Βέροια 2014-15: Νέα ευκαιρία για την... βασίλισσα του βορρά

Βέροια 2014-15: Νέα ευκαιρία για την... βασίλισσα του βορρά

Νίκος Τσιώκος
gazzetta default image fallback

bet365

Η Βέροια είχε το δεύτερο... καλό εισιτήριο στην τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη, Πλατανιά και έχει μια... τρίτη ευκαιρία στη Σούπερ Λίγκα.

Θα μπορούσε και να υποβιβαστεί. Τουλάχιστον, αυτό φαινόταν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος, όμως στο φινάλε κατάφερε να βρεθεί πάνω και από την 16η θέση. Η Βέροια ισοβάθμησε με Ξάνθη, Πλατανιά, είχε τη δεύτερη καλή θέση και άφησε τους ακρίτες να δώσουν μπαράζ για την παραμονή.

Έτσι, παρέμεινε για τρίτη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα και έχει άλλη μία ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Με την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας ήρθαν οι Κίκε Ερνάντεθ, Χοσέ Γκρανέρο για να θέσουν σε εφαρμογή το... ισπανικό μοντέλο. Ισπανοί ήρθαν, επέστρεψε και ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Χοκίν Εσπάρθα, ενώ οι άνθρωποι του συλλόγου της Ημαθίας... ψάχτηκαν και σ' άλλες αγορές για την ενίσχυση του ρόστερ.

Μάλιστα, δεν άλλαξε κάτι στον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου, όταν η Βέροια πριν από λίγο καιρό άλλαξε... χέρια και πέρασε από τον Γιώργο Αρβανιτίδη στον Θόδωρο Καρυπίδη.

Ήρθαν: Γιώργος Γεωργιάδης, Νικολάο Ντουμίτρου. Ρομπέρτο Μπατιόν, Χαβιέ Κάμπορα, Χοσέ Καταλά, Νάιτζελ Χασελμπάινκ, Ιβάν Μαλόν Αραγονές, Βαγγέλης Τσιάμης, Σιρίλ Καλί, Ντομινίκ Μαλονγκά, Μάριος Παπαδόπουλος, Χοκίν Εσπάρθα, Χαβιέρ Τόρες, Νταβίντ Μπαρντέρα.

Έφυγαν: Νίκος Τζημογιάννης, Τζόναθαν Λόπες Πέρες, Ισμαέλ Γκονσάλβες, Μαχαμαντού Σισοκό,

Πετρ Τραπ, Στέφανος Σιόντης, Ζεζίνιο, Πάβελ Κομόλοφ, Κώστας Μπάρμπας, Γκιγέρμο Πέρες, Νίκος Γεωργιάδης

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Οι προτάσεις ήταν αρκετές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκαν, όμως ο Μπεν παρέμεινε στη Βέροια. «Ξελάσπωσε» σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα του πέρυσι, λίγο έλειψε να βγει πρώτος σκόρερ (δεύτερος με Μπεργκ στα 15 γκολ, πίσω από τον Σολάρι που είχε 16) και κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Αφού έμεινε στη «βασίλισσα του Βορρά», άπαντες ελπίζουν σε παρόμοια και ακόμα καλύτερη σεζόν.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο. Προσλήφθηκε, με σκοπό να θέσει σε εφαρμογή το... ισπανικό μοντέλο. Μαζί με τον Κίκε Ερνάντεθ ξεκίνησαν τον μεταγραφικό σχεδιασμό έχοντας στόχο να δημιουργήσουν μια Βέροια, η οποία θα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Έχει δουλέψει σε πολλές ισπανικές ομάδες, ενώ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη Λεβάντε.

ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΑΝ: Τρίτη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα και θέλει να μείνει για μία ακόμα. Δε θα έχει εύκολο έργο, καθώς φέτος θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες, με δεδομένο ότι θα επιστρέψουμε από τη σεζόν 2015-2016 στο πρωτάθλημα με 16 συλλόγους. Βέβαια, στη Βέροια πάντα ονειρεύονται το κάτι παραπάνω.

ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Υποβιβαστεί στη Football League. Δύο σεζόν κατάφερε να παραμείνει στο... νήμα και φέτος αν βρεθεί στις θέσεις που ήταν τις προηγούμενες χρονιές, θα επιστρέψει στη δεύτερη κατηγορία, έπειτα από τρία χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Σούπερ Λίγκα.

ΓΗΠΕΔΟ: Το Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας έχει χωρητικότητα 5.900 θέσεις.

WEB: www.veriafc.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα