεί να κάνει όμως είναι βέβαιο πως ο Ισπανός θα τον... τεστάρει στην συνέχεια και σε συνθήκες Σούπερ Λίγκας και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει καλό πόδι για τα στημένα και για τα σουτ και συμβάλλει και αμυντικά. Προσφέρει είτε ως αμυντικό χαφ είτε ως εσωτερικός μέσος. Ο Κώστας Φορτούνης από ένα σημείο και έπειτα έχει αρχίσει να παίρνει ευκαιρίες και στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα, φανερώνοντας στο γήπεδο πως έχει την ευχέρεια να βοηθήσει και στα άκρα της επίθεσης και σε θέση πίσω από τον φορ καθώς και στον άξονα. Συμβάλλει και δημιουργικά και επιθετικά. Μετά υπάρχει ο Ντοσεβί. Ο διεθνής Τογκολέζος που ξεκίνησε ως βασικός την χρονιά όμως στην συνέχεια ο Μίτσελ έκανε άλλες επιλογές για Ελλάδα και Ευρώπη.

Παράλληλα του βγήκε και τραυματισμός που τον έθεσε off. Ο Ντοσεβί πάντως εξακολουθεί να υπολογίζεται από τον Μίτσελ ως μία έξτρα λύση για τα άκρα της επίθεσης. Από τα πρώτα κιόλα ματς άλλωστε έδειξε πως με την ταχύτητά του και τις μπαλιές του είναι ικανός να προξενεί αρκετά... ρήγματα στους αντιπάλους. Μείον του είναι τα τελειώματά του που δεν είναι τα καλύτερα δυνατά. Σχετικά με την αμυντική γραμμή ο Τάσος Αυλωνίτης συνιστά ακόμα μία επιλογή για το κέντρο της. Όσο έχει παίξει, έδειξε σοβαρό πρόσωπο δίχως όμως να βρεθεί σε άκρως απαιτητικές συνθήκες. Παρόλα αυτά το πρόσημό του ήταν θετικό και το τεχνικό τιμ τον υπολογίζει για τα επόμενα παιχνίδια εντός και εκτός των συνόρων. Όλα αυτά σημαίνουν πως ο Μίτσελ έχει ποδοσφαιριστές που αν και δεν έχουν αγωνιστεί τόσο πολύ, μπορεί κάλλιστα να του βγουν στην πορεία, προσφέροντας λύσεις σε άμυνα, κέντρο και επίθεση.

Η κουβέντα με τον Τσόρι και η λογική για τον χρόνο του

Στο μεταξύ πολύ πρόσφατα ο Ισπανός τεχνικός είχε κάνει μία κουβέντα στο πλαίσιο της προπόνησης με τον Τσόρι Ντομίνγκες. Μία συζήτηση που ήρθε μετά το συμβάν με τον Μήτρογλου και που αφορούσε στον χρόνο συμμετοχής του Αργεντίνου άσου αλλά και στο πόσο πολύ τον υπολογίζει και ποντάρει πάνω του. O Τσόρι είναι γεγονός πως είναι ο πιο ποιοτικός και εγκεφαλικός παίκτης του φετινού ερυθρόλευκου ρόστερ. Όπως ζωτικής σημασίας είναι και η παρουσία του Παϊτίμ Κασάμι. Όμως για τον Αργεντίνο άσο τα χρόνια έχουν περάσει. Δεν είναι στα ίδια επίπεδα αντοχών όπως πριν από δύο ή τρία χρόνια. Δεν γίνεται λοιπόν να παίζει συνεχώς βασικός και για πολλά λεπτά σε όλα τα παιχνίδια. Χρειάζεται μία πιο ειδική διαχείριση προκειμένου να χρησιμοποιείται σε όλους τους αγώνες.

Προκειμένου λοιπόν ο Μίτσελ να τον έχει όπως ακριβώς θέλει, άκρως λειτουργικό και έτοιμο να προσφέρει αισθητά στον δημιουργικό και τον επιθετικό τομέα όπου και όποτε χρειαστεί. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό με παίκτη-κλειδί του ρόστερ. Το μίνι... ροτέισον για τον Τσόρι (σ.σ. άλλοτε να είναι βασικός και άλλοτε να έρχεται από τον πάγκο με συγκεκριμένο χρόνο) θα συμβάλλει ώστε να είναι... φρέσκος και να παίζει στο τοπ των δυνατοτήτων του. Άλλωστε και φέτος ο Ντομίνγκες έβγαλε προβλήματα ετοιμότητας αλλά και τραυματισμών, καθώς είναι ένας ποδοσφαιριστής που καταπονείται σε μεγάλο βαθμό από διαρκή ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Προτιμότερο άλλωστε είναι να είναι διαθέσιμος όλη την σεζόν ο Τσόρι παρά να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από διαρκή 90λεπτα και να μην μπορεί να βοηθήσει μετά όσο απαιτείται. Και τον υγιή και δυνατό Τσόρι ο Μίτσελ και ο Ολυμπιακός τον έχουν ανάγκη τώρα περισσότερο από ποτέ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα