Οι δηλώσεις από την κλήρωση της Σούπερ Λιγκ

Gazzetta team
Οι δηλώσεις από την κλήρωση της Σούπερ Λιγκ

bet365

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις από την κλήρωση της Σούπερ Λιγκ!

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιάννης Μώραλης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να πω συγχαρητήρια στην Εθνική για την επιτυχία της και την χαρά που έδωσε σε όλους τους Έλληνες. Να μην υπάρχει μιζέρια και για την επόμενη ημέρα να μην επιχειρούμε να βρούμε λάθη και παραλείψεις και να μην χαιρόμαστε. Οι παίκτες που παίζανε στην Εθνική προέρχονται από τις ομάδες σας και τις ακαδημίες.

Ο απολογισμός είναι εύκολος. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην γνωρίζουν τις αρμοδιότητες. Σήμερα θα μακρηγορήσω ολοκληρώνοντας 20 χρόνια στο ποδόσφαιρο και δύο στην Λίγκα, αλλά θα πρέπει να ορίσουμε τις αρμοδιότητες και τους στόχους. Το 2012 όταν ανέλαβα πίστευα πως το ποδόσφαιρο όπως και η Ελλάδα βρισκόταν στην εντατική. Θέλαμε να βγει από εκεί και να βάλουμε μετά τους στόχους.

Το πρώτο τα οικονομικά. Ένας πολύ σημαντικό αριθμός των ομάδων είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το πρώτο που είχαμε να κάνουμε ήταν να επιβιώσουν οι ΠΑΕ. Υπάρχουν ακόμα ΠΑΕ με προβλήματα αλλά ζουν ακόμα, πληρώνουν παίκτες και υποχρεώσεις τους. Αυτό έγινε με τις προσπάθειες όλων μας. Καμία ομάδα δεν χρεοκόπησε παρότι υπάρχουν προβλήματα

Το δεύτερο είναι η προοπτική. Καταφέραμε να συνεργαστούμε με ΟΠΑΠ και NOVA και αποτελεί την μεγαλύτερη συμφωνία μέχρι το 2017 και μπορούν οι ομάδες να ζουν μέχρι τότε. Υπάρχουν πρόεδροι που παρέλαβαν χρέη και είδα τις προσπάθειες που έκαναν για να φτιάξουν τα οικονομικά του.

Οι υποδομές. Σε αυτό η δουλειά φάνηκε με τα πρωταθλήματα των υποδομών και τα παιδιά αυτά έχουν περάσει από τα πρωταθλήματα και έχουν βοηθήσει την Εθνική. Έχουμε την συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη που αφορά την ασφάλεια των παικτών που είναι σημαντική. Σε όλα τα γήπεδα για πρώτη φορά οι αγωνιστικοί χώροι ήταν σε άριστη κατάσταση.

Επίσης είμαι περήφανος για τις ενέργειες κοινωνικής ευθύνης, όπου η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και κάναμε αρκετή δουλειά και αυτή η δουλειά θα πρέπει να ενταθεί. Δώσαμε βάρος στην εκπαίδευση με σεμινάρια και συνέδρια και ειπώθηκαν σημαντικά πράγματα. Με την Ομοσπονδία είχαμε καλή συνεργασία, παρότι είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές σκέψεις.

Υπήρξαν και πολλά που δεν καταφέραμε να διορθώσουμε. Δεν καταφέραμε να προστατεύουμε το προϊόν και να το βγάλουμε καλύτερο και από ότι είναι

Δεν είναι εύκολο να αυξήσεις τους θεατές στα γήπεδα. Πρώτο δεν έχουμε γήπεδα με τόσες θέσεις. Είχαμε την ατυχία να χάσουμε την ΑΕΚ πέρσι και τον Άρη φέτος, δύο ομάδες με κόσμο. Ο Παναθηναϊκός γύρισε στην Λεωφόρο, ένα μικρό γήπεδο.

Δεν πετύχαμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στα γήπεδα. Οι μεγάλες ομάδες έχουν τεράστια έσοδα τις ημέρες του αγώνα, αλλά στην Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν υπάρχουν οι υποδομές.

Θεωρώ ακόμα και σήμερα πως δεν έχουμε σημαντική βία στην χώρα μας και δεν είναι ο σημαντικός λόγος που δεν πάει ο κόσμος στα γήπεδα. Στα ντέρμπι δεν βρίσκεις εισιτήρια σε αντίθεση με τα παιχνίδια μη εμπορικά που δεν πάει ο κόσμος, παρότι η επικινδυνότητα είναι μηδενική.

Επίσης κάτι που δεν καταφέραμε είναι να παίρνουμε γρήγορα αποφάσεις.

Έχω την εντύπωση πως μόνο με συναινέσεις και συνεργασίες μπορούμε να φτιάξουμε τα αρνητικά και σήμερα ήταν μια μεγάλη μέρα. Αδίκως βγαίνουν συνεχώς τα προβλήματα και όχι τα θετικά. Να αναδεικνύουμε τα θετικά και εντός να μιλάμε για τα αρνητικά. Να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο Τάκη Αγραφιώτη και τον Στράτο Σωπήλη. Ιστορική η εκλογή του ιστορικού προεδρείου.

Να πω ευχαριστώ. Το πρώτο στο επιτελείο της NOVA που έχει καταβάλει πολλά χρήματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ και θέλω να πιστεύω πως με την αλλαγή ο Οργανισμός θα συνεχίσει να στηρίζει γιατί και ο ΟΠΑΠ αγαπάει την Σούπερ Λίγκα και η Σούπερ Λίγκα το αξίζει. Να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες και τους χορηγούς. Τον κύριο Αναγνώστου και όλο το προσωπικό της Λίγκας που παρά τα προβλήματα συνεργαστήκαμε ανθρώπινα με ευγένεια. Ευχαριστώ που με ακούσατε.

Είμαστε ένας λαός γκρινιάρης και ανεβάζει τον πήχη συνέχεια. Αν ρωτάγαμε πριν το Μουντιάλ θα έλεγαν να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά στους 16, μετά θα λέγαμε στους 8. Κάποια στιγμή θα πρέπει να χαρούμε τις επιτυχίες και το ποδόσφαιρο, κάτι που δεν κάνουμε γιατί είμαστε σε μια μόνιμη δυσπιστία. Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα και μακάρι να τελειώσουμε εδώ».

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος Τάκης Αγραφιώτης, τόνισε: «Θα ήθελα μέσα απ' τα βάθη της ψυχής μου να ευχαριστήσω τον Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο είμαστε φίλοι, γιατί κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομόφωνη εκλογή της Σούπερ Λιγκ αποτελεί ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που σκοπίμως προσπαθούν να συκοφαντήσουν το ποδόσφαιρο και τους παράγοντές του. Το επίτευγμα της Εθνικής ομάδας δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι, όπως το 2004. Πρόθεση μας είναι να διατηρήσουμε το κλίμα της σύμπνοιας και της συγκατάθεσης καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και να αποδείξουμε ότι είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, που τόνισε: «Είναι μια ευχάριστη σύμπτωση πως η κλήρωση για το επόμενο πρωτάθλημα γίνεται την μέρα που υποδεχτήκαμε την Εθνική μας από την Βραζιλία που μας γέμισε χαρά και μας έκανε περήφανους. Μέχρι τέλος του καλοκαιριού θα δοθεί προς διαβούλευση ο νέος αθλητικός νόμος και βεβαίως ισχύει ακόμα η πρόταση που είχα κάνει σε όλους τους φορείς για συνεργασία ώστε να λυθούν τα προβλήματα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Καλή επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα και θέλω να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο και εύχομαι να συνεργαστούμε πολύ καλά όπως με τον προηγούμενο πρόεδρο και νυν δήμαρχο κ. Μώραλη».

