Ατλέτικο - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

Ατλέτικο - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

bet365

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Ατλέτικο, με τσαμπουκά και θράσος πήρε την πρώτη κούπα της σεζόν στην Ισπανία. Γκολ ο Μάντζουκιτς (1-0), μόνο ο... Χάμες για Ρεάλ!

Η Ατλέτικο του Σιμεόνε συνεχίζει να... τρελαίνει την Ισπανία. Σούπερ οι «ροχιμπλάνκος», άψογα στημένοι, εγκλώβισαν τη Βασίλισσα και με τσαμπουκά κατάφεραν να πάρουν τον πρώτο εγχώριο τίτλο. Ενα γκολ ήταν αρκετό, με τον Μάντζουκιτς να σκοράρει, να αντέχει στο... ξύλο και να δικαιώνει τους Μαδριλένους για την επιλογή τους. Χρειάστηκαν 29 χρόνια για να κατακτήσει ξανά η Ατλέτικο το Σούπερ Καπ, αλλά και 15 χρόνια για να κερδίσει εντός τη Ρεάλ. Η «Βασίλισσα» συνέχισε τις αρνητικές επιδόσεις στα εκτός έδρας ματς της διοργάνωσης με 10 ήττες σε 13 ματς, ενώ ο Κασίγιας υπέστη την πρώτη του ήττα ως βασικός από την Ατλέτικο έπειτα από 27 ματς. Ο Κριστιάνο μπορεί να μπήκε στο 46', αλλά η Ρεάλ είχε μόνο τον... Χάμες να προσπαθεί, με την άμυνά της να παρουσιάζεται ξανά προβληματική.

Γκολ με το καλημέρα...
Πολύ δυνατό ξεκίνημα της Ατλέτικο, έβαλε τη Ρεάλ -παρουσιάστηκε χωρίς τον Κριστιάνο - στην περιοχή από τα πρώτα δευτερόλεπτα και άρχισε το... σφυροκόπημα. Ο Βαράν στο 1' με σωτήριο τάκλιν γλίτωσε την ομάδα του, αλλά πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν σκοράρει. Ράμος και Βαράν ήταν... αλλού, ο Γκριεζμάν με κεφαλιά έβγαλε σε θέση βολής τον Μάντζουκιτς και ο διεθνής φορ με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Κροάτης στην ιστορία του θεσμού που καταφέρνει να πετύχει γκολ.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα και οι παίκτες του Αντσελότι αδυνατούσαν να αντιδράσουν. Ωστόσο, το τέταρτο πέρασε, η Ατλέτικο δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και η Ρεάλ βρήκε την ευκαιρία ισορροπήσει και να βγει μπροστά. Την απουσία του Πορτογάλου προσπάθησε να καλύψει ο Χάμες, κινητήριος μοχλός, αλλά... μόνος. Το νέο απόκτημα της ομάδας έπαιζε και για τον Μπέιλ, ο οποίος μάταια προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες να απειλήσει. Ο Κολομβιανός ήταν εξαιρετικός και στο 25' προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Μογιά.

Το ματς πολύ σκληρό, οι μονομαχίες δυνατές και αρκετές φορές αντιαθλητικές και πριν το ημίωρο είχαμε αποβολή. Δεν αποβλήθηκε παίκτης, αλλά προπονητής, με τον Σιμεόνε να τα... χώνει στον 4ο και να πηγαίνει στις εξέδρες. Το ματς δεν είχε ρυθμό, η Ατλέτικο δεν... καιγόταν να απειλήσει, η Ρεάλ δεν είχε λύσεις και μόνο ο Χάμες ήταν δραστήριος. Μάλιστα, στο 36' η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ. Ο Κολομβιανός είχε πάρει πάνω του τη Ρεάλ και στο 38' με εξαιρετική ενέργεια, ελευθέρωσε τον Μπέιλ, αλλά το σουτ του Ουαλού κατέληξε άουτ.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία του α' μέρους ήταν για την Ατλέτικο. Ακόμα ένα στημένο, ακόμα ένα... ναυάγιο στην άμυνα της Ρεάλ, αλλά η κεφαλιά του Ραούλ Γκαρσία πέρασε μόλις άουτ. Ο Χάμες στην επόμενη φάση θα μπορούσε να απαντήσει, αλλά η σουτάρα που εξαπέλυσε δεν βρήκε στόχο.

Ρίσκαρε ο Αντσελότι, αλλά...

Ο Κάρλος Αντσελότι ρίσκαρε, πέρασε στο β' μέρος τον Κριστιάνο στη θέση του Κρόος, το σύστημα έγινε 4-2-1-3 με τον Χάμες να περνά πίσω από την τριπλέτα. Η Ρεάλ μπήκε δυνατά, ο Πορτογάλος έδωσε ώθηση, αλλά από το... 49' φάνηκε το κενό στον άξονα. Η Ατλέτικο έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, αφού η κεφαλιά του Ραούλ Γκαρσία βρήκε το οριζόντιο και στη συνέχεια ο Κασίγιας με υπερένταση πρόλαβε τον Μάντζουκιτς. Στις αντεπιθέσεις οι γηπεδούχοι ήταν... φωτιά και στο 53' ο Καρβαχάλ με σωτήρια τοποθέτηση έκλεψε το... γκολ από τον Μάντζουκιτς.

Ο Αντσελότι... φόρτωσε ακόμα περισσότερο την επίθεση, άφησε εκτός τον Χάμες, πέρασε τον Ισκο, αλλά γκολ δεν είδε. Εξαιρετικά στημένη η Ατλέτικο, έκανε ό,τι ήθελε μπροστά και σε δυο λεπτά έχασε δυο καλές ευκαιρίες, αφού τόσο στο 71' ο Κόκε όσο και στο 72' Ο Γκριεζμάν δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το ματς. Η Ρεάλ μάταια προσπαθούσε να απειλήσει, οι... μάχες συνεχίζοντας, οι κάρτες διαδοχικές, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την κούπα, αλλά και τον Μόντριτς, ο οποίος αποβλήθηκε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα