Αστέρας Τρίπολης 2014-15: Εχθρός του καλού το καλύτερο!

Δημήτρης Τομαράς
Αστέρας Τρίπολης 2014-15: Εχθρός του καλού το καλύτερο!

bet365

Μετά την τεράστιας σημασίας και αξίας πρόκριση σε βάρος της Μάιντς στο Γιουρόπα Λιγκ ο Αστέρας Τρίπολης βάζει... πλώρη ακόμα και για τα πιο ψηλά «στρώματα» της Σούπερ Λίγκας.

Οι επιτυχίες και οι καλές πορείες μίας ομάδας της ανοίγουν πάντα την... όρεξη. Και ο 5ος της περσινής χρονιάς Αστέρας Τρίπολης με 58 βαθμούς και διαφορά 8 βαθμών από τον 4ο ειδικά μετά την πολύ μεγάλη πρόκριση επί της Μάιντς στο Γιουρόπα Λιγκ θα επιδιώξει να φτάσει ακόμα πιο ψηλά την χρονιά που ξεκινά. Είναι άλλωστε η 2η συνεχόμενη χρονιά που πλασαρίζεται πολύ ψηλά (μετά την 4η της περασμένης περιόδου όπου είχε φτάσει και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπακό στο ΟΑΚΑ).

Τα εχέγγυα άλλωστε τα έχει. Και σταθερή διοίκηση και ιδιαίτερα καλό ρόστερ και ένα τεχνικό τιμ και παίκτες με... δίψα για διάκριση και καλή μπάλα. Το έδειξε άλλωστε και στις αναμετρήσεις με την γερμανική ομάδα και ενώ πριν είχε αποκλείσει την Ροβανιέμι. Επίσης στον πρώτο του αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην έδρα του επικράτησε με 2-0.

Φανέρωσε πως έχει την δυνατότητα να αποδώσει ποιοτικό ποδόσφαιρο και να βγάλει άκρως θετικό πρόσημο και φέτος. Την περσινή χρονιά πριν το ξεκίνημά της είχαν ενισχυθεί με παίκτες όπως οι Μουνάφο, Ζησόπουλος, Χουάνμα, Μπαράλες, Γκρατσίνι, Γκόιαν, Ερνάντεζ και Καράσκο. Άλλοι βοήθησαν περισσότερο και άλλοι όχι. Φέτος οι... ψαγμένες επιλογές δεν λείπουν από τους Αρκάδες.

Ποδοσφαιριστές σαν τον Μπαντιμπαγκά, που ξεχώρισε πέρυσι με τον Εργοτέλη ή τον Ρόλε και τον Μάσα (που ήδη ξεχωρίζουν) έχουν την δυνατότητα να του διασφαλίσουν μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα και όχι μόνο. Υπήρξαν πάντως και φέτος αρκετές αποχωρήσεις από το έμψυχό τους δυναμικό με αυτήν του Τσίμο Ναβάρο να είναι μία εκ των αξιοσημείωτων και να προξενεί και ερωτηματικά.

ΗΡΘΑΝ: Ερίκ Τιε Μπι, Φακούντο Πάρα, Ζιγκί Μπαντιμπαγκά, Ρίτσι Κιτόκο, Θανάσης Παντελιάδης, Τάσος Τσοκάνης, Αλμπέρτο Φερνάντες, Έντερσον Τορμένα, Μαρτίν Ρόλε, Πάμπλο Μάσα, Τόμας Κοσίτσκι, Κώστας Θεοδωρόπουλος.

ΕΦΥΓΑΝ: Χρήστος Λισγάρας, Παναγιώτης Λαδάς, Γκιράν Εντό, Χουάνμα Ντελγκάδο, Τσίμο Ναβάρο, Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι, Λαουτάρο Φορμίκα, Σεμπάστιαν Σέτι, Κώστας Κολοκοτρώνης, Βάλντο, Σάββας Τσαμπούρης, Χουάν Κάφα, Ντανιέλ Ερνάντεζ, Γιάννης Κοντοές, Μαουρίτσιο Καράσκο, Γιώργος Γεωργακόπουλος.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο παλιός που είναι... αλλιώς. Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις. Ο Αργεντίνος βιρτουόζος άσος σε μία ακόμα σεζόν του με τον Αστέρα Τρίπολης θα αποτελεί το πιο δυνατό χαρτί της ομάδας του.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Στάϊκος Βεργέτης είναι ο άνθρωπος που έχει πάρει από το 2013 την σκυτάλη από τον Σάκη Τσιώλη. Ο γεννημένος το 1976 τεχνικός που βούτηξε στα... βαθιά και στα δύσκολα, έχει φροντίσει να βάλει την δική του σφραγίδα στην ομάδα, παρουσιάζοντας έως τώρα αξιόλογο έργο.

ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΑΝ: Βρεθεί ξανά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Για τον Αστέρα Τρίπολης εδώ που έχει φτάσει και στο επίπεδο που είναι η καλή παρουσία στο πρωτάθλημα και τα υψηλά πλασαρίσματα είναι επιβεβλημένα.

ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Δεν μπορέσει να μπει στα πλέι οφ και δεν πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όσο ψηλότερα φτάσει τόσο το καλύτερο.

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (7493 θέσεις)

WEB: http://www.asterastripolis.gr/

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα