Ο Ντίνας στα άκρα του 4-2-3-1, ο Μπαϊράμι και ο Σταματάκης!

Ο Ντίνας στα άκρα του 4-2-3-1, ο Μπαϊράμι και ο Σταματάκης!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Ο Ντίνας στα άκρα του 4-2-3-1, ο Μπαϊράμι και ο Σταματάκης!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για κάποια συμπεράσματα που βγήκαν από το χθεσινό φιλικό του Παναθηναϊκού με την Βιτόρουλ.

Κάποια πράγματα από αυτά, που έχει στο μυαλό του ο Γιάννης Αναστασίου για τη συνέχεια σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη τα είδαμε χθες στο φιλικό με την Βιτόρουλ.

Κατ’αρχάς είδαμε να χρησιμοποιεί για μεγάλο διάστημα το 4-2-3-1 και μόνο στα τελευταία λεπτά με την είσοδο του Ζέκα να ακολουθεί το 4-4-2 με ρόμβο. Είναι πολύ πιθανό αυτό το 4-2-3-1 να το δούμε στη συνέχεια. Θωρακίζει καλύτερα την άμυνα με δύο αμυντικά χαφ, που μπορεί να είναι δύο εκ των Μέντες, Πράνιτς , Λαγού, Δώνη, Μπούι, με τον τελευταίο ακόμα να μην δείχνει κάτι.

Από κει και πέρα αυτό, που φάνηκε χθες για άλλη μία φορά είναι ότι ο Ντίνας αποδίδει καλύτερα όταν αγωνίζεται στο αριστερό άκρο. Χθες δημιούργησε με ωραία ενέργεια το πρώτο γκολ, ενώ από αυτή την θέση και συγκλίνοντας προς τον άξονα έδωσε και δύο πάσες πάρε-βάλε στον Κλωναρίδη, που τα έχασε. Οσες φορές έχει παίξει ο Ντίνας πίσω από τον επιθετικό, η στην κορυφή του ρόμβου στο 4-4-2 εγκλωβίζεται, όταν πάει στο αριστερό άκρο δημουργεί καταστάσεις.

Οσον αφορά τον Μπαιράμι χθες έδειξε ότι είναι στον δρόμο της επιστροφής. Είχε καλά τρεξίματα για μία ώρα, καλές μακρινές μεταβιβάσεις της μπάλας και μία πολύ ωραία ενέργεια εντός περιοχής, που παραλίγο να καταλήξει σε γκολ. Για την ποιότητα του Μπαϊράμι δεν γίνεται λόγος. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα στην μέση. Χθες έδειξε , ότι είναι σε καλό δρόμο, αλλά χρειάζεται να πάρει δύο-τρία παιχνίδια ακόμα στα πόδια του, για να πούμε ότι φέτος θα είναι διαφορετικός από πέρυσι. Πάντως ποιοτικά μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και με γκολ, αλλά και με πάσες είτε σε ρόλο ελεύθερου πίσω από τον φορ είτε σε ρόλο ακραίου.

Κατά τα άλλα και χθες είδαμε για άλλη μία φορά να χάνονται εύκολα γκολ κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπερίσα δεν μου έδειξε τίποτα ιδιαίτερο. Δεν είχε κίνηση χωρίς την μπάλα και για αυτό σε καμία στιγμή του αγώνα δεν μπόρεσε να φανεί. Είναι φανερό, ότι θέλει χρόνο προσαρμογής και για αυτό είναι πολύ νωρίς για να τον κρίνουμε. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν νομίζω ότι μπορεί άμεσα να βοηθήσει και χρειάζεται δουλειά. Και φαίνεται να είναι καθαρά φορ περιοχής. Μην ξεχνάμε ότι είναι 18 χρονών και δεν έχει παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο.

Θέλω , όμως, να πω και δύο λόγια για τον Σταματάκη, που μπήκε στο τελευταίο ημίωρο. Γρήγορος με κάθετη πάσα, έδειξε ότι μπορεί φέτος να ξεπεταχτεί διότι πέρυσι είχε έναν τραυματισμό στο γόνατο , που τον άφησε έξω για πολύ καιρό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.