Μία μέρα στο Ρεσίφε... (vids+pics)

Μία μέρα στο Ρεσίφε... (vids+pics)

Μία μέρα στο Ρεσίφε... (vids+pics)

bet365

Ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος γράφει για το gazzetta τις πρώτες εντυπώσεις του από το Ρεσίφε, όπου η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα την Κυριακή για τους «16» του Μουντιάλ.

Ρεσίφε! Η πρωτεύουσα της επαρχίας Περναμπούκο, που έδωσε το όνομά της στο δεύτερο προσωνύμιο -το... Περναμπουκάνο- του Αντόνιο Αουγκούστο Ριμπέιρο Ράις Τζούνιορ. Του Βραζιλιάνου μέσου με τις... φαρμακερές εκτελέσεις φάουλ που μεσουράνησε την πρώτη δεκαετία του αιώνα στα ευρωπαϊκά γήπεδα με τη φανέλα της Λιόν. Ναι, καλά θυμάστε. το πρώτο είναι το Ζουνίνιο.

Το Ρεσίφε, είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το ιστορικό ματς της εθνικής ομάδας, το βράδυ της Κυριακής με την Κόστα Ρίκα. Και η αλήθεια είναι πως από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου, αισθάνεσαι άρωμα και χρώμα Βραζιλίας με τοπικούς χορούς, ακόμα και μέσα στο αεροδρόμιο.

Για να μην... ξεθαρρεύει ο επισκέπτης πάντως, κάπου εδώ τελειώνουν τα... ωραία. Μια ξαφνική, πολύ δυνατή καταιγίδα, μας υπενθύμισε πως το κλίμα και εδώ είναι όπως και σε όλη τη βορειανατολική πλευρά της χώρας (βλέπε Νατάλ, Φορταλέζα και Αρακαζού): έντονη υγρασία και μπόρες από το πουθενά, που πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης.

Το ξενοδοχείο της Κόστα Ρίκα, πραγματικό φρούριο με κάγκελα, δεκάδες αστυνομικούς και το πούλμαν της ομάδας με το σλόγκαν να δεσπόζει: πάθος, δύναμη, περηφάνια και Κόστα Ρίκα.

Στο ξενοδοχείο της εθνικής Ελλάδος, το «Mar», τα πράγματα σαφώς πιο χαλαρά. Ούτε και αντιλαμβάνεται κανείς ότι εδώ μένει ομάδα που συμμετέχει σε παιχνίδι νοκ-άουτ για το Μουντιάλ.

Στην παραλία της πόλης, οι Έλληνες του «Γαλανόλευκου Φάρου» έχουν κάνει... κατάληψη με μια τεράστια σημαία 25 μέτρων!

Το κολύμπι πάντως απαγορεύεται, καθώς έχουν σημειωθεί επιθέσεις καρχαριών.

Το γήπεδο, η Αρένα Περναμπούκο, είναι το πιο άβολο από όσα έχω επισκεφτεί ως τώρα στη Βραζιλία. Πάνω από 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, στη μέση του πουθενά, δυσλειτουργικό, με τεράστιες αποστάσεις ακόμα και από το κέντρο Τύπου στην εξέδρα. Φθάσαμε νωρίς, γιατί εκείνη την ώρα, έπαιζε η Βραζιλία και οι δρόμοι ήταν άδειοι κι έρημοι. Το τελευταίο χαμένο πέναλτι των Χιλιανών, έβγαλε χιλιάδες Βραζιλιάνους στους δρόμους της πόλης. Κορναρίσματα και βεγγαλικά. Ήταν αδύνατο να μην καταλάβεις ότι η σελεσάο νίκησε.

Όλοι μας λένε ότι για το παιχνίδι, πρέπει να ξεκινήσουμε νωρίς. Πολύ νωρίς γιατί η κίνηση είναι απίστευτη. Ακόμα και έξι ώρες πριν από τη σέντρα. ΑΝ θέλουμε να έχουμε ελπίδες να φθάσουμε εγκαίρως.

Υ.Γ. Η τελευταία προπόνηση της Ελλάδας έγινε υπό βροχή. Όπως και η τελευταία πριν από το ματς με την Ακτή στη Φορταλέζα. Σημάδι; Θα δείξει.

 

Τελευταία Νέα