Αυτή είναι η νέα Λεωφόρος (pics)

Αυτή είναι η νέα Λεωφόρος (pics)

Gazzetta team
Αυτή είναι η νέα Λεωφόρος (pics)

bet365

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη της αναβάθμισης της Λεωφόρου, εξέλιξη που αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την ανανέωση της έδρας του Παναθηναϊκού.

Έπειτα από τις ενέργειες του Παναθηναϊκού για την ανακαίνιση της έδρας του, δόθηκαν στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες που δείχνουν πως θα είναι η Λεωφόρος μετά τα έργα που θα γίνουν.

Η αρχιτεκτονική μελέτη αναβάθμισης του γηπέδου, την οποία ενέκριναν μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, αφορά στην προσθήκη 4.700 θέσεων, με τη δημιουργία ελαφριάς μεταλλικής κατασκευής, τη δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων και σουίτες για επισήμους, στην προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- εστιατορίου πάνω από τη θύρα 7, στην πλευρά της οδού Κυριάκου, και στην τροποποίηση των υφιστάμενων κερκίδων.

Σε ότι αφορά στην όψη του γηπέδου, αφαιρούνται οι κολώνες που «πατούσαν» πάνω στο πεζοδρόμιο, τα υπάρχοντα στέγαστρα και οι κολώνες φωτισμού και προστίθεται προβολείς επάνω στον οποίο θα κατασκευαστούν οι πρόσθετες κερκίδες και με τον οποίο «ελευθερώνεται» ο δημόσιος χώρος.

Ακόμα θα τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα. Το γήπεδο θα «ντυθεί» εξωτερικά με διάτρητα φύλλα αλουμινίου που θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός πλέγματος, ως άλλο πλεκτό καλάθι, και θα δίνουν την αίσθηση πλαστικότητας και κίνησης στο χώρο.

Το αναβαθμισμένο γήπεδο θα είναι εναρμονισμένο με τους κανονισμούς της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή αγώνων. Η αρχιτεκτονική μελέτη για την αναβάθμιση του γηπέδου εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, το οποίο έκρινε ότι δεν προκύπτει άμεση ή έμμεση βλάβη στα παρακείμενα μνημεία, τις προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος σε σχετική συνέντευξη τύπου τον περασμένο Απρίλιο, οι εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2015.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα