Τόρες: «Μπορώ περισσότερα γκολ φέτος»!

Δημήτρης Τομαράς
Τόρες: «Μπορώ περισσότερα γκολ φέτος»!

bet365

Πέρυσι το... κοντέρ έγραψε 11 γκολ στην Λίγκα. Φέτος ο Νταβίντ Τόρες βάζει τον πήχη πιο ψηλά, τονίζοντας σε συνέντευξή του στο Gazzetta.gr πως μπορεί να βάλει περισσότερα με τον Πλατανιά!

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί πιο ιδανικό μέρος από τον Πλατανιά για να παίζει μπάλα ο Τόρες. Ο Ισπανός άσος και περσινός πρώτος σκόρερ των Χανιωτών εξηγεί στο Gazzetta.gr γιατί προτίμησε να μείνει και φέτος στον Πλατανιά, μιλά για τον στόχο του να βάλει πιο πολλά γκολ, για το πως πανηγυρίζει και την θετική αύρα της κόρης του καθώς και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Διαβάστε ακόμα το τι λέει για την προοπτική μίας μεταγραφής, τον σύλλογό του και τι συνθήκες επικρατούν εκεί. Δείτε αναλυτικά τι μας είπε:

Είσαι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Πλατανιά. Τι σε ώθησε να έρθεις στην Ελλάδα και τα Χανιά και ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σου από τον σύλλογό σου και την ελληνική Λίγκα;
Ομολογώ ότι όταν αγωνιζόμουν στην Ισπανία δεν γνώριζα την ομάδα του Πλατανιά. Η πρώτη μου επαφή με ανθρώπους της ομάδας έγινε στην χώρα μου, όπου συναντήθηκα με τον τότε πρόεδρο, κ. Στέλιο Βαρουξάκη και τον Γενικό Αρχηγό, κ. Δημήτρη Μαθιουλάκη, οι οποίοι συζήτησαν μαζί μου την πιθανότητα να έρθω στην Ελλάδα. Ήταν κάτι που το ήθελα, γιατί αποτελούσε μια νέα ευκαιρία για μένα και που θα με βοηθούσε επαγγελματικά. Ήρθα σε επαφή με τον Χουάν (σ.σ. Αγκιλέρα), τον ρώτησα πώς ήταν η ζωή στον Πλατανιά και αυτά που άκουσα με οδήγησαν να πάρω την απόφαση να έρθω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ζωή εδώ. Για μένα και την οικογένειά μου είναι το καλύτερο μέρος που θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε. Η ομάδα αναπτύσσεται και βελτιώνεται διαρκώς σε όλους τους τομείς και είναι πολύ ευχάριστο να βρίσκομαι σε μια ομάδα, η οποία θέλει να κάνει τα πάντα σωστά. Οι άνθρωποι είναι υπέροχοι. Από την πρώτη στιγμή μου φέρθηκαν σαν να είμαι μέλος της οικογένειάς τους. Θετική είναι η εμπειρία που έχω μέχρι σήμερα και από την ελληνική Λίγκα. Αρχικά, δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο ανταγωνιστική. Ωστόσο, η περσινή χρονιά μού έδειξε ότι είναι μια πολύ ανταγωνιστική και δυνατή Λίγκα με αρκετές αξιόλογες ομάδες.
Είναι η πρώτη φορά που βγήκες εκτός Ισπανίας για να παίξεις ποδόσφαιρο. Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα εδώ; Πώς τα βρήκες και από ποδοσφαιρικής πλευράς και ως προς την καθημερινότητα και τι διαφορές εντοπίζεις σε σχέση με την χώρα σου;
Τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο διαφορετικά, συγκριτικά με την Ισπανία. Ιδιαίτερα, πάντως, η Κρήτη είναι ένα μέρος ξεχωριστό, αυθεντικό, πολύ όμορφο και ο κόσμος είναι ιδιαίτερα φιλόξενος. Στην Ισπανία, βέβαια, η ποδοσφαιρική «βιομηχανία» είναι πολύ μεγαλύτερη και υπάρχουν ορισμένες ομάδες που είναι κορυφαίες στον κόσμο. Στην Ελλάδα υπάρχουν 5-6 ισχυρές ομάδες, με πολύ κόσμο και ιστορία, ενώ στην χώρα μου υπάρχουν πολύ περισσότερες ομάδες με πολύ κόσμο και ιστορία, που είναι πολύ ανταγωνιστικές και δυνατές.
Το περασμένο καλοκαίρι είχαν ακουστεί και γραφτεί πολλά για το μέλλον σου και για το ενδιαφέρον διαφόρων ομάδων. Υπήρχαν κρούσεις για σένα; Υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον από το εξωτερικό; Για ποιο σύλλογο θα μπορούσες να κάνεις το επόμενό σου βήμα;
Πράγματι, πέρυσι υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες. Αλλά εγώ έχω συμβόλαιο δύο ετών με τον Πλατανιά και ήθελα να παραμείνω στην ομάδα. Αν υπήρχε κάποια πρόταση, με την οποία θα συμφωνούσε τόσο η ομάδα μου όσο κι εγώ, ενδεχομένως να πήγαινα. Όμως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα και είμαι πολύ ευχαριστημένος που παραμένω στον Πλατανιά.
Ο Πλατανιάς πέρυσι κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία. Φέτος το ξεκίνημά του δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αν και έχει υλικό για να μπορέσει να σταθεί στην κατηγορία. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
Πέρυσι είχαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πολλές αλλαγές. Αλλάξαμε τρεις προπονητές, κάτι που είναι δύσκολο για μια ομάδα. Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε, αν και η ομάδα είχε δυνατότητες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούμε, αλλά στο τέλος καταφέραμε, έστω και δύσκολα, τον στόχο μας, που ήταν η παραμονή της ομάδας στην Λίγκα. Αυτήν την χρονιά πιστεύω ότι έχουμε μια ομάδα που αγωνίζεται περισσότερο ομαδικά, μια ομάδα με νέους παίκτες, με ικανότητες και αισιοδοξία, και εκτιμώ ότι μπορούμε να τα πάμε αρκετά καλύτερα. Είναι αλήθεια ότι στο ξεκίνημα δεν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τους βαθμούς που θέλαμε, αν και η εικόνα της ομάδας μας στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια ήταν πραγματικά καλή. Το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε κάποιες μεμονωμένες στιγμές των αγώνων μάς στοίχισε. Θα πρέπει, βέβαια, να συνυπολογιστεί ότι αγωνιστήκαμε με τέσσερις από τις πέντε ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος, οι οποίες ήταν πιο έτοιμες από εμάς καθώς είχαν ξεκινήσει νωρίτερα την προετοιμασία τους, εξαιτίας των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, προσπαθούμε να διορθώνουμε τα λάθη μας και κοιτάμε μπροστά.
Πέρυσι είχες 11 γκολ στην κατηγορία με στατιστικά 1 τέρμα ανά 4,5 τελικές. Φέτος έχεις σκοράρει ήδη δύο φορές, έχοντας το ίδιο ακριβώς στατιστικό. Ποιοι είναι οι φετινοί σου στόχοι;
Αυτήν την χρονιά γνωρίζω πολύ καλύτερα τους αντιπάλους μας και την ελληνική Λίγκα, είμαι υγιής και πιστεύω ότι με τη βοήθεια των συμπαικτών μου, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, θα καταφέρω να ξεπεράσω τον αριθμό των γκολ που πέτυχα πέρυσι. Βέβαια, το γκολ δεν είναι εμμονή για μένα. Με ικανοποιεί εξίσου η δημιουργία. Με ικανοποιεί να είμαι χρήσιμος για την ομάδα μου με οποιονδήποτε τρόπο. Ελπίζω φέτος να καταφέρω περισσότερα πράγματα απ' ό,τι πέρυσι.
Πού θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει τη φετινή χρονιά η ομάδα σου; Ποιες είναι οι προοπτικές των Χανιωτών για φέτος;
Ο πρώτος και κυρίαρχος στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Αυτό θέλουμε να το πετύχουμε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που θα εξασφαλίσουμε την παραμονή, ο επόμενος στόχος θα είναι να βρεθούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Πιστεύω ότι ο Πλατανιάς έχει τις δυνατότητες για να βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, ίσως και λίγο ψηλότερα. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι προέχει η παραμονή.
Πώς κρίνεις συνολικά το ελληνικό πρωτάθλημα; Από συμπεριφορές, συνθήκες, επίπεδο και ποιότητα ποδοσφαίρου, ομάδες, διαιτησίες και προσέλευση κόσμου στα γήπεδα;
Όσον αφορά στο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπάρχουν πέντε ομάδες που βρίσκονται αγωνιστικά πάνω από τις άλλες. Όλες οι υπόλοιπες βρισκόμαστε περίπου στο ίδιο επίπεδο, αν και υπάρχουν κάποιες αισθητές διαφορές σε επιμέρους τομείς. Για παράδειγμα, πιστεύω ότι ο Πλατανιάς είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο οργανωτικά και διοικητικά και είναι σημαντικό ότι συνεχώς βελτιώνεται. Όσον αφορά στο θέμα της προσέλευσης κόσμου, οφείλω να πω ότι η ομάδα του ΟΦΗ διαθέτει μία πραγματικά δυνατή έδρα, με θερμούς οπαδούς, γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα. Για την διαιτησία δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο. Δεν είναι δουλειά των ποδοσφαιριστών να σχολιάζουν την διαιτησία.
Έχεις σκοράρει με διάφορους τρόπους. Ποια είναι η αγαπημένη σου κίνηση και πώς προτιμάς να πανηγυρίζεις;
Για μένα είναι το ίδιο. Το σημαντικό είναι όταν δέχομαι την μπάλα και είμαι σε θέση που μπορώ να σκοράρω να το κάνω. Μου αρέσει να κινούμαι στη μικρή περιοχή. Όσο για τον τρόπο που συνήθως πανηγυρίζω, φιλάω το δεξί μου χέρι, όπου έχω σε τατουάζ το όνομα της κόρης μου, της κούκλας μου. Είναι μεγάλη η χαρά όταν σκοράρεις. Και η χαρά που παίρνεις και η χαρά που δίνεις στους φίλους της ομάδας.
Ποιος είναι ο αμυντικός που σε έχει δυσκολέψει περισσότερο έως τώρα στη θητεία σου στην Ελλάδα;
Οι ομάδες που με δυσκόλεψαν περισσότερο, κατά την περυσινή περίοδο, ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ατρόμητος. Και οι δύο αυτές ομάδες διαθέτουν πολύ καλούς αμυντικούς. Ήταν από τους πιο σκληρούς αγώνες που έδωσα πέρυσι. Ήταν οι αγώνες, στους οποίους κατέβαλλα την μεγαλύτερη προσπάθεια για να μπορέσω να βοηθήσω τον εαυτό μου και την ομάδα μου.
Αν και είναι νωρίς ακόμα ποιες είναι οι εκτιμήσεις σου για φέτος ως προς τη δυναμική των ομάδων; Ποιες έχουν κατά τη γνώμη σου τον πρώτο λόγο για τον τίτλο και ποιες θα κινδυνεύσουν με υποβιβασμό;
Είναι όντως νωρίς. Η Βέροια είναι, μέχρι στιγμής, μια έκπληξη καθώς έχει πετύχει τέσσερις νίκες και έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό. Για τον τίτλο βλέπω να υπάρχει μια «μάχη» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Είναι οι δύο ομάδες που θα ανταγωνιστούν μέχρι το τέλος. Για την παραμονή πιστεύω ότι θα παλέψουν οκτώ ομάδες. Ελπίζω και εύχομαι ότι ο Πλατανιάς δεν θα είναι μία από αυτές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα