48 χρόνια ΠΑΣ Γιάννινα!

Νίκος Τσιώκος
48 χρόνια ΠΑΣ Γιάννινα!

bet365

48 χρόνια από την ίδρυσή του συμπληρώνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού συγχωνεύτηκαν στις 8 Ιουλίου 1966 οι Ατρόμητος Ιωαννίνων και Αβέρωφ.

Μπορεί αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίζει προβλήματα, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει στην ιστορία του διακρίσεις, που δεν είχε γνωρίσει ποτέ η τοπική πόλη των Ιωαννίνων. Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου συμπληρώνει σήμερα 48 χρόνια από την ίδρυσή του και πλέον βρίσκεται στο... αίμα κάθε Ηπειρώτη φιλάθλου.

Το καλοκαίρι του 1966 Ατρόμητος Ιωαννίνων και Αβέρωφ αποφάσισαν να αφήσουν στο... περιθώριο τις όποιες κόντρες είχαν και να προσπαθήσουν από κοινού για μια ομάδα που θα εκπροσωπεί επάξια την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Έτσι, στις 8 Ιουλίου 1966 ιδρύθηκε ο Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ Γιάννινα, όπως ήταν η ονομασία που εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.

Τη σεζόν 1974-1975 ήρθε η παρθενική συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία, όπου μετράει τρεις πέμπτες θέσεις τις περιόδους 1975-1976, 1977-1978 και 2012-2013, ενώ έχει φτάσει δύο φορές μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου (2007, 2010).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Γενέθλια έχει σήμερα ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, καθώς ιδρύθηκε στις 8 Ιουλίου 1966.

Δυο σωματεία, Ατρόμητος και Αβέρωφ, με κύρια αθλητική ενασχόληση το ποδόσφαιρο, αντιλαμβανόμενα πως για τα Γιάννινα μάλλον πολυτέλεια ήταν η συνύπαρξη τους, προχώρησαν σε συνένωση αγνοώντας , μπρος το κοινό καλό, οποιαδήποτε πολιτική η κοινωνική διαφορά, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ενιαίος μεγάλος σύλλογος, ώστε να αξιοποιηθούν οι παίχτες και το ικανό διοικητικό δυναμικό τους.

Στις 8 Ιουλίου 1966, εγκρίθηκε το καταστατικό του νέου συλλόγου με την επωνυμία «Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ Γιάννινα.

Πέντε χρόνια αργότερα, με τον ερχομό του Αργεντίνου προπονητή Γκομέζ Ντεφαρία και την προσθήκη των συμπατριωτών του ποδοσφαιριστών, Κοντογιωργάκη, Γκλασμάνη, Αλβαρεζ, Μοντέζ, Λίσα, Παστερνάκη όλη η Ελλάδα θα μιλάει με θαυμασμό για τον ο AJAX της ΗΠΕΙΡΟΥ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα