Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι 5-4 (πεν., κ.α. 2-2, vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι 5-4 (πεν., κ.α. 2-2, vids)

bet365

Λάμψη Ολυμπιακού στις ΗΠΑ! Αποχαιρέτησε το τουρνουά με εμφανίσεις Champions League και σούπερ Διαμαντάκο! Νίκησε την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, στα πέναλτι (5-4, κ.α. 2-2)!

Ακόμα μία σπουδαία νίκη για τον Ολυμπιακό στο φετινό τουρνουά των ΗΠΑ. Επικράτησε με 5-4 στην διαδικασία των πέναλτι της πρωταθλήτριας Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι στο ματς που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον θεσμό! Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 2-2 με τον Διαμαντάκο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο γκολ, φτάνοντας στα τρία σε όλο το τουρνουά. Πολλά τα θετικά μηνύματα για τους Πειραιώτες που έφτασαν πολύ κοντά στο να περάσουν στον τελικό!

Πως ξεκίνησε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είχε αρχικά μία διάταξη 4-2-3-1 που στην επίθεση γινόταν υπό προϋποθέσεις 4-4-2. Ο Ρομπέρτο κάτω από την εστία, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά ήταν οι Ελαμπντελαουί, Μανωλάς, Σιόβας και Μαζουακού. Αμυντικό χαφ ο Σάμαρης, δεξιά στον άξονα ο Μανιάτης και αριστερά ο Κασάμι. Ο Ντομίνγκες ήταν σε ελεύθερο ρόλο κινούταν πίσω από τους επιθετικούς Σαβιόλα και Διαμαντάκο.

Έτσι άρχισε η Σίτι

Η Σίτι είχε έναν σχηματισμό 4-4-2. Στα γκολπόστ ήταν ο Χαρτ, δεξιά ο Κλισί, τα στόπερ οι Ρέκικ και Μπογιάτα (παίκτη που ήθελε ο Ολυμπιακός φέτος), αριστερά ο Κολάροφ, μπροστά από την άμυνα στον άξονα οι Φερνάντο και Τουρέ. Στα δύο άκρα οι Νάβας και Νασρί και οι Γιόβετιτς και Ντζέκο στην κορυφή.

Καλή εικόνα αν και με προβλήματα στα άκρα

Ο Ολυμπιακός με το ξεκίνημα του αγώνα σημείωσε γκολ στο 2ο λεπτό με πλασέ του Τσόρι Ντομίνγκες. Γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 3' ακολούθησε το σουτ του Σαβιόλα που έφυγε έξω. Η Σίτι όμως αξιοποιώντας τα αμυντικά προβλήματα των Πειραιωτών από τα άκρα, δημιούργησε "ρήγματα" και έβγαλε γρήγορα φάσεις για γκολ, όπως αυτή με το ωραίο σουτ του Νασρί στο 7'. Στο 12' ήρθε για τον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του Σιόβα και η αναγκαστική του αλλαγή μετά από κόψιμο πάνω στον Ντζέκο.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να στέκονται καλά κυρίως στο δημιουργικό και το επιθετικό κομμάτι. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν σουτ με τον Τσόρι Ντομίνγκες και τον Κασάμι. Από την Σίτι ο μόνιμος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιόβετιτς. Στο 25' ο Διαμαντάκος ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπογιάτα ενώ στο 35' η Σίτι άνοιξε το σκορ με πολύ όμορφο γκολ του Γιόβετιτς ενώ λίγο πριν είχε χάσει πολύ καλή φάση με τον Τουρέ.

Ο άσος της Σίτι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ενώ είχε απέναντί του τον Τσόρι και τον Αβραάμ σούταρε στην κλειστή γωνία του Ρομπέρτο την οποία δεν είχε καλυψει ο Ισπανός πορτιέρο. Έτσι έγινε το 1-0. Στο 37' ο Ολυμπιακός αντέδρασε εξαιρετικά και έκανε το 1-1. Το "τρίγωνο" Σαβιόλα-Μανιάτη και Διαμαντάκου έκαναν το 1-1.

Ο Αργεντίνος έσπασε όμορφα την μπάλα για τον διεθνή μέσο που την γύρισε στον Διαμαντάκο για να κάνει εκείνος από καλή θέση το 1-1. Η φάση ξεκίνησε από κάθετη μπαλιά του Σάμαρη. Μοιραία ο Διαμαντάκος σκόραρε για ακόμα ένα φιλικό. Στο 45' ο Γιόβετιτς ζήτησε και αυτός πέναλτι για μαρκάρισμα του Αβραάμ.

Ίδιο... σκηνικό και 2-2 με 2ο γκολ από Διαμαντάκο!

Στην επανάληψη οι "Σίτιζενς" μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς. Έκαναν μάλιστα τέσσερις ευκαιρίες σε... μία στο 47' με μία κεφαλιά και τέσσερα σουτ! Στο 52' κέρδισαν πέναλτι, το οποίο πήρε ο Σίλβα από τον Μανωλά σε μία αμφισβητούμενη φάση. Στο 53' ο Κολάροφ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-1. Ο Σίλβα απείλησε ξανά την ερυθρόλευκη εστία στην συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός παρά τις αρκετές αλλαγές του δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Και δικαιώθηκε γι' αυτό. Στο 66' Ο Γκαζαριάν έβγαλε εξαιρετικά την μπάλα στον Διαμαντάκο που κινήθηκε πολύ καλά στον κενό χώρο. Απέφυγε τον Σίλβα και τον γκολκίπερ Χαρτ και με πολύ ωραία τελική ενέργεια έκανετο 2-2! Στα λεπτά που απέμειναν παρά τις προσπάθειες του Ολυμπιακού και την πίεση της Σίτι δεν άλλαξε κάτι στο σκορ.

5-4 στα πέναλτι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο

Ο Ολυμπιακός πήγε το ματς στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου κατάφερε να κερδίσει την Σίτι με 5-4! Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Ρομπέρτο με τις επεμβάσεις του ενώ σημειωτέον ο Ισπανός γκολκίπερ είχε πολύ καλές αποκρούσεις και στην διάρκεια της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Αναλυτικά τα πέναλτι:

1-0 ο Σίλβα. Ο Ρομπέρτο έπεσε στην σωστή γωνία όπως και με το πέναλτι του Κολάροφ.

1-1 ο Σάμαρης στα πέναλτι με ωραία εκτέλεση. Αλλού η μπάλα αλλού ο Χαρτ, που έπεσε σε άλλη γωνία.

2-1 η Σίτι με τον Κολάροφ. Πάλι έπεσε σωστά ο Ρομπέρτο.

Ο Χαρτ αποκρούει το πέναλτι του Ντοσεβί.

Ο Ρομπέρτο έπιασε το πέναλτι του Μίλνερ και μένει έτσι το 2-1.

2-2 με καλό πέναλτι από τον Κολοβό.

Ο Ρομπέρτο πιάνει και το πέναλτι του Σινκλέρ. Κάκιστο πέναλτι από τον Σινκλέρ.

3-2 ο Γκαζαριάν. Πάλι σε άλλη γωνία πέφτει ο Χαρτ.

3-3 ο Ζουκολίνι που ευστοχεί στο πέναλτι.

Ο Αβραάμ χάνει το πέναλτι. Το αποκρούει με το αριστερό του πόδι ο Χαρτ.

4-3 ο Γκουιντέτι. Μπροστά η Σίτι.

4-4. Ψύχραιμη και ωραία εκτέλεση από τον Μπουχαλάκη.

Άουτ το πέναλτι του Μίκα Ρίτσαρντς.

5-4 ο Παπάζογλου. Βάζει το πέναλτι και ο Ολυμπιακός παίρνει τη νίκη γοήτρου!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αν και κατά διαστήματα οι ερυθρόλευκοι είχαν αμυντικά προβλήματα απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας των πολύ μεγάλων ονομάτων και του τεράστιου μπάτζετ συνολικά και πάλι έβγαλαν θετικό πρόσημο και έδωσαν πολλούς λόγους στον Μίτσελ αλλά και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για να χαμογελούν. Καταρχήν είναι ο Διαμαντάκος. Ο φορ που προέρχεται από δανεισμό από τον Εργοτέλη έκανε πολύ καλό ματς.

Ήταν εξαιρετικός βάζοντας 2 γκολ και φτάνοντας στα 3 στο τουρνουά. Έτσι όπως παίζει δεν υπάρχει περίπτωση να μην μείνει και του χρόνου στο ρόστερ σε αντίθεση με τον Παπάζογλου που δεν φαίνεται και τόσο σίγουρος. Από εκεί και πέρα ο Ρομπέρτο εάν εξαιρέσει κανείς την φάση του γκολ που έχει μαζί με την άμυνά του ένα μερίδιο ευθύνης, είχε επίσης πολύ καλή παρουσία. Μάλιστα ήταν εκείνος που κράτησε όρθιο τον σύλλογό του στην διαδικασία των πέναλτι, οδηγώντας τον στη νίκη.

Ο Ισπανός κρατάει ακόμα την θετική παρουσία των Σάμαρη, Ντοσεβί, Τσόρι και Γκαζαριάν ενώ προσπάθησαν αρκετά ο Κασάμι με τον Σαβιόλα. Συνολικά οι Πειραιώτες έβγαλαν σε ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα καλή εικόνα στην λειτουργία του σε άξονα και επίθεση. Τα πιο πολλά προβλήματά του ο Ολυμπιακός τα είχε στην άμυνα και ιδίως στα άκρα της.

Γενικότερα όμως παρουσίασε ξανά καλό πρόσωπο κόντρα σε μία πολύ δυνατή ομάδα, φτάνοντας στη νίκη στην διαδικασία των πέναλτι. Έδειξε εκτός των άλλων ψυχή και μαχητικότητα. Δεν παράτησε ποτέ το ματς. Γύρισε το παιχνίδι ενώ βρέθηκε να χάνει δύο φορές και στο τέλος επιβραβεύτηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Παράλληλα συνεχίζεται να φαίνεται η πολύ καλή και μεθοδική δουλειά του Μίτσελ που κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κλισί (46' Γκαρσία), Κολάροφ, Μπογιάτα, Ρέκικ, Φερνάντο (46' Σίλβα), Νάβας (46' Ρίτσαρντς), Τουρέ (46' Μίλνερ), Νασρί (46' Ζουκουλίνι), Γιόβετιτς (74' Σινκλέρ) και Ντζέκο (46' Γκουιντέτι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (68' Σαλίνο), Μαζουάκου, Μανωλάς (63' Γκαζαριάν), Σιόβας (13' λ.τ. Παπαδόπουλος), Μανιάτης (68' Κολοβός), Σάμαρης, Κασάμι (63' Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (63' Αυλωνίτης), Σαβιόλα (46' Ντοσεβί) και Διαμαντάκος (68' Παπάζογλου).

* Ο Ολυμπιακός αναχωρεί την Κυριακή με προορισμό από τη Νέα Υόρκη για το Μιλάνο και από εκεί για την Αθήνα. Η άφιξή του στην χώρα μας αναμένεται στις 4 Αυγούστου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα