Πετρόπουλος: «Καλύτερα από πέρυσι»

Πετρόπουλος: «Καλύτερα από πέρυσι»

Gazzetta team
Πετρόπουλος: «Καλύτερα από πέρυσι»

bet365

Ο Αντώνης Πετρόπουλος μίλησε για την επιστροφή του στον ΟΦΗ και τη νέα σαιζόν πιστεύοντας πως οι «Ομιλίτες» μπορούν να τα καταφέρουν όπως πέρυσι και ακόμα καλύτερα.

Για την επιστροφή του στον ΟΦΗ, τους λόγους που το έπραξε αυτό και όχι μόνο μίλησε ο Αντώνης Πετρόπουλος στην τοπική ιστοσελίδα gentikoule.gr. Ο 28χρονος φορ τόνισε πως τήρησε τον λόγο του και απέρριψε προτάσεις άλλων ομάδων, ενώ αναφέρθηκε στον κολλητό του, Θοδωρή Τριποτσέρη, και στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μάλιστα, πιστεύει πως οι «Ομιλίτες» μπορούν να τα καταφέρουν όπως πέρυσι και ακόμα καλύτερα. Επίσης, αναφέρθηκε και στον Τζενάρο Γκατούζο, που έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Ηρακλείου.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Πώς νιώθεις που επιστρέφεις στον ΟΦΗ για δεύτερη φορά;

Καταρχήν είναι η δεύτερη φορά που είμαι στον ΟΦΗ. Είναι μια επιστροφή σε γνώριμα λημέρια. Έχω συνεργαστεί με κάποιους ανθρώπους και στο παρελθόν και είμαι χαρούμενος για αυτό. Έχουν γίνει καινούργια πράματα και γίνεται μια προσπάθεια από τον κ. Πουλινάκη να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα. Έχει έρθει και ένας προπονητής με μεγάλο όνομα και τεράστια εμπειρία που όλοι μπορούμε να πάρουμε κάτι από αυτόν».

Και επιστρέφεις στην πιο ώριμη φάση της καριέρας σου.

Τότε ήμουν πιο μικρός. Ο ΟΦΗ με έχει βοηθήσει πολύ στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Τώρα είμαι και πιο έμπειρος και νομίζω μαζί με τα παιδιά να κάνουμε το καλύτερο και να βοηθήσουμε την ομάδα. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε να πάμε την ομάδα όπως πέρυσι και ακόμα καλύτερα».

Υπήρχαν προτάσεις και από άλλες ομάδες, όμως από την αρχή επέλεξες τον ΟΦΗ.

Ο βασικός λόγος είναι πως ότι όταν δίνεις τον λόγο σου πρέπει να το τηρήσεις. Το έχω κάνει και στο παρελθόν και αυτό είναι το πρώτο για μένα. Το δεύτερο για μένα είναι το μέγεθος της ομάδας. Έχει πολύ κόσμο και μπορείς να ξανανιώσεις ποδοσφαιρικά και να χτίσεις την καριέρα σου και φυσικά να υπάρξει μια μεταγραφή. Πρέπει να δώσουμε όλα όσο μπορούμε για να πετύχουμε.

Γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχουν προβλήματα οικονομικά, όμως η ομάδα έχει κόσμο, εγκαταστάσεις που δεν έχουν άλλες ομάδες. Οι ποδοσφαιριστές κάνουν την υπομονή τους. Όταν έχεις οικογένεια και παιδιά είναι ένα βασικό κομμάτι. Ελπίζω τα πράγματα να είναι καλύτερα φέτος».

Και βρήκες στον ΟΦΗ και τον κολλητό σου τον «Τρίπο».

Ναι, με τον Θοδωρή είμαστε φίλοι από μικρά παιδιά. Μαζί παίζαμε στις μικρές εθνικές ομάδες και σίγουρα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό να είμαστε συμπαίκτες σε έναν σύλλογο και να βρισκόμαστε καθημερινά. Ο Θοδωρής έκανε ένα φοβερό πρωτάθλημα και νομίζω ότι έδειξε τις πραγματικές δυνατότητές του. Μετράει πολύ για εμένα που είναι εδώ και θα είμαστε παρέα όλη την χρονιά.

Σας δημιουργεί πίεση η πορεία που έκανε ο ΟΦΗ την προηγούμενη σαιζόν;

Όταν παίζεις σε μεγάλες ομάδες όπως ο ΟΦΗ πρέπει να υπάρχει πίεση με την καλή έννοια. Είναι ο κόσμος και η ιστορία του συλλόγου και αυτό λέει πολλά. Ο κόσμος θα πιέζει για νίκες και είναι λογικό. Όταν σκληραγωγήσαι σε μια τέτοια ομάδα θα είναι εύκολο και για τα παιδιά να «μεγαλώσουν» και ποδοσφαιρικά.

Πρέπει να κάνουμε μια ανάλογη χρονιά με πέρυσι. Μην ξεγελιόμαστε, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για Ευρώπη. Και τα παιδιά πέρυσι δεν νομίζω να περίμεναν να βγουν Ευρώπη, όπως και να ξεκινήσουν τόσο άσχημα. Επίσης η ομάδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά Κυπέλλου.

Πιστεύω και με τον προπονητή τον συγκεκριμένο και αν είμαστε μια οικογένεια μπορούμε να πάμε ψηλά. Έχουμε ένα σοβαρό προπονητικό τιμ, από τα καλύτερα που έχω δουλέψει και πρέπει να πάρουμε πράγματα από αυτό».

Πώς νιώθεις που ένας άνθρωπος με το βιογραφικό του Γκατούζο δείχνει τόσο μεγάλη πίστη σε εσένα;

Έχουμε παίξει αντίπαλοι και σε ένα φιλικό παιχνίδι στην Αμερική. Είναι περίεργο να τον βλέπεις στην τηλεόραση, να τον έχεις αντιμετωπίσει σαν αντίπαλο και τώρα να τον έχεις προπονητή. Η ζωή συνεχίζεται και πιστεύω έχει τόσο μεγάλη θέληση και ο ίδιος να πετύχει όπως και σαν πραίκτης.

Είναι ένα μεγάλο όνομα και μεγάλη επιτυχία της διοίκησης που τον έφερε. Έχει τρέλα με το πρότζεκτ και αν τον βοηθησουμε και εμείς να πάμε καλά. Πρέπει να χρειαστούμε και τύχη και ελπίζω να βοηθήσουν οι καταστάσεις και να προχωρήσει και να χτίσει την ομάδα.

Αντώνη τι σημαίνει για εσένα το γεγονός ότι παίζεις σε μια θέση όπου υπάρχουν νεαροί και εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές;

Ο ΟΦΗ έχει αρκετούς παίκτες σε καλή ηλικία που έχουν το μέλλον μπροστά τους. Παιδιά που σίγουρα χρειάζεται να δουλέψουν και να αποδείξουν ότι μπορούν να αγωνιστούν σε έναν σύλλογο όπως είναι ο ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ πρέπει να πιστέψει σε αυτά τα παιδιά και να τους δώσει την ευκαιρία να βελτιωθούν ως ποδοσφαιριστές, ώστε εκείνοι να δώσουν ακόμα περισσότερα πράγματα στην ομάδα.

Πίστεψες ποτέ ότι θα επέστρεφες στον ΟΦΗ;

Έλεγα και σε ανθρώπους του περιβάλλοντός μου πως θα ήθελα να ξαναγωνιστώ στον ΟΦΗ. Είχα αγωνιστεί λίγο καιρό και επειδή προσπάθησα να είμαι καλός και θα κάνω το ίδιο και φέτος. Μου αρέσουν τα ρίσκο, κάποια βγήκαν και άλλα όχι. Σέβομαι πολύ την ομάδα και θυμάμαι πως όταν είχα σκοράρει ως αντίπαλος του ΟΦΗ δεν πανηγύρισα και χειροκροτήθηκα.

Ήταν σημαντικό και όμορφο για μένα. Με σεβάστηκαν και τους σεβάστηκα. Σέβομαι τις ομάδες που έχω παίξει. Ο κόσμος με αγκάλιασε παρόλο που ήμουν στο Παναθηναϊκό και τώρα είναι μαζί μου και θα προσπαθήσω για το καλύτερο και να τους δικαιώσω. Δεν μου αρέσει να λέω πολλά και να λέω ότι είμαι καλός. Θα πρέπει να το αποδείξω στο γήπεδο και αυτό θα κάνω.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα