Σαν τρελοί έκαναν για τον Φορτούνη

Σαν τρελοί έκαναν για τον Φορτούνη

Σαν τρελοί έκαναν για τον Φορτούνη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη μεταγραφή του Φορτούνη στον Ολυμπιακό κι εξηγεί γιατί δεν υπέγραψε «για τα λεφτά».

Με την απόκτηση του Φορτούνη, η μεταγραφή του οποίου θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ωρών, ο Ολυμπιακός αφενός μεν πήρε ένα από τα καλύτερα ελληνικά ταλέντα, αφετέρου έκανε άλλη μία επίδειξη ισχύος. Γιατί μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι όλοι έκαναν σαν τρελοί για να πάρουν τον μικρό.

Του έταζαν τη φανέλα με το Νο 10, ξεχνώντας την…λεπτομέρεια ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ το «ναι» του παιδιού, προσπαθούσαν να του αλλάξουν μυαλό, λέγοντάς του διάφορα…σοφά «επιχειρήματα», του στιλ, «τι πας να κάνεις εκεί, θα σε στείλουν δανεικό δεξιά κι αριστερά» κλπ, κλπ. Όμως, ο παίκτης στον Ολυμπιακό πήγε. Στην ομάδα, που παρεμπιπτόντως είχε ενδιαφερθεί πρώτη για την απόκτησή του (θυμάστε και την σχετική δήλωση Μαρινάκη από το Μάη), κάτι που επίσης είχε τη σημασία του.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε ένα καλό Έλληνα παίκτη, με παραστάσεις επί μία τριετία από τη Γερμανία, αλλά κι έδωσε το στίγμα του: ότι παραμένει η ομάδα, που μπορεί να παίρνει τους καλύτερους Έλληνες παίκτες. Κι επειδή υπάρχουν πάντα και παράπλευρες απώλειες, μέχρι κι εσωτερικά προβλήματα δημιουργήθηκαν από αυτή τη μεταγραφή, όπως μπορούμε να αντιληφθούμε από διάφορα «σημάδια» από Θεσσαλονίκη μεριά.

Γιατί επέλεξε ο Φορτούνης τον Ολυμπιακό; Πάντως όχι για τα λεφτά, όπως «βγαίνει» από το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι ο Ολυμπιακός έδωσε στον 22χρονο άσο ένα κάρο λεφτά για να υπογράψει; Ένα νορμάλ συμβόλαιο του έκανε, προκειμένου να είναι ευχαριστημένος ο παίκτης.

Το παιδί πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό για κάποιους πολύ απλούς λόγους. Για να κάνει πρωταθλητισμό πρώτη φορά στην καριέρα του, να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ πρώτη φορά στην καριέρα του, να διεκδικήσει μέσω Ολυμπιακού την επιστροφή του στην εθνική ομάδα, αλλά και γιατί ξέρει πολύ καλά ότι εάν μετά από δύο χρόνια έρθει ένα κλαμπ από μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να τον πάρει, οι ερυθρόλευκοι δεν θα σταθούν εμπόδιο στην καριέρα του, όπως είχαν κάνει και με Μήτρογλου, Φετφατζίδη, Τοροσίδη κ.α. Όπως γνωρίζει και ποιά είναι η ελληνική ομάδα που δεν έχει ταβάνι κι άρα δεν είναι γι΄αυτόν πισωγύρισμα η επιστροφή στην πατρίδα.

Που μπορεί να παίξει ο Φορτούνης; Πολύ απλά στις θέσεις των Τσόρι και Φουστέρ-πίσω από τον σέντερ φορ, αλλά και πλάγια αριστερά και να συγκλίνει. Πόσο εύκολα μπορεί να κερδίσει μεγάλο χρόνο συμμετοχής; Στο χέρι του είναι, να δουλέψει και να ακούσει τον προπονητή του.

Μην ξεχνάμε ότι ο Τσόρι κι ο Φουστέρ είναι πια 33 ετών. Και χρειάζονται φρέσκα πόδια πίσω τους, σε μία σεζόν που λογικά θα έχει 50 παιχνίδια για τον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.