Στο τέλος τον λόγο πήρε το μέλος του Δ.Σ της ΕΠΟ Γιάννης Οικονομίδης ανέφερε: «Η σημερινή διαδικασία της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας διεξάγεται σε μία ευτυχή συγκυρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Εθνική μας με σκληρή δουλειά κατάφερε να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα πως είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και να δείξει το ταλέντο που υπάρχει. Η μεγάλη αυτή επιτυχία αντανακλά στις ΠΑΕ. Χωρίς αυτές, εσάς, η ΕΠΟ, η Ελλάδα ολόκληρη δεν θα μπορούσε να χαρεί αυτές τις επιτυχίες. Εμείς στην ΕΠΟ αναδεικνύουμε αυτή την προσπάθεια.

Για το πρωτάθλημα οι προσδοκίες είναι δεδομένες. Περισσότερος ανταγωνισμός, ανεβασμένο επίπεδο. Καλύτερο, αξιόπιστο και πιο οικονομικό ποδοσφαιρικό προϊόν και το άθλημα να συνδεθεί με αγορά και επιχειρήσεις. Εύχομαι να αντιληφθούμε όλοι ότι βρισκόμαστε στο ίδιο καράβι. Ταξιδεύουμε στο ίδιο λιμάνι και το συμφέρον είναι κοινό. Η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Όχι στις ανούσιες αντιπαραθέσεις. Καλή επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα».

Μετά την κλήρωση μίλησαν οι:

Βασίλης Κοντοβαζαϊνίτης, Αντιπρόεδρος Σκόντα Ξάνθης: «Η πόλη και η κοινωνία της Ξάνθης είναι τυχερή που υπάρχει ο Χρήστος Πανόπουλος. Δε ξέρουμε που θα ήταν η ομάδα αν δεν ήταν ο κ. Πανόπουλος. Να μην ανησυχεί ο κόσμος. Εμείς απλά τους καλούμε να έρθουν στο γήπεδο. Όλα θα πάνε καλά».

Για την επιτυχία της ομάδας Κ17: «Υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο που παρακολουθεί τους παίκτες και την εξέλιξή τους στις υποδομές. Δεν είναι τυχαία η πρόοδος που κάνει η Ξάνθη στις υποδομές. Κάθε τομέας και κάθε άνθρωπος έχει τις αρμοδιότητές του, αλλά πάνω απ' όλα είναι ο Χρήστος Πανόπουλος».

Άγγελος Αναστασιάδης, προπονητής ΠΑΟΚ: Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του

Χρήστος Δάρρας, πρόεδρος Πανιωνίου: «Η κλήρωση όπως και να είναι για μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος, δεν μας ενδιαφέρει. Καλό που ξεκινάμε στην έδρα μας, μπορεί να μας δώσει μια ώθηση ο κόσμος».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος: «Αρχικά ως γιατρός της ομάδας, δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα υγείας γιατί δεν έχουμε την δυνατότητα πολλών μεταγραφών. Σαν πρόεδρος είναι καλό που δεν μπορούμε να έχουμε πολλές μεταγραφές, γιατί ο Πανιώνιος είναι μια γειτονιά. Θέλει να δώσει ευκαιρίες στα νέα παιδιά, γιατί αυτά τα ελληνόπουλα είναι που παίζουν στην Εθνική ομάδα τώρα και αυτό πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες μεγέθους Πανιωνίου».

Μάκης Γκαγκάτσης, Γενικός Διευθυντής ΠΑΟΚ: «Όλοι θα παίξουν με όλους. Δεν έχει τόσο σημασία η σειρά της κλήρωσης, η ομάδα πρέπει να είναι δυνατή σε όλα τα παιχνίδια. Τα πρώτα μας ματς είναι κεκλεισμένων, εναντίον της Καλλονής και της Νίκης Βόλου, την οποία πρέπει να συγχαρούμε που επανήλθε μετά από τόσα πολλά χρόνια. Όπως είπα και πριν, δεν έχει σημασία ποιος θα παίξει με ποιον. Ελπίζουμε για το καλύτερο».

