Σαράγεβο - Ατρόμητος 1-2 (vid)

Σαράγεβο - Ατρόμητος 1-2 (vid)

Μάκης Σταθάτος
Σαράγεβο - Ατρόμητος 1-2 (vid)

bet365

Ο Ατρόμητος πέρασε νικητής από το Σαράγεβο. Κέρδισε 2-1 τους Βόσνιους και στην ρεβάνς του Περιστερίου απλά οφείλει να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League! ΣΑΡΑΓΕΒΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΜΑΚΗΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ.

Μπορεί να μην έπιασε την καλύτερη δυνατή απόδοση σε όλο το παιχνίδι με την Σαράγεβο όμως βρήκε τον τρόπο να σκοράρει δύο φορές και να πάρει τη νίκη και μαζί και τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Ο Ατρόμητος χάρις στα γκολ των Φυτανίδη στο 11' και Νάστου στο 74' επικράτησε 2-1 εκτός έδρας των Βόσνιων, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην συνέχεια του Europa League. Οι Περιστεριώτες επιβεβαίωσαν έτσι τον τίτλο του φαβορί που τους συνόδευε στο «Ασίμ Φερχάτοβιτς».

Έτσι ξεκίνησαν
Με 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Παράσχος. Ο Τσέναμο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Νάστος στην δεξιά πτέρυγα, ο Γιαννούλης στην αριστερή και οι Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης στα στόπερ. Στα χαφ οι Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, ο Μπρίτο σε ελεύθερο ρόλο και επιθετικό δίδυμο οι Καραμάνος και Ναπολεόνι.
Ο Ντζέναν Ούτστουπλιτς προτίμησε το 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπάντοβιτς με την τετράδα της άμυνάς του να αποτελείται από τους Μπάριτς, Ντούποβατς, Τατομίροβιτς, Πουζίγκατσα. Οι τρεις στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τσίμιροτ, Ράντοβατς, Οκιτς και στην επίθεση την τριάδα θα συνθέσουν οι Στόιτσεφ, Βελκόσκι και Μπιλμπίγια.
Δυνατά η Σαράγεβο, γκολ ο Ατρόμητος
Η Σαράγεβο μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε διάθεση να πιέσει, με τους παίκτες του Ατρομήτου προσπαθούν σε αυτά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά να βρουν τα πατήματά τους. Η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 6΄ με τον Τσέναμο να λέει όχι στο σουτ του Πουζίγκασα, αφού η μπάλα αναπήδησε στο χορτάρι. Στο 11΄ ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Φυτανίδης νίκησε κατά κράτος στον αέρα τους αντιπάλους του και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο.
Ανέβασε ρυθμούς η Σαράγεβο και 1-1
Το γκολ του Ατρομήτου, έδωσε χώρο στην Σαράγεβο να αυξήσει την πίεσή της μετά το πρώτο τέταρτο, κυρίως από την δεξιά πτέρυγα με τους Μπάρτις και Όκιτς να είναι αρκετά επικίνδυνοι και κινητικοί. Η πίεση έφερε τελικά αποτέλεσμα για τους Βόσνιους, οι οποίοι στο 26΄ έφτασαν στην ισοφάριση, χάρη σε ένα δυνατό και ευθύβολο σουτ του Πουζίγκατσα που είχε και την βοήθεια της τύχης καθώς κόντραρε σε σώματα. Στο 39΄ ο ίδιος παίκτης και πάλι εκτέλεσε ένα καλό φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσέναμο που έδειχνε να ελέγχει την πορεία της.
Το πρώτο μέρος τελείωσε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες και την Σαράγεβο να δείχνει καλά στοιχεία κυρίως από την μέση και μπροστά με τα δύο μπακ της Πουζίγκασα και Μπάριτς να ανεβαίνουν συχνά και να δημιουργούν κινδύνους. Ο Ατρόμητος προτίμησε να δώσει χώρο και να χτυπήσει στην κόντρα με την ταχύτητα που έχει, καθώς και στα στημένα από τα οποία προήλθε το γκολ του Φυτανίδη.
Ίδια εικόνα στο ξεκίνημα της επανάληψης
Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε το δεύτερο. Η Σαράγεβο μπήκε το ίδιο δυνατά, δημιουργώντας καταστάσεις, χωρίς όμως να κάνει την μεγάλη φάση. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Ατρόμητος αύξησε την κατοχή του, με αποτέλεσμα να πατάει σιγά σιγά στην περιοχή των Βόσνιων. Στο 55΄ μετά από ωραία συνεργασία των παικτών της Σαράγεβο που ξεκίνησε από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Στόιτσεφ, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ναπολεόνι απάντησε, αλλά το γύρισμα του σε σέντρα του Μπρίτο δεν ανησύχησε τον Μπάντοβιτς.
Έξω ο Ναπολεόνι μέσα ο Τάτος και 3-6-1
Η αδυναμία των παικτών του Ατρομήτου να κρατήσουν την μπάλα στο κέντρο, οδήγησε τον Παράσχο στην απόφαση να βγάλει τον Ναπολεόνι και να περάσει στο αγωνιστικό χώρο τον Τάτο, προκειμένου να δώσει βοήθεια στον άξονα. Με την είσοδο του Φάμπιο στη θέση του Μπρίτο, ο Ατρόμητος ισορρόπησε το ματς και χάρη στην ποιότητα των παικτών του και στο 75΄ ο Νάστος χάρη σε μια πολλή ενέργεια και άψογο αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1.
Μετά το γκολ του Νάστου, ο Ατρόμητος ανέβασε ακόμα περισσότερες στροφές, χάρη στις εμπνεύσεις του Τάτου που έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του και θα μπορούσε στις καθυστερήσεις να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα εν όψει ρεβάνς, αν ο Καραμάνος που βρέθηκε σε θέση βολής δεν κοβόταν την τελευταία στιγμή.
Man of the match: Ο Βαγγέλης Νάστος για μια ακόμα φορά ήταν ο μεγάλος αρχηγός του Ατρομήτου. Έπαιξε όλη την δεξιά πλευρά ως φουλ μπακ και χάρη στο δικό του γκολ, με ενέργεια που θα την ζήλευαν ακόμα και σέντερ φορ, έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.
Αδύναμος κρίκος: Ο Μπρίτο δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ήταν φανερά εκτός ρυθμού με αποτέλεσμα ο Γιώργος Παράσχος να τον αντικαταστήσει στο β΄ μέρος και να περάσει στην θέση του τον Φάμπιο.
Στο ύψος του: Πολύ καλός ήταν ο Σωκράτης Φυτανίδης. Ο 30χρονος στόπερ είχε καίριες επεμβάσεις στην άμυνα και ήταν αυτός που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο στα πρώτα λεπτά.
Η γκάφα: Την έκανε ο Καραμάνος λίγο πριν το τέλος του α΄ μέρους. Ο 24χρονος επιθετικός αντί να σπάσει την μπάλα στον αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή Ναπολεόνι, προτίμησε να σουτάρει.
Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα έβγαλε το παιχνίδι ο Ιβάιλο Στογιάνοφ, ο οποίος δεν άφησε το παιχνίδι να ξεφύγει βγάζοντας κάρτες στα επικίνδυνα και δυνατά μαρκαρίσματα.
Το ταμείο του Gazzetta: Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος φάνηκε να παίζει φοβισμένα, δίνοντας χώρο και τη δυνατότητα στην Σαράγεβο να τον απειλεί, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι κλασικές ευκαιρίες. Στην επανάληψη ο Γιώργος Παράσχος μάζεψε τα πράγματα στο κέντρο και με την είσοδο του Τάτου ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο μέσος του Ατρομήτου έδωσε ρυθμό στην ομάδα του και άλλαξε την εικόνα του αγώνα.
Συνθέσεις ομάδων
Σαράγεβο (Ούτστουπλιτς): Μπάντοβιτς, Μπάριτς, Ντούποβατς, Τατομίροβιτς, Πουζίγκατσα, Τσίμιροτ, Ράντοβατς (88΄ Κοβάσεβιτς), Στόιτσεφ, Όκιτς (82΄ Πούριτς), Μπιλμπίγια (73΄ Ντούλιεβιτς), Βελκόσκι.
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσέναμο, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Νάστος, Δημούτσος (90+Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (68΄ Φάμπιο), Καραμάνος, Ναπολεόνι (61΄ Τάτος).
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα