Ο «βιονικός» Ζέκα και το 4-2-3-1…

Ο «βιονικός» Ζέκα και το 4-2-3-1…

Ο «βιονικός» Ζέκα και το 4-2-3-1…

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τα συμπεράσματα της φιλικής νίκης κόντρα στον Ατρόμητο και το παιχνίδι που ακολουθεί στην Λιέγη, κόντρα στην Σταντάρ.

Τα αποτελέσματα, όπως έχω ξαναπεί δεν παίζουν κανένα ρόλο στα φιλικά, άρα αυτό το 2-1 επί του Ατρομήτου στην πρόβα πριν το ματς με την Σταντάρ μικρή σημασία έχει. Η ουσία είναι η νέα δοκιμή, που έκανε ο Αναστασίου σε σύστημα καθώς και η απόδοση κάποιων παικτών.

Ξεκινάω από το πιο ευχάριστο της βραδυάς. Ο Ζέκα είναι ήδη σε δαιμονιώδη κατάσταση. Πρέσαρε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και το κυριότερο; Παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος στις πάσες του με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει και τα δύο γκολ. Και το πρώτο στον Πέτριτς και το δεύτερο στον Κλωναρίδη. Πρεσάρει απίστευτα και τα τρεξίματα του είναι απαραίτητα για την ομάδα.

Ο Μπέργκ δεν σκόραρε, αλλά έκανε όλα τα άλλα. Από δική του πάσα στο 34 στον Ζέκα, άρχισε το πρώτο γκολ, με τακουνάκι έδωσε άλλο ένα γκολ στον Κλωναρίδη, που το έχασε. Ο Σουηδός είναι καλά φέτος από νωρίς και αυτό είναι το σημαντικό. Ο Πέτριτς βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και σκόραρε με απλό τρόπο. Υστερεί σε τρεξίματα και στο πρέσινγκ , αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να βάλει γκολ.

Ο Νάνο δεν έχει φορμαριστεί ακόμα και αυτό φάνηκε και από τα στημένα που εκτέλεσε, αλλά πλέον ξέρουμε ποιος είναι και δεν υπάρχει η αμφιβολία, που υπήρχε πέρυσι τέτοια εποχή. Ο Αναστασίου απόψε δοκίμασε το 4-2-3-1, που στο πρώτο ημίχρονο μπορείς να το πεις και 4-4-1-1. Φαίνεται, ότι θέλει να απλώσει την ομάδα στο γήπεδο ενόψει του αγώνα με την Στάνταρ στην Λιέγη, για να ελέγξει, καλύτερα και τα άκρα.

Σωστή σκέψη, αλλά από αυτά, που είδα απόψε και πέρυσι ο Αντζαγκούν δεν μπορεί να παίξει στο ένα άκρο. Και επιθετικά χάνεται και αμυντικά δεν βοηθάει. Είναι καθαρά παίκτης του άξονα. Αντίθετα αυτή την θέση μπορεί να την παίξει μία χαρά ο Καρέλης, που και δυνατός είναι και μπορεί να κάνει την ζημιά στην αντεπίθεση.

Να δούμε πως θα παρατάξει την ομάδα ο κόουτς , που ξέρει καλύτερα από όλους μας, αλλά έχω την αίσθηση, ότι ίσως ακόμα σκέφτεται μία θέση στην ενδεκάδα. Δηλαδή μία αμφιβολία, που σίγουρα έχει ο Αναστασίου είναι η παρουσία του Πράνιτς, που δεν είναι έτοιμος ακόμα και βρίσκεται πιο πίσω από τους άλλους σε φυσική κατάσταση. Κόντρα στον Ατρόμητο σε αυτή την θέση έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο τον Λαγό και λίγο αργότερα όταν έπαιξε ο Μέντες πίσω μετά την έξοδο του Σίλντεφελντ, αγωνίστηκε δίπλα στον Λαγό και ο Ζέκα.

Το επίσης θετικό, που είναι πλέον φανερό, είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει πλέον πολλούς παίκτες ταχυδυναμικούς στο κέντρο και την επίθεση και φαίνεται, ότι βελτιώνονται παίκτες, που πέρυσι αγωνίστηκαν πρώτη φορά στην ομάδα.
Σε κάθε περίπτωση η εικόνα της ομάδας ήταν καλή. Μέχρι εκεί. Φιλικό ήταν και με πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Άλλο τα επίσημα, άλλο τα φιλικά παιχνίδια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.