Για τη νέα σεζόν και το «χτίσιμο» από τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Να του ευχηθούμε όλοι καλή επιτυχία, έχει δείξει ότι μπορεί να καταφέρει πάρα πολλά. Ο ΠΑΟΚ παίζει και θα συνεχίσει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στόχος είναι να πρωταγωνιστήσουμε. Ευελπιστούμε για το καλύτερο».

Γιώργος Χριστοβασίλης, πρόεδρος ΠΑΣ Γιάννινα: «Η ομάδα έχει ένα κορμό εδώ και 2-3 χρόνια. Έχουμε αξιόλογους παίκτες, θα γίνουν και κάποιες προσθήκες θα παλέψουμε για το καλύτερο. Είναι δύσκολα τα πράγματα, Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος πρέπει πάντα να το δίνουμε εκτός έδρας, αλλά θα τα δώσουμε όλα την 1η αγωνιστική».

Μάνθος Πουλινάκης, πρόεδρος ΟΦΗ: «Εμείς κοιτάζουμε τις τελευταίες αγωνιστικές. Όλοι θα παίξουμε με όλους και τα προγράμματα κρίνονται στο τέλος. Να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία και να προστατεύσουμε όλοι το ποδόσφαιρο γιατί το αξίζει».

Για το τι περιμένει από την ομάδα του φέτος: «Φέτος μακάρι να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, να έχουμε μια ομάδα με αξιοπρέπεια που θα παλεύει κάθε Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και πάλι γιατί εκτιμάει την προσπάθεια και νομίζω πως θα πάμε καλά».

Για την έλευση του Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο της ομάδας: «Σίγουρα είναι μια επιτυχία. Βασικό μου μέλημα είναι πως αυτός ο άνθρωπος να προστατευθεί γιατί στην Ελλάδα, αποθεώνουμε και γιουχάρουμε εύκολα. Θα προσπαθήσω να τον προφυλάξω εγώ προσωπικά. Επειδή έχουμε μιλήσει πολλές φορές μαζί, δεν τον φοβάμαι γιατί έχει όρεξη».

Γιάννης Ράλλης, Γενικός Διευθυντής Εργοτέλη: «Η κλήρωση κάθε φορά είναι για όλες τις ομάδες. Κάποια στιγμή θα παίζαμε δύο παιχνίδια εντός και δύο εκτός έδρας, έτυχε να είναι στο ξεκίνημα. Ευτυχώς αποφύγαμε κάποιον δυνατό αντίπαλο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Να κάνουμε την ίδια προσπάθεια με την περσινή, όταν καταφέραμε να πάρουμε την έκτη θέση. Με τις ίδιες δυνάμεις, την ίδια θέληση θέλουμε να μείνουμε και πάλι στη Σούπερ Λιγκ και να πάμε ένα σκαλί πιο πάνω. Θέλει δουλειά, πρέπει να βοηθήσουμε όλες οι ομάδες. Πιστεύω ότι θα είναι μια χρονιά που ο κόσμος θα ευχαριστηθεί ποδόσφαιρο και θα επιστρέψει στα γήπεδα. Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο και για την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της και να πάει καλύτερα από πέρυσι».

Στέλιος Βαρουξάκης, πρόεδρος Πλατανιά: «Πιστεύω σε μια καλή αρχή, φυσικά και είναι δύσκολο. Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Ελπίζω να μην υπάρχουν προβλήματα στην πορεία».

Για τον Χριστόπουλο: «Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι ένας καλός προπονητής και τα αποτελέσματα θα δείξουν τι θα κάνει η ομάδα στην πορεία».

Λάμπρος Μπαλόκας, Λεβαδειακός: «Καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι, με έναν δυνατό αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είναι εγνωσμένης αξίας. Όλοι θα παίξουμε με όλους και σε αυτή τη λογική εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ο Λεβαδειακός τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στην SuperLeague. Έτσι και φέτος θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ανδρέας Πάτσης, Πρόεδρος Νίκης Βόλου: «Χτίσαμε κάτι πάρα πολύ καλό, κάναμε μια τεράστια προσπάθεια και μετά από 48 χρόνια θέλουμε να ζήσουμε με νέα εμπειρία. Ο στόχος είναι να κάνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, αξιόπιστη, αξιόμαχη και αμιγώς ανταγωνιστική που να παράγει θέαμα και να δημιουργήσουμε νέες γενιές αθλητών και φιλάθλων. 48 χρόνια ανυπαρξίας είναι πάρα πολλά, νομίζω πως γυρίσαμε σελίδα με νέους ανθρώπους νέα μυαλά και θέλουμε να έχουμε μια καλή πορεία».

Δημήτρης Τζελέπης, Πρόεδρος Πανθρακικού: «Πολύ χαρούμενοι που για τρίτη συνεχόμενη φορά είμαστε σε αυτή την εκδήλωση. Εκπροσωπούμε την Θράκη στην μεγάλη κατηγορία. Είμαστε αισιόδοξοι. Η κλήρωση είναι καλή, ξεκινάμε με βατό πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα όλοι θα παίξουν με όλους. Ελπίζω θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας που είναι η παραμονή και όσο να είναι φέτος θα πέσουν τέσσερις ομάδες είναι πιο δύσκολο».

Χάρης Κουτσούρης, Πρόεδρος Κέρκυρας: «Φέτος μας βοήθησε και ο Θεός και καταφέραμε να ανέβουμε στην Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα μετά τις μεταγραφές που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες θα έχει ως στόχο να σταθεροποιηθεί στην Σούπερ Λίγκα και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Κάτια Κοξένογλου, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος Ατρομήτου: «Να ευχηθώ να έχουμε ένα καλό, ανταγωνιστικό και συναρπαστικό πρωτάθλημα. Αυτό που θα θέλαμε είναι να μπορέσουμε και φέτος να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και να πάμε καλύτερα και στην Ευρώπη».

Για τις κινήσεις του Ατρομήτου στο μεταγραφικό παζάρι: «Πιστεύω ότι η ομάδα θα κάνει τις κινήσεις της για να εμφανιστεί ενισχυμένη και να πετύχει τους στόχους τους».

Βασίλης Κωνσταντίνου, Παναθηναϊκός: «Όλοι θα παίξουμε με όλους. Ο Παναθηναϊκός είναι μία νεανική ομάδα. Έχει στόχους. Φέτος πιστεύουμε πως θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Παίκτες που δεν έκαναν προετοιμασία πέρυσι θα κάνουν φέτος. Όπως οι Πέτριτς και Μπαϊράμι. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Έχει και την Ευρώπη που μπορεί να δώσει πολλά. Την πρώτη περίοδο μπορεί να διαχειριστεί τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του. Όλα καλά λοιπόν. Ελπίζω με αυτήν την ενέργεια του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, να σταματήσουν τα επεισόδια, οι γκρίνιες και η διαιτησία να έχει ένα πιο καλό πρόσωπο. Ο Παναθηναϊκός θα πάει καλά. Μπορεί να πάει πιο καλά από πέρυσι. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου. Καλή επιτυχία στα παιδιά».

Γιάννης Βρέντζος, Ολυμπιακός: Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του.

Στράτος Σωπήλης, Αντιπρόεδρος Σούπερ Λίγκας: Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του.

Γιάννης Βρανάς, Αντιπρόεδρος Βέροιας: «Φέτος, έχουμε στόχο να σωθούμε νωρίς και να μην φτάσουμε τις τελευταίες αγωνιστικές, όπως έγινε πέρυσι. Το γεγονός πως αντιμετωπίζουμε τις πέντε καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος εκτός έδρας μας αναγκάζει να κάνουμε τις νίκες μέσα στην έδρα μας σε αυτό το διάστημα. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να πετύχουμε πιο σύντομα την σωτηρία μας για να είμαστε πιο άνετοι στην συνέχεια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα