Αυτοκτόνησε, αλλά έχει ακόμη ένα «κανονάκι»!

Αυτοκτόνησε, αλλά έχει ακόμη ένα «κανονάκι»!

Νίκος Αθανασίου
Αυτοκτόνησε, αλλά έχει ακόμη ένα «κανονάκι»!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που αδίκησε τον εαυτό του, την διαχείριση της κρίσης και τα ματς ζωής ή θανάτου που... έρχονται για το Εuropa League.

Γίνεται να είσαι καλύτερος σε δύο παιχνίδια και να μένεις εκτός; Ναι, γίνεται. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός το ένιωσε στο πετσί του για τα καλά. Το άθλημα είναι δίκαιο. Ξεκάθαρα. Δεν στέλνεις την μπάλα στο πλεκτό και ενώ έχεις ξεκάθαρες ευκαιρίες σε δύο παιχνίδια; Θα τιμωρηθείς. Σε αυτό το επίπεδο, θα πιάσει ο Μποκού το σουτ της ζωής του, θα την στείλει εκεί που δεν πιάνεται, ο Καβασίμα θα κατεβάσει τα ρόλα, ο Άγγλος ρέφερι θα κάνει γαργάρα το πέναλτι στο 20' και... that's all που λένε και στο χωριό μου.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μια τεράστια διπλή ευκαιρία, απέναντι σε μία ομάδα κατώτερη σε όλα τα επίπεδα(εκτός από αυτό της ρέντας), να βάλει στο ταμείο ένα σίγουρο «τάλιρο» και στην συνέχεια να ενισχυθεί σημαντικά, ψάχνοντας το «θαύμα» στον δρόμο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα έχασε την δυνατότητα να προσθέσει βαθμούς στην δική του βαθμολογία και να φτιάξει το πληγωμένο του ευρωπαϊκό προφίλ. Έμεινε εκτός και τώρα γεμάτος πίεση πάει στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Μιλάμε για την απόλυτη αυτοκτονία, ειδικά αν σκεφτούμε πως ήταν... στρωμένο το παιχνίδι μέχρι και το πρώτο μισάωρο.

Η ομάδα του Αναστασίου έβγαλε αφέλεια μετά το 1-0. Προσπάθησε να τελειώσει την παρτίδα από το ημίχρονο ενώ θα μπορούσε να δώσει γήπεδο στους Βέλγους και να τους χτυπήσει στην κόντρα. Αφέλεια παρόμοια που της στοίχιζε πέρυσι βαθμούς στην έναρξη της Σούπερ Λίγκας. Είχε σε κάκιστο βράδυ αρκετούς από τους έμπειρους(Πέτριτς, Πράνιτς, Μέντες) και με μοναδικό αντάξιο της περίστασης τον Θανάση Ντίνα ήταν απίθανο να γυρίσει η παρτίδα, από την στιγμή που... σφύριζαν τα; δοκάρια! Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχθεί πως το «τριφύλλι» ήταν ανώτερο, πως οι ποδοσφαιριστές έδωσαν και την ψυχή τους. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο χειροκρότημα του φινάλε από τον κόσμο, ο οποίος έδωσε την δική του παράσταση!

Τα ματς με την Σταντάρ πέρασαν στην ιστορία και ο Παναθηναϊκός καλείται, πλέον, να διαχειριστεί την πρώτη κρίση ως το μέγεθος που είναι. Ως μεγάλη ομάδα. Όπως έκανε πέρυσι στα δύσκολα, όταν έβγαινε ακόμη πιο δυνατός. Δεν έχει, εξάλλου, άλλα περιθώρια. Θα είναι οικονομική καταστροφή και τεράστια ποδοσφαιρική αποτυχία αν το «τριφύλλι» δεν πάρει το εισιτήριο για την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ. Το μόνο θετικό είναι πως παραμένει ακόμη ζωντανός στον ρεαλιστικό καλοκαιρινό του στόχο. Την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Έχει ακόμη την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς και να φορέσει μακρυμάνικα μετά από δύο ολόκληρα χρόνια. Αρκεί να μάθει από τα λάθη του και φυσικά να ενισχυθεί όσο περισσότερο μπορεί και όσο του επιτρέπει το «πορτοφόλι» του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα