Τσέλσι - Αστον Βίλα 3-0 (vids)

Gazzetta team
Τσέλσι - Αστον Βίλα 3-0 (vids)

bet365

Δεν είναι ο Μαραντόνα αλλά με 8 γκολ σε 6 ματς ο Κόστα γράφει ιστορία και διατηρεί την Τσέλσι στην κορυφή (3-0 την Αστον Βίλα). Στο -3 η εκπληκτική Σαουθάμπτον!

Η Αστον Βίλα πήγε στο Λονδίνο γνωρίζοντας ότι θα φάει σίγουρα γκολ. Απο το 1993 δεν υπήρξε χρονιά που να κράτησε ανέπαφη την εστία της στο «Στάμφορντ Μπριτζ», τώρα θα την κρατούσε; Η παράδοση συνεχίστηκε από νωρίς αφού στο 7' ο Γουίλιαν πήγε για το γκολ, ο τερματοφύλακας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Βραζιλιάνος γύρισε για τον Οσκαρ, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είχε πλέον την κατάσταση στα χέρια της και με την σοβαρότητα που δείχνει φέτος σε κάθε αγώνα θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν κάτι στράβωνε στη συνέχεια. Αυτή η έκπληξη, τελικά, δεν έγινε.

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να ήταν θεωρητικά στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος μετά το τέλος του πρώτου μέρους αφού το σκορ παρέμεινε στο 1-0 αλλά στην επανάληψη η Τσέλσι μπήκε στο γήπεδο για να καθαρίσει τον αγώνα και το έκανε. Στο 59' οι Αζάρ και Γουίλιαν άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο Αθπιλικουέτα έκανε την σέντρα και ο Ντιέγκο Κόστα με κεφαλιά το 2-0, πετυχαίνοντας το γκολ Νο8 σε 6 αγώνες (σ.σ.: Μόνο ο Μίκι Κουίν έχει βάλει περισσότερα στην Premier League, μετρώντας 10)!

Ο Ισπανός φορ θα μπορούσε να τα κάνει και 9 στο 79', όταν εξέθεσε δυο-τρεις αμυντικούς αλλά ο Γκουζάν απεκρουσε, για να γίνει όμως το 3-0 στην επαναφορά από τον Γουίλιαν. Χαλαρή νίκη για τους Μπλε, που παραμένουν στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας μόνο μία ισοπαλία μετά από έξι αγωνιστικές!


Γράφουν ιστορία οι Αγιοι
Ποτέ ξανά στα... σαλόνια δεν είχε καταφέρει κάτι ανάλογο. Η Σαουθάμπτον που νίκησε 2-1 εντός την ΚΠΡ, πανηγύρισε για τέταρτο διαδοχικό ματς και παρέμεινε στο -3 από την κορυφή. Αυτή τη συγκομιδή των 13 βαθμών στην 6η αγωνιστική, δεν την είχε δει ποτέ ξανά. Ας όψεται αυτή τη φορά η γκολάρα του Γκρατσιάνο Πελέ. Ο Ιταλός φορ στο 68' και με το σκορ στο 1-1, τσίμπησε τη μπάλα εντός περιοχής και πλάτη στην αντίπαλη εστία, απογειώθηκε για ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι (από τον Αύγουστο του 2012 που ήταν στη Φέγενορντ έχει σκοράρει 54 φορές σε 63 ματς πρωταθλήματος). Λίγο νωρίτερα (54') ο Μπερτράν είχε κάνει το 1-0, ο Οστιν 66') είχε ισοφαρίσει, ενώ ο Τάντιτς είχε και δοκάρι για τους γηπεδούχους. Οσο για τους Ρέιντζερς εξακολουθούν να είναι τραγικοί στις εξόδους τους.


Παρέμεινε «Χ»ωρίς νίκη
Πέρσι στο φινάλε της σεζόν, η Σάντερλαντ έτρεξε ένα εκπληκτικό σερί και έσωσε την κατηγορία. Φέτος όμως δεν μπορεί να κάνει σεφτέ και μετά από έξι αγώνες δεν έχει πάρει νίκη. Δεν τα κατάφερε ούτε υποδεχόμενη τη Σουόνσι που έφυγε από το «Στάδιο του Φωτός» με το 0-0. Η πέμπτη ισοπαλία για τις Μαύρες Γάτες ήρθε παρά το ότι στα 10 τελευταία λεπτά έπαιζαν με παίκτη περισσότερο (αποβολή Ράνχελ). Βίκαμ και Φλέτσερ είχαν πάντως εξαιρετικές ευκαιρίες να νικήσουν τους Κύκνους, αλλά αστόχησαν. Τουλάχιστον οι γηπεδούχοι μπόρεσαν φέτος να μην δεχτούν γκολ από την εν λόγω αντίπαλο, καθώς πέρσι η Σουόνσι τους έβαλε συνολικά επτά!


«Παλάτια» με Γουόρνοκ
Σε ένα τρίλεπτο ξέσπασμα (51' Κάμπελ, 54' Γιέντινακ) η Κρίσταλ Πάλας καθάρισε τη Λέστερ με 2-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά να επιστρέψουν στο ματς, όπως έκαναν εντυπωσιακά την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι έδειξαν και πάλι ότι βγάζουν ρυθμό και πάθος, όπως συνέβη και στην δική τους ανατροπή με 3-2 απί της Εβερτον. Ετσι έφτασαν στη δεύτερη σερί επιτυχία τους, παραμένοντας αήττητοι για τέταρτο ματς, δηλαδή απ' όταν τους ανέλαβε ο Νιλ Γουόρνοκ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα