Ξάνθη 2014-15: Παραμονή στα μπαράζ και ελπίδα για καλύτερες μέρες

Νίκος Τσιώκος
Ξάνθη 2014-15: Παραμονή στα μπαράζ και ελπίδα για καλύτερες μέρες

bet365

Η Σκόντα Ξάνθη ήταν πάνω από τα μισά της βαθμολογίας στα μισά της σεζόν, όμως στο τέλος χρειάστηκε να δώσει μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου για να παραμείνει τελικά στη Σούπερ Λίγκα και ελπίζει σε πολύ καλύτερες μέρες.

Αν κανείς στα μέσα της σεζόν έλεγε ότι η Ξάνθη θα έδινε μπαράζ για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, θα τον έλεγαν τρελό! Η Σκόντα ήταν πάνω από τα μισά βαθμολογίας, με το πέρας του πρώτου μισού του πρωταθλήματος. Όμως, στο δεύτερο... ημίχρονο πήρε την κατιούσα, τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που έπρεπε και κατέληξε να παλεύει για την παραμονή.

Μάλιστα, έτυχε να βρεθεί στην 16η θέση, που όπως αποφασίστηκε σχεδόν την τελευταία στιγμή οδηγούσε στο μπαράζ με τον τρίτο της Football League. Αν και αναδείχθηκε ισόβαθμη με Βέροια, Πλατανιά, ήταν από... κάτω λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων. Έτσι, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου.

Κέρδιζε; Όχι απλά θα παρέμενε στη Σούπερ Λίγκα, αλλά θα... έσωζε την παρτίδα, έστω και στο φινάλε. Έχανε; Όχι απλά υποβιβαζόταν στη δεύτερη κατηγορία, αλλά... γκρέμιζε και ό,τι είχε... χτίσει για 25 χρόνια, στα οποία μετρούσε συνεχείς παρουσίες στα... μεγάλα σαλόνια όντας η πιο σταθερή ομάδα της επαρχίας.

Αφού ήρθε το 2-1 επί των Θεσσαλών στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και συνάμα η παραμονή, αποφασίστηκε από τη διοίκηση η... ελληνοποίηση των ακριτών, με στόχο και ελπίδα για πολύ καλύτερες μέρες τη νέα σεζόν και να μην... επιστρέψει ο εφιάλτης της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Οι περισσότεροι ξένοι αποτέλεσαν παρελθόν και ήρθαν παίκτες, όπως οι Λισγάρας, Παπαστεριανός και Καπετάνος, ενώ η Σκόντα ενισχύθηκε σημαντικά με την προσθήκη του Λουσέρο, αλλά και του Ομπόντο.

ΗΡΘΑΝ: Λισγάρας, Λουσέρο, Παπαστεριανός, Καρυπίδης, Καπετάνος, Ολιβέιρα, Αναστασόπουλος, Γουάλας, Ομπόντο, Ρούντι

ΕΦΥΓΑΝ: Βάλλας, Μάνταλος, Σουάρεζ, Μαρέν, Ντε Γκούζμαν, Χοσέμι, Παΐτο, Τσέμα, Γκοχούρι, Σολάρι, Τορομανίδης, Δουμάνης

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Με τη φυγή του Εστεμπάν Σολάρι, στη Ξάνθη θα περιμένουν πολλά από τον Αντριάν Λουσέρο. Ο Αργεντινός έχει αγωνιστεί με επιτυχία στο ελληνικό πρωτάθλημα όντας ένας από τους παίκτες που έχουν κάνει τη διαφορά σε όσες ομάδες αγωνίστηκε (Πανθρακικό, Απόλλων Σμύρνης). Μάλιστα, για τους ακρίτες ήταν ο βασικός συντελεστής για την τότε πορεία της ομάδας. Στη Σούπερ Λίγκα μετράει 42 συμμετοχές, 6 γκολ και 6 ασίστ, ενώ ο... απολογισμός του στο Κύπελλο είναι 7 εμφανίσεις 2 τέρματα και 4 ασίστ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έχει... φτιάξει το όνομά του στην προπονητική κυρίως λόγω όσων πέτυχε κατά τη θητεία του σε Ολυμπιακό Βόλου και Αστέρα Τρίπολης. Τη σεζόν 2009-2010 οδήγησε τους Θεσσαλούς στη Σούπερ Λίγκα, ενώ με τους Αρκάδες έφτασε σε μία ευρωπαϊκή έξοδο και σ' έναν τελικό Κυπέλλου την αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Πλέον, καλείται να... χτίσει μια νέα Ξάνθη, που θα πρωταγωνιστεί και δε θα παλεύει για την παραμονή.

ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΑΝ: Αρχικά, αν πετύχει την παραμονή όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ώστε να μην μπει ξανά στους... μπελάδες της περασμένης σεζόν. Σε δεύτερη φάση να τερματίσει όσο γίνεται πιο ψηλά στη βαθμολογία και να θυμηθεί τις παλιές καλές χρονιές που είχε στη μεγάλη κατηγορία.

ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Γίνει αυτό που δεν έγινε την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Εφόσον υποβιβαζόταν, θα έβαζε τέλος σε 25 χρόνια σερί παρουσίας στα μεγάλα σαλόνια. Τώρα αυτά έγιναν 26 και στη Σκόντα θέλουν να τα διευρύνουν και όχι να κάνουν ένα τεράστιο πίσω γύρισμα στον χρόνο.

ΓΗΠΕΔΟ: Το Skoda Xanthi Arena στα Πηγάδια έχει χωρητικότητα 7.361 θέσεις.

WEB: www.skodaxanthifc.